جزییات جدید از غرق شدن برادر دانشآموز ۱۱ ساله دیری که خودکشی کرد
برخی از روایت ها از خودکشی کودک 7 ساله خبر می دهند/ بی اطلاعی استانداری بوشهر از حادثه / براساس روایت برخی از اهالی شهرستان دیر «علی اصغر موسوی زاده» برای فرار از بدرفتاری های پدرش و با قصد قبلی خودکشی کرده است

در پی غرق شدن یک کودک در اسکله صیادی شیلات بندر دیر، باشگاه خبرنگاران خبر داد که این کودک 7 ساله غرق شده به نام «علی اصغر موسوی زاده» برادر «محمد موسوی زاده» دانش اموز 11 ساله دیری است که مهرماه گذشته به دلیل فقر و نداشتن گوشی برای تحصیل خودکشی کرده بود.
پایگاه خبری خلیج فارس در بوشهر، روز گذشته به نقل از هلال احمر یر گزارش داد: «عصر دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹، با اطلاع مردم مبنی بر غرق شدن کودکی ۷ ساله در اسکله صیادی شیلات بندر دیر، نجاتگران پایگاه امداد و نجات دریایی دیر به محل اعزام شدند و طی عملیاتی که از ساعت پنج و ۱۵ دقیقه عصر نزدیک به یک ساعت ادامه داشت، پیکر این کودک ۷ ساله را از آب بیرون کشیدند.»
به گفته یکی از کارکنان اورژانس دیر، جسد این کودک ۷ ساله زمانی به اطلاعات اورژانس رسید که پیکر او عصر از روی آب گرفته و به بیرون منتقل شده بود و در زمان رسیدن اورژانس از غرق شدن این پسربچه ۳۰ دقیقه گذشته بود.
بنا به مشاهدات و شواهد عینی، این کودک علیاصغر موسویزاده برادر محمد موسویزاده است، همان دانشآموز ۱۱ ساله دیری که در هفته سوم مهر ماه ۹۹، خودکشی کرد و دلیل خودکشی وی فقر، نداشتن گوشی و تبلت برای حضور در کلاسهای آنلاین عنوان شد. محمد موسویزاده، دانشآموز ۱۱ سالهای بود که رسانههای محلی روز یکشنبه ۲۰ مهر ماه ۹۹، گزارش دادند که به علت نداشتن گوشی مناسب کلاسهای آنلاین خودکشی کرده است.
دو روایت از ماجرا
بر اساس شواهد عینی دو روایت از مرگ علی اصغر موسوی زاده، کودک 7 ساله دیری وجود دارد. برخی از اهالی و شاهدان به فراز می گویند علی اصغر همراه دوستانش برای شنا به پشت اسکله رفته بودند و این کودک هنگام شنا در محل عمیق دریا قرار می گیرد و در راه بازگشت به ساحل به دلیل خستگی غرق می شود و تلاش دوستانش برای کمک خواستن از مردم بی ثمر بوده است. هرچند با توجه به دمای هوا شنا در این فصل در شهرستان دیر معمول نیست.
اما روایت دوم و مشهورتری در بین اهالی دیر وجود دارد که دومین خودکشی در بین چهارکودک خانواده موسوی زاده را تایید می کند. براین اساس علی اصغر به دلیل بدرفتاری پدرش و فرار از کتک های مداوم او و با قصد قبلی خودکشی به اسکله بندر دیر رفته بود.
بی خبری استانداری از ماجرا
مرگ سوال برانگیز محمد موسوی زاده در حالی رخ داده که استانداری بوشهر از آن بی خبر است. اسماعیلی کاظمی، مدیر روابط عمومی استانداری بوشهر در گفت و گو با فراز گفت که از این اتفاق اطلاعی ندارد.
پیش از این نیز خبر خودکشی محمد موسویزاده، دانشآموز ۱۱ ساله و برادر بزرگ تر علی اصغر واکنشهای گستردهای داشت، اما مقامهای مسئول بلافاصله تلاش کردند که نداشتن گوشی و فقر و مشکلات اقتصادی محمد و خانواده او را به عنوان انگیزه خودکشی تکذیب کنند. از جمله رئیس آموزش و پرورش دیر در اطلاعیهای گفت: «مدیر مدرسه شخصا به محمد گوشی داده بود و دلیل خودکشی، نداشتن گوشی نبوده است.»
اما در فایل صوتی گفتوگو با مادر محمد موسویزاده گفته بود: «مدیر مدرسه محمد چند بار گفته بود که میخواهد به سه دانشآموز گوشی بدهد اما نداد؛ تنها دلیل غصه پسرم که باعث شد این بلا را سر خودش بیاورد همین نداشتن گوشی بود.»
مسول شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر استان بوشهر اما روایتی دیگر از ماجرا را تعریف می کند. «حسین ناظمیان پور» روز سه شنبه به ایرنا گفت که:«ساعت ۱۷:۳۰ روز دوشنبه غرق شدن یک کودک هشت ساله در اسکله صیادی بندر دیر به مرکز پیام اورژانس ۱۱۵ اعلام و بلافاصله یک دستگاه آمبولانس از این پایگاه به محل حادثه اعزام شد.»
وی اضافه کرد:«جسد این کودک که روی آب شناور بود توسط صیادان از آب خارج و با نداشتن علایم حیاتی به مرکز خدمات جامع سلامت حضرت مهدی (عج) دیر انتقال یافت.»
مسئول شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر ادامه داد: «در مرکز خدمات جامع سلامت تلاش تیم پزشکی و پرستاری با انجام عملیات احیا موفقیت آمیز نبود و فوت کودک اعلام شد. در ادامه جسد برای اقدامات و تحقیقات بیشتر به پزشک قانونی انتقال داده شد.»رییس اداره بهزیستی دیر نیز در همین باره گفت که «علی اصغر موسی زاده، به علت معلولیت ذهنی و گفتاری تحت پوشش این اداره قرار داشت.» محمد کرمی افزود:« این کودک خدمات مستمر و غیر مستمر دریافت می کرد و تا قبل از ویروس کرونا هم در مرکز آموزش روزانه معلولان(طلوع) آموزش میدید.»وی با بیان این که خانواده این کودک نیزبه صورت جداگانه تحت پوشش بهزیستی هستند و خدمات مستمر و غیر مستمر دریافت میکنند ، افزود:«نیروهای بهزیستی به صورت هفتگی با این خانواده دیدار میکردند.»