امروز در بهارستان چه گذشت؟

فراز : جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (دوشنبه 4 آذر ماه) به ریاست «علی لاریجانی» ساعت 8 و 16 دقیقه و با حضور 199 نفر از نمایندگان برگزار شد. «سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی» دستور کار صحن علنی امروز را به شرح زیر قرائت کرد:
۱- ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد «لایحه تجارت»
۲- گزارش کمیسیون عمران در مورد مغایرت آییننامههای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
۳- ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده
۴- گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد: «طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی»
۵- گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد خسارات و پیامدهای سیلابهای اخیر کشور
۶- گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در شرکت بینالمللی نقدینگی اسلامی
۷- بررسی آثار افزایش قیمت بنزین بر قیمت کالا و خدمات با حضور مسئولین مربوطه
۸- انتخاب یک نفر از اعضای هر یک از کمیسیونهای بهداشت و درمان، اجتماعی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی.
مدعوین برای ارائه گزارش در خصوص نحوه تنظیم بازار
«سیدعلیرضا آوایی» وزیر دادگستری، «جمال انصاری» رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کل کشور، «محمدعلی اسفنانی» مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران، «حسین مدرس خیابانی» قائم مقام وزارت صنعت و »حسینعلی امیری» معاون پارلمانی ریاست جمهوری در جلسه علنی صبح امروز حاضر شدند تا درباره نحوه تنظیم بازار بعد از افزایش قیمت بنزین به واسطه اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت به دستور شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا گزارشی ارائه کنند.
رضا رحمانی: اصلاح قیمت بنزین آثار تورمی واقعی دارد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه امروز مجلس گفت: قبول داریم اصلاح قیمت بنزین آثار تورمی واقعی دارد با این حال به دنبال آن هستیم مانع موج روانی گرانی در جامعه شویم. از لحظه اول اعلام افزایش قیمت بنزین، کنترل آثار تورمی بر کالا و خدمات در دستورکاری وزارت قرار گرفت و تا همین لحظه، هر روز صبح ستاد تنظیم بازار تشکیل شد.
سید علیرضا آوایی: کار ویژه سازمان تعزیرات برای کم کردن آثار تورمی طرح مدیریت مصرف بنزین
وزیر دادگستری در جلسه امروز مجلس گفت: سازمان تعزیرات تلاش میکند کارهای ویژهای انجام دهد تا آثار تورمی اجرای طرح مدیریت مصرف بنزین به حداقل ممکن برسد. وزیر دادگستری ادامه داد: به خاطر اهمیت موضوع اهتمام ویژهای گذاشته شد، از شروع طرح در سامانه 135 تعزیرات ظرف هفته اول 28 هزار و 904 مورد شکایت و گزارش بود که این با مقایسه مشابه سال قبل، 483 درصد رشد داشته است.
وی تاکید کرد: عمده گزارشها از نانواییها، سوپرمارکتها، آهنآلات، مرغ و تخممرغ، میوه و تره بار و گاز مایع بود. گشتهای سازمان از 250 به 500 دستگاه ارتقا یافته است و روزی 1500 نفر از همکاران در تعزیرات حضور میدانی دارند.
جمال انصاری: عدم رشد غیرمتعارفی در پروندهها و مطالبات مردم
رییس سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به این که رشد غیرمتعارفی در پروندهها و مطالبات مردم نداشتیم، گفت: تلاش کردیم با تشدید نظارتها و بهرهگیری از مشارکت دستگاهها، از رشد قیمت کالاها جلوگیری کنیم.
انصاری با اشاره به آثار تشدید نظارتی سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: پس از هدفمندی بنزین سطح تقاضا و شکایات مردم در خصوص افزایش قیمتها رشد 400 درصدی داشته است اما سطح واقعی مطالبات مردم و افزازیش پروندهها در طول اجرای طرح هدفمندی حدود 10 درصد بوده است و کمیّت پروندهها رشد غیرمتعارفی نداشته است اما ممکن است در روزهای آینده با درخواستها و مشکلات بیشتری مواجه شویم.
نماینده کرج، اشتهارد و فردیس: کنترل قیمت با شعار و جلسه محقق نمیشود
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به گرانیهای پیش آمده اخیر گفت: کنترل قیمت کالا در بازار با برگزاری جلسه و شعار محقق نمیشود. نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم مصاحبه وزرا، ادامه داد: دهها نفر از بانوان سرپرست خانوار در آژانس کار میکنند که باید تکلیف میزان سوخت دریافتی آنها مشخص شود و تا زمانی که سامانه نداشته باشیم، نمی توانیم بازار را کنترل کنیم.
«حسین مدرس خیابانی»: تمرکز ستاد تنظیم بازار برکنترل قیمت ۱۰۰ کالای اساسی
قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدامات وزارت صمت را در سه حوزه تامین، توزیع و کنترل بازار را تشریح و تاکید کرد: با کنترل قیمت کالاهای اساسی، کنترل قیمت در سایر حوزه ها نیز محقق میشود. روزانه 100 قلم کالای اساسی و استراتژیک را رصد میکنیم که در میان 73 قلم کالا، 43 قلم نرخ ثابتی داشته و 30 قلم قیمت کاهشی داشته است همچنین 27 قلم کالای دیگر نیز بین یک تا 5 درصد افزایش و فقط 7 درصد از کالاها بالای 5 درصد افزایش قیمت داشتهاند.
براساس اصل تنظیم بازار فراوانی کالا به قیمت عرضه کالا تقدم دارد و ما اقدامات تامین کالا را از ابتدای سال با همکاری بانک مرکزی، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی کشور و سایر دستگاه های مسئول انجام دادیم.
«رحیم زارع» نماینده آباده و بوانات: افزایش قیمت گازوئیل فاتحه کشور را میخواند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اقتصاد را تابع عرضه و تقاضا دانست و گفت: برنامه دولت برای کنترل قیمت کالاها ناشی از افزایش قیمت بنزین به خوبی اجرا نمیشود و نظارت کافی در این خصوص وجود ندارد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه افزایش قیمت بنزین، اقتصاد کشور را مختل کرد، اظهار داشت: دولت اگر برنامهای برای افزایش قیمت گازوئیل دارد باید آن را کنار بگذارد که در این صورت فاتحه کشور خوانده میشود.
وی در ادامه خطاب به دولت تأکید کرد: شما برای بحث یارانه از بستههای حمایتی و پرداخت مابهالتفاوت یارانه حاصل از درآمد افزایش قیمت بنزین میگویید که حدوداً 60 هزار میلیارد تومان برآورد شده است اما این موضوع تحقق نیافته در حالی که باید برای اشتغال سرمایهگذاری شود.
«غلامرضا کاتب» نماینده مردم گرمسار: تصمیمات خلق الساعه اقتصاد کشور را فلج میکند
رییس فراکسیون اشتغال و تولید مجلس گفت: تصمیمات خلق الساعه اقتصاد کشور را فلج کرده، در مجلس اجازه ندهیم چنین رفتاری تکرار شود. اقتصاد دستوری نیست و سازوکار علمی خود را دارد، عنوان کرد: نمیتوان به یک وانتدار بگوییم بنزین 3 هزار تومانی مصرف کند، اما قیمت کالاهای خود را افزایش ندهد.
وی تاکید کرد: اگر دنبال کنترل قیمت هستیم، باید به کسانی که خدمات ارائه میدهند، سهمیه بنزین بدهیم و در این زمینه باید وزارت نفت پاسخ دهد که چقدر برای این حوزه سهمیه سوخت دیده است.
«علیرضا محجوب» نماینده تهران: برای عبور موقت تصمیم نگیریم
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این که برای گذر موقت یک تصمیمی در کشور میگیریم، گفت: تصمیمات احساسی به درد مردم نمی خورد و باید تصمیم علمی، عملی و تاثیرگذار گرفته شود. نمیتوان قیمت کالایی را اضافه کرد که تاثیری بر قیمت باقی کالاها نداشته باشد آن هم کالایی که قیمت آن جهانی و بین المللی است و قیمت طبیعی داشته باشد، قیمت طبیعی را نمیشود عوض کرد. 3 هزار تومان بنزین همان 100 تومان است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این که برای گذر موقت یک تصمیمی در کشور میگیریم، گفت: نباید قانون مخالف علم به نمایش گذاشته شود. آیا حق داریم این قانون را روی مردم آزمایش کنیم. این آزمایش ۴۰ سال پیش اجرا شده و نتیجه اجتماعی، عقلی و علمی آن روشن است. آزموده را آزمودن خطاست.
«سعید ممبینی»: کنترل قیمت خدمات در گروی تحقق وعدههای تامین سهمیه بنزین
رییس اتاق اصناف با اشاره به ضرروت اجرای مکانیزم قیمتگذاری خدمات، گفت: حدود 400 اتاق اصناف در سطح کشور و بازرسانی که درحوزه نظارت بر اصناف فعالیت دارند، از آغاز اجرای این طرح بحث اطلاع رسانی، آموزش و پیگیری مصوبات ستاد تنظیم بازار را در دستور کار قرار داده اند و با اجرای طرح بازرسی و عملیات نظارت بر بازار به صورت جدی در حال پیگیری است.
افزایش قیمت خدمات به ویژه در حوزه حمل و نقل یکی از دل نگرانیهای موجود در جامعه است، اما در صورتی که دولت به تعهدات تامین سهمیههای اعلام شده به مشاغل حوزه حملونقل عمل کند، افزایش قیمت کالاها کنترل شده خواهد بود. از طرفی در صورت افزایش قیمت خدمات، قیمتگذاری باید با مکانیزمهای پیشبینی شده منطقی و متناسب با افزایش قیمت سوخت باشد.
تأکید رییس مجلس بر جلوگیری از افزایش قیمت تولیدات شرکتهای دولتی
رییس مجلس شورای اسلامی بر استفاده از ظرفیت بسیج اصناف برای کنترل بازار تأکید کرد و گفت: یکی از اقدامات ضروری در مقطع کنونی جلوگیری از افزایش قیمت تولیدات شرکتهای دولتی است.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: موضوع بعدی اختصاص سهمیه برای تاکسی و مسافربران است؛ نکته اینجاست که به هر حال با همین سهمیه نیز تاکسیها از بنزین 1500 تومانی استفاده میکنند بنابراین باید نرخ معقولی برای تاکسیها در نظر گرفت لذا نرخ کرایه تاکسی نیز باید از جمله کالاها و خدماتی باشند که قرار است نرخ آنها به صورت معقول تغییر کند.