شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ 27 July 2024
دوشنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۵
کد خبر: ۶۸۱۷۶
در گفت‌و‌گوی فراز با پیرمحمد ملازهی مطرح شد:

آمریکا با تغییر رویکرد در عراق می‌ماند؟

آمریکا با تغییر رویکرد در عراق می‌ماند؟
ملازهی: «ظاهرا شرکت‌های آمریکایی و اروپایی در صنایع نفت و گاز و همچنین در بازسازی عراق سرمایه‌گذاری کرده‌اند. بنابراین، آمریکا حاضر نیست عراق را رها کند و تا کشوری همچون ایران و دیگران فرصت نقش‌آفرینی پیدا کنند».

پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل شبه قاره در گفتگو با روزنامه اینترنتی، اظهار کرد: «خروج نیروهای آمریکایی از عراق از همان اول جای بحث داشت. ظاهرا تصمیم نهایی براین است که آمریکا نیروهای نظامی خود را از این کشور خارج کند .ولی بدین معنا نیست که عراق را رها واز آن چشم پوشی کنند.»

 

وی ادامه داد: «در حال حاضر، بیشترین تعداد دیپلمات‌های آمریکا در عراق مستقر هستند که این حضور نظامی است. واقعیت این است که مجلس عراق هم تحت فشار است که راهی برای پایان دادن حضور آمریکا در عراق ارائه دهد. دو مسئله در اینجا وجود دارد. اول، حضور نظامیان در مناطق عرب نشین است که دولت مرکزی عراق در آنجا تسلط دارد و خواهان خروج آمریکایی‌ها از این منطقه است. دوم، پایگاه نظامی آمریکا در اربیل عراق است که توافقی با اقلیم کردستان دارند. بنابراین به نظر نمی‌رسد آمریکا بخواهد نیروهایش را از عراق خارج کند.»

 

این کارشناس در ادامه گفت: «با توجه به حملاتی که شبه‌نظامی‌های حشدالشعبی در داخل خاک عراق علیه نیروهای آمریکایی انجام می‌دهند و همچنین به دلیل انتخابات پیش رو در ایالات متحده، نیروهای آمریکا نمی خواهند با نیروهای عراقی درگیر شوند. از این جهت شاید درخواستی را که دولت عراق دارد، به نوعی بپذیرد و یا حداقل پوشش دیگری ایجاد کنند. یعنی کمتر علنی بوده و به اصطلاح در چشم مردم نباشند.»

 

ملازهی اظهار کرد: «ظاهرا شرکت‌های آمریکایی و اروپایی در صنایع نفت و گاز و همچنین در بازسازی عراق سرمایه گذاری کرده‌اند. بنابراین، آمریکا حاضر نیست عراق را رها کند وتا کشوری همچون ایران و دیگران فرصت نقش آفرینی پیدا کنند. این امر به تامین منافع شرکت‌های آن‌ها نیز مربوط است.»

 

او اضافه کرد: «به نظر من، آمریکایی ها در عراق باقی می مانند ولی ممکن است شکل حضور آنها تغییر کند. اینکه دولت عراق خروج نیروهای امریکایی را می خواهد یک بحث است و اینکه آمریکا چطور خواست عراق را عملیاتی کند بحث دیگری است. احتمال اینکه آمریکا در مناطق عرب نشین تغییر شکل بدهد وجود دارد. بخشی از نظامیان در لباس دیپلماتیک در عراق باقی می‌مانند.»

 

این کارشناس متذکر شد: «این نکته را نیز عنوان کنم، عراق نیاز که حضور آمریکایی ها دارد. هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ نظامی ضروریست. اگر آمریکایی ها حضور داشته باشند عراقی ها به دنبال سیاست انقباضی هستند و منافع ملی آنها ایجاب می‌کند در مناسبات خارجی توازنی بین نیروها ایجاد کند. از این دید، باید منتظر ماند آمریکایی‌ها چطور برخوردی را با دولت و مردم عراق دارند. همچنین دولت عراق چه برخوردی را دارند. ظاهرا عراق هم بی‌میل نیست آمریکایی‌ها حضور داشته باشند و در حوزه امنیت کمک کنند و سرمایه‌گذاری که غربی‌ها در این کشور انجام دادند افزایش یابد.»

ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

علی لاریجانی در یک قدمی دبیری شورای عالی امنیت ملی

آقای کیانیان! بگذاریم پزشکیان خودش باشد!

جایی برای پیرمردها هست؟!

بابک زنجانی؛ از بسیجی اقتصادی تا همیار طلبکار!

علی اکبر صالحی بیشترین شانس را دارد؛ تنها کسی که موفق به کسب مجوز مذاکره با امریکا شده

چرا روسای جمهور آمریکا ترور می‌شوند؟| چه کسانی کشته و چه کسانی جان سالم به‌در بردند؟

یزد در مسیر کابل شدن؟!

نسخه تاریخی برای درمان ایران؛ این کهن‌درخت، راهی جز اصلاحات ندارد

‏سناریوهای ۱۵ تیر

اینفوگرافیک؛ همه مخالفان پزشکیان

اینفوگرافیک؛ آن‌ها که به پزشکیان گفتند آری

پیام مهم سیدمحمد خاتمی: در انتخابات گذشته رأی ندادم و با اکثریت همصدا شدم| اینک اما فرصتی پیش آمده که امیدوارم روزنه‌ای باشد به فضایی که در آن صدای اکثریت شنیده شود| به دکتر پزشکیان رای خواهم داد

بازی زیرپوستی پورمحمدی؛ مرد مرموز مناظرات، فرشته نجات قالیباف و عامل اجماع جبهه انقلاب 

ما در زمان قاجار خیلی بدبخت بودیم؟!

پیشنهاد سردبیر
زندگی