شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ 27 July 2024
شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۲
کد خبر: ۷۱۱۶۹
بررسی پیشنهاد کاهش سن دیپلم از ۱۸ به ۱۵ سال

اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش، خلاف قانون اساسی است

نهاد آموزش و پرورش در پیشرفت کشور‌ها نقش پررنگی دارد و تبعات هر نوع برنامه‌ریزی برای آموزش و پرورش در آینده خود را نشان می‌دهد؛ لذا برنامه‌ریزان این حوزه باید علم و سواد کافی را داشته باشند و واقعیت جامعه را بشناسند. در همین راستا باید مشکلات مرتبط با این نهاد ریشه‌یابی و حل شوند. وزیر آموزش و پرورش مهم‌ترین مسئول حوزه آموزش و پرورش هر کشوری است و نیاز است نسبت به تمام حوزه‌های مرتبط اشراف اطلاعاتی کاملی داشته باشد. رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورشی است که به اظهار نظرات جنجالی شهرت دارد و اخیرا نیز در خصوص کاهش سن دیپلم نظری را بیان کرده که واکنش بسیاری را برانگیخته است.
یگانه شوق الشعراء
نویسنده
یگانه شوق الشعراء

رضا مراد صحرایی؛ وزیر پرحاشیه

پس از استعفای یوسف نوری از سمت وزیر آموزش و پرورش در تاریخ ۱۴ فرودین ۱۴۰۲، صحرایی به‌عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب شد. ابتدا نیاز است به بخشی از نظرات جنجالی رضا مراد صحرایی اشاره‌ای داشته باشیم تا او را بهتر بشناسیم.

او یک ماه پس از آغاز دوران وزارت خود راهی سفر حج شد و اعلام کرد در نبود او خللی در روند‌ها ایجاد نمی‌شود. «فرد می‌رود انتخاب می‌کند دیگر، در کجای دنیا اینطوری نیست؟ شما وقتی یک ماشین مدل بالاتری بخواهی تهیه کنی باید پول بیشتری برایش پرداخت کنی ...» این نیز یکی از گفته‌هایی است که وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی مطرح کرده و انتقادات گسترده‌ای را برانگیخته است. وزیر آموزش و پرورش چندی بعد، اما پیشنهاد تحریم آمریکا و اروپا در زمینه ارائه مقاله را مطرح کرد. او در این باره گفت: «آمریکا و اروپا معتاد به تحریم هستند و ما باید برای انسانیت، صلح و امنیت آن‌ها را تحریم کنیم و بگوییم تا از رفتار‌های وحشیانه دست بر ندارند به آنجا سفر نمی‌کنیم و مقاله نمی‌دهیم».

رضامراد صحرایی بعدتر، اما دوباره با نظری جنجالی در تیرس انتقادات قرار گرفت؛ او گفت: «به عنوان کسی که خیلی از مدارج و رتبه‌های دانشگاهی را طی کرده است و در بیش از ۲۰ کشور تدریس کرده، باید بگویم مجلس ما بسیار عمیق است». او برای حل مشکلات آموزش و پرورش از قید «به زودی» نیز به وفور استفاده می‌کند که در اینجا به این نوع از اظهار نظرات او اشاره‌ای نخواهیم داشت. اما ذکر این نکته خالی از فایده نیست که اوایل مهر ۱۴۰۲ طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش نیز با ۳۰ امضا مطرح شد، اما در دستور کار قرار نگرفت.


راه رسیدن به آینده شکوهمند کشف شد

به تازگی اما وزیر آموزش و پرورش، راه رسیدن به آینده شکوهمند کشور را کاهش سن دیپلم از ۱۸ به ۱۵ سال ذکر کرده‌است. رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در این باره گفته‌است: «اگر برای ۳ سال قبل ۷ سالگی هزینه کنیم حتما کشور، آینده شکوهمندتری خواهد داشت». وزیر آموزش و پرورش در خصوص اجرای این طرح اطلاعاتی ارائه نکرده‌است.

در حالی چنین اظهارنظرهایی از سمت وزیر آموزش و پروش مطرح شده که نظام آموزشی در کشور، همچنان با مشکلاتی از جمله تامین حداقل‌های معیشتی معلمان و عدم جذابیت محتوای درسی برای دانش آموزان دست و پنجه نرم می‌کند.


اظهار نظری خلاف قانون اساسی

سید کاظم اکرمی، وزیر آموزش و پرورش دولت دفاع مقدس در این خصوص به روزنامه اینترنتی فراز گفت: «در قانون اساسی به آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح و تسهیل و تعمیم آموزش عالی اشاره شده است. همه معلمان ایران می‌دانند که تحصیل در دوره پیش از دانشگاه متشکل از ابتدایی و متوسطه است. اظهار نظر وزیر آموزش و پروش کاملا خلاف قانون اساسی است؛ قانون اساسی از قید سنی استفاده نکرده است بلکه تا زمان آموزش عالی باید آموزش و پروش رایگان وجود داشته باشد».


نیاز به ارائه دلایل علمی

اکرمی در ادامه افزود: «ایده وزیر آموزش و پرورش باید مبتنی بر دانش روانشناسی باشد. مگر کودک ۴ ساله می‌تواند به دبستان برود؟ فرد ۴ ساله کودک است و می‌تواند به پیش دبستانی برود اما نباید برای تعلیم او اجباری وجود داشته باشد. چه فرقی وجود دارد بین تحصیل در بازه سنی ۴ تا ۱۵ سال با ۷ تا ۱۸ سال؟ چنین اظهار نظراتی علمی نیست و توضیح علمی وزیر آموزش و پرورش برای چنین اقدامی و ارتباط آن با آینده شکوهمند ایران چیست؟ از لحاظ روانشناسی و علوم تربیتی نیاز است که برای اقدامات مرتبط با این حوزه دلایلی ارائه شود».


آموزش عملی هنرمندانه‌

وزیر آموزش و پروش دولت جنگ در آخر تاکید کرد: «وزیر آموزش و پرورش باید برای اهل علم و استادان علوم تربیتی استدلال ارائه کند تا دانش تربیتی ایشان نیز مورد سنجش قرار بگیرد. به نظر من به دلیل کمبود بودجه و معلم چنین بحث‌هایی مطرح می‌شود. در این حالت به نظر می‌رسد مسئولیت دولت به مقطع دبستان و راهنمایی محدود خواهد شد. مشکلات آموزش و پرورش بسیار زیاد است و وزیر آموزش و پروش باید ابتدا یک طبقه بندی از مشکلات آموزش و پرورش ارائه کند. یکی از مهم‌ترین مشکلات این نهاد، کمبود معلم و کمبود بودجه است؛ در حقیقت مشکل، کمبود معلمانی است که هنر آموزش نمی‌دانند. امروز بحث هنر آموزش مطرح است و آموزش، عمل هنرمندانه است که به دانش و هنر همزمان نیاز دارد».

ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

علی لاریجانی در یک قدمی دبیری شورای عالی امنیت ملی

آقای کیانیان! بگذاریم پزشکیان خودش باشد!

جایی برای پیرمردها هست؟!

بابک زنجانی؛ از بسیجی اقتصادی تا همیار طلبکار!

علی اکبر صالحی بیشترین شانس را دارد؛ تنها کسی که موفق به کسب مجوز مذاکره با امریکا شده

چرا روسای جمهور آمریکا ترور می‌شوند؟| چه کسانی کشته و چه کسانی جان سالم به‌در بردند؟

یزد در مسیر کابل شدن؟!

نسخه تاریخی برای درمان ایران؛ این کهن‌درخت، راهی جز اصلاحات ندارد

‏سناریوهای ۱۵ تیر

اینفوگرافیک؛ همه مخالفان پزشکیان

اینفوگرافیک؛ آن‌ها که به پزشکیان گفتند آری

پیام مهم سیدمحمد خاتمی: در انتخابات گذشته رأی ندادم و با اکثریت همصدا شدم| اینک اما فرصتی پیش آمده که امیدوارم روزنه‌ای باشد به فضایی که در آن صدای اکثریت شنیده شود| به دکتر پزشکیان رای خواهم داد

بازی زیرپوستی پورمحمدی؛ مرد مرموز مناظرات، فرشته نجات قالیباف و عامل اجماع جبهه انقلاب 

ما در زمان قاجار خیلی بدبخت بودیم؟!

پیشنهاد سردبیر
زندگی