چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ 09 October 2024
سه‌شنبه ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۱
کد خبر: ۶۳۵۵۶

روزشمار مسمومیت‌های الکلی

روزشمار مسمومیت‌های الکلی
«مرگ بر اثر مسمومیت‌های الکلی» عبارتی است که این روز‌ها تیتر مکرر رسانه‌ها در ایران شده است. مسمومیت‌های الکلی خبر تازه‌ای نیست اما چیزی که باعث ویژه شدن این ماجرا می‌شود، «تکرار مکرر» آن در چند هفته اخیر است.

نازیلا معروفیان

 

 

۲۴خردادماه؛ آغاز مسمومیت در یک قدمی پایتخت

 

 

اولین خبرها از کرج به گوش رسید. ۲۶ خردادماه سال ۱۴۰۲ خبرگزاری دولت به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که «۸۸ نفر از ساکنان منطقه اسلام‌آباد و حصارک شهرستان کرج به دلیل مصرف مشروبات الکلی دچار مسمومیت شدید شده و به بیمارستان منتقل شدند.» در این گزارش آمده بود که چند نفر جان خود را به دلیل مسمومیت الکلی از دست دادند. برخی منابع خبر از فوت ۱۴ نفر در استان البرز را می‌دهند اما مقامات رسمی این عدد را تایید نکرده‌اند. رئیس علوم پزشکی استان البرز شمار نهایی مسموم شدگان با الکل متانول که از دو روز پیش یعنی ۲۴ خردادماه آغاز شده بود را ۹۵ نفر اعلام کرد. او تعداد فوتی‌ها را ۱۰ و رده سنی مسموم‌‍شدگان را ۱۶ الی ۵۰ سال اعلام کرد.

 

 

۲۷خردادماه 

 

 

شهرام صیادی، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ۲۷ خردادماه ۱۴۰۲ در مورد شمار نهایی مسموم‌شدگان گفت: «شمار نهایی مسموم‌شدگان بر اثر مصرف مشروبات الکلی طی دو روز گذشته در این استان ۱۲۰ نفر اعلام شده است. این افراد در مناطق مختلف استان البرز از جمله در یک پارتی به‌شدت مسموم شده‌اند. تاکنون طبق بررسی‌ها، انتقال دیرهنگام تعدادی از این افراد به مراکز درمانی و شدت مسمومیت، سبب مرگ ۱۰ نفر از آنان در بیمارستان شده است. دو نفر نیز دچار مرگ مغزی شده‌اند.»

 

 

۲۸ خردادماه استان البرز درگیر مسمومیت الکلی

 

 

پس از آن شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز در ۲۸خرداد اعلام کرد که تعداد کسانیکه با الکل در استان البرز مسموم شده‌اند به ۱۴۱ نفر رسیده؛ تعداد قابل توجهی که تاکنون دلیل گستردگی این مسمومیت‌ها مشخص نشده است. همان روز روزنامه اعتماد به نقل از یک منبع مطلع درباره مسمومیت‌های الکلی در استان البرز نوشت: «سه، چهار دختر و پسر جوان نیز بر اثر مسمومیت ناشی از الکل نابینا شده‌اند. خبر هم تازگی ندارد و حدود پنج، شش روز است که مسموم‌شدگان به بیمارستان‌های کرج منتقل شده‌اند.» نکته قابل توجه اینجاست که این منبع مطلع می‌گوید که تعداد مسموم شدگان بسیار بیشتر از این حرف‌هاست؛ او در این رابطه می‌گوید: «تعداد مسموم‌شدگان بیشتر از این آماری است که اعلام شده. مسموم‌شدگان در کرج ابتدا به بیمارستان «کوثر» منتقل شده‌اند، اما معمولا بیمارستان کوثر وقتی ظرفیت پذیرش نداشته باشد، مسموم‌شدگان را به بیمارستان‌های دیگر اعزام می‌کند. حالا حساب کنید تعداد مسموم‌شدگان چقدر باید باشد که به بیمارستان‌های مختلف منتقل شده‌اند.»

 

 

۳۰ خردادماه ۱۴۰۲

 

 

روزنامه هم‌میهن ۳۰خرداد ۱۴۰۲ طی گزارشی به نقل از کارکنان بیمارستان کوثر کرج نوشت که «سه ماه پیش هم اتفاقی مشابه در استان البرز رخ داد و موجی از مسمومیت‌ها را ایجاد کرد.» هم‌میهن به نقل از یکی از پرستاران بیمارستان کوثر کرج نوشت که «بیشتر فوتی‌ها بین ۲۰الی ۳۰ساله بودند.»

 

 

۳۱خردادماه ۱۴۰۲؛ موج مسمومیت‌ها این بار در هرمزگان و سردشت

 

 

چند روز پس از اولین مسمومیت‌های الکلی در کرج، از هرمزگان هم خبر مسمومیت الکلی تعدادی از مردم این استان منتشر شد. محمد حسین‌پور، رئیس اورژانس بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرد که مسمومیت‌های الکلی از روز  روز ۳۱ خردادماه ۱۴۰۲ آغاز شده و تعداد مسمومان با الکل متانول به ۲۵ نفر رسیده است. ۳۱ خردادماه  هم خبری مبنی بر مسمومیت چند تن از شهرندان سردشتی در رسانه‌ها منتشر شد. خبرگزاری دولت به نقل از جلال جلالت، سرپرست شبکه بهداشت و درمان سردشت  آذربایجان غربی نوشت: «۷ نفر بر اثر مصرف الکل دست‌ساز در این شهرستان مسموم شدند و به بیمارستان امام خمینی مراجعه کرده و ۲ نفرشان همه در همان ساعات اولیه ترخیص شدند.» با این وجود اما در شبکه‌های اجتماعی خبر از مسمومیت ۱۵نفر و فوت چند تن در سردشت دادند که البته این خبر نه تایید شد نه تکذیب!

 

 

یکم تیرماه ۱۴۰۲؛ مسمومیت‌‌های الکلی به هرمزگان رسید

 

 

یکم تیرماه ۱۴۰۲ مسمومیت‌های الکلی در شهر حاجی آباد هرمزگان آغاز شد طبق گزارش‌ها ۲۵ نفر در شهرستان حاجی آباد به مراکز درمانی مراجعه کردند که حال چهار نفر از آن‌ها وخیم گزارش شده است. این در حالی است که خبرگزتاری فارس پیشتر تاکید کرده بود اکثریت این افراد ترخیص و تنها حال دو نفر وخیم اعلام شده است!

 

 

 

 

۲تیر ماه ۱۴۰۲؛ استان البرز دوباره درگیر چالش مسمومیت‌های‌الکلی

 

 

چند روز بعد یعنی در تاریخ دوم تیرماه ۱۴۰۲، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از حسین فاضلی‌هریکندی، ‌رئیس کل دادگستری استان البرز نوشت که «تعداد فوتی‌ها بر اثر مسمومیت مشروبات الکلی در کرج به ۱۷ نفر رسیده.» رئیس کل دادگستری استان البرز تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان‌های کذرج بر اثر مسمومیت الکی را ۱۹۱ نفر اعلام کرد.

 

 

۴تیرماه ۱۴۰۲؛ ادامه مسمومیت‌های الکلی در هرمزگان

 

 

خبرگزاری دولت یکشنبه ۴ تیرماه سال جاری به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نوشت: «افراد مسموم شده در رده سنی ۱۶ تا ۶۵ سال بوده و در حال حاضر ۱۳ نفر بعد از دریافت خدمات درمانی اولیه و رفع علائم خطر، ترخیص و ۱۱ نفر همچنان بستری هستند.» البته در خصوص رده سنی این افراد در اخبار رسانه‌های مختلف تناقضاتی وجود دارد که خود جالب توجه است برای مثال خبرگزاری فارس رده سنی مسموم شدگان را ۱۴ تا ۶۸ سال اعلام کرده اما باشگاه خبرنگاران جوان رده سنی را ۱۵ تا ۵۵ اعلام کرده است.

 

 

۵ تیرماه ۱۴۰۲ و دومینوی تمام نشدنی مسمومیت‌های الکلی

 

 

خبرگزاری فارس در تاریخ ۵ تیر ۱۴۰۲ به نقل از رئیس اورژانس علوم پزشکی هرمزگان نوشت: «شمار مسموم شدگان با الکل متانول به ۳۰ نفر رسیده است.» خبری که در لا به لای اخبار گرانی و جنجال جدید پوتین گم شد.

 

 

امید احمدی، فرمانده شهرستان رباط کریم هم در پنجم خردادماه ۱۴۰۲ اعلام کرد که «طی چهار روز گذشته در این شهرستان ۶ نفر بر اثر استفاده از مشروبات الکی تقلبی فوت و ۲۲ نفر هم تاکنون مسموم شده‌اند.»

 

 

حالا دوباره از هرمزگان خبر از مسمومیت ۲۵ نفر به دلیل مصرف الکل تقلبی منتشر می‌شود. دقیقا در پنجم تیرماه ۱۴۰۲ رئیس شبکه بهداشت و درمان رامسر از فوت دو جوان در این شهر و یک شهروند آملی بر اثر مصرف مشروبات الکلی خبر داد. او در این باره گفت: این دو نفر در بخش icu بیمارستان امام سجاد رامسر بستری و تحت مراقبت درمان بودند. مشروبات الکی به شدت روی سلامت اثر دارد و تأکید می‌نماییم که سلامت خود را به مخاطره نیندازند.

 

 

۷ تیرماه ۱۴۰۲بالاخره مسمومیت‌های الکلی به تهران هم رسید

 

 

هفتم تیرماه ۱۴۰۲خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی طی گفت‌وگویی با محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص مراقبت‌های ویژه اعلام کرد که «ماران ناشی از مسمومیت الکلی در گذشته نیز در بیمارستان بستری می‌شدند اما در هفته اخیر تعداد این بیماران در بیمارستان‌های تهران بیشتر شده است. کاهش سطح هوشیاری مسمومیت با متانول، درگیری چشمی، تاری دید است به طوری که بیمارستان‌های تخصصی چشم باید در این خصوص با ما همکاری کنند اما متأسفانه تاکنون این بیماران را پذیرش نکردند و ما فقط با متخصصینی که در بیمارستان هستند ارتباط داریم» فوق تخصص مراقبت‌های ویژه درباره گران بودن هزینه‌های بیمارستان‌ها در رابطه با دیالیز مسموم شدگان گفت: «در گذشته در کرج مواردی از مسمومیت وجود داشت و به تازگی نیز در تهران نمونه‌هایی مشاهده شده و این بیماران نیاز به CRRT دیالیز ۲۴ ساعته دارند اما چون تحت پوشش بیمه نیست هزینه بالایی دارد و بیماران توان پرداخت آن را ندارند. این افراد نیاز به معاینات مرتب چشم پزشکی و سرویس دهی های ویژه زیر نظر تیم تخصصی دارند که در حال حاضر این امکان در بخش‌های آی سی یو فراهم نشده است.»

 

 

طبق گزارش‌ها شاهد افزایش مسمومیت الکلی شهروندان در و هفته اخیر هستیم. نکته قابل توجه این است که به غیر از فوتی و نابینایی تعدادی از این افراد دچار مرگ مغزی و کاهش شدید سطح هوشیاری شدند.

 

 

طبق گفته پزشکان، مصرف مشروبات الکلی از نوع متانول سبب مسمومیت مسموم‌شدگان در کشور است. اخبار و آمارها نشان می‌دهد که در انتشار آمار صحیح در خصوص مسموم‌شدگان تناقضات بسیاری وجود دارد. تناقضاتی که در لا به لای اخبار گرانی و حجاب گم شده و شاهد فوت، مرگ مغزی و نابینایی برخی از هموطنانمان هستیم.

 

 

 حدود ۱۰ روز پیش محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه در واکنش به حادثه مرگبار مسمومیت‌های الکلی ضمن اشاره به حرام بودن آن گفت: «بحث فروش الکل‌های سهمیه‌ای صنعتی در بازار آزاد و ادغام این الکل‌ها با محلول‌های دیگر و توزیع آنها مطرح است. لذا دستگاه‌های امنیتی باید بررسی‌های لازم را درخصوص افرادی که مباردت به این کار می‌کنند به‌عمل آورند.» 

 

 

مشخص نیست دومینوی مسمومیت‌های الکلی تا کجا ادامه یابد اما چیزی که مشخص است تکرار شدن آن در شهرهای مختلف کشور است که البته با توجه به حوادث مشابه اخیر جای تامل دارد...

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی