فراز: پس از انتشار خبر "تجاوز سربازان اسراییلی به زنان پناهنده در بیمارستان الشفا" توسط «الجزیره»، سرویس بینالملل «روزنامه اینترنتی فراز» اقدام به ترجمه و انتشار این خبر کرد. اما ساعاتی پیش و بدون هیچ توضیحی «الجزیره» گزارش مذکور را از خروجی خود حذف کرد. درحالیکه انتظار میرفت در صورت تکذیب خبر، «الجزیره» اقدام به انتشار تکذیبیه میکرد. شنیدهها حاکی از این است که فشار از سوی دولت قطر علت حذف این خبر از خروجی «الجزیره» بوده است.
درحالی که جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان وارد صدوهفتادمین روز شده است، شهادت افراد بیمار در بیمارستان الشفا و ساختمانهای اطراف آن، از جنایات هولناکی که توسط نیروهای اشغالگر در محاصره این بیمارستان انجام شده، پرده برداشت.
برای ششمینروز متوالی، ارتش اشغالگر به حمله به بیمارستان الشفا که بیش از هفتهزار بیمار و آواره را در خود جای داده است، ادامه و دستگیریهای گستردهای در بین آوارگان انجام میدهد و منازل اطراف بیمارستان را بمباران میکند که دهها کشته و زخمی بر جای گذاشته است.
بر اساس گزارشی که شبکه «الجزیره» منتشر کرده است، «جمیله حسی» بانوی فلسطینی که در اطراف بیمارستان الشفا در محاصره نظامیان صهیونیست قرار دارد گفت: «نیروهای اشغالگر پس از به آتش کشیدن ساختمانها، ۶۵ خانواده را که در اطراف این بیمارستان زندگی میکردند مجبور به ترک خانههایشان کردند.» «الحسی» افزود که مردم محاصره شده ششروز است که برای تامین آب شرب کودکان و بیماران به صلیب سرخ مراجعه کردهاند.
او ادامه داد: «نیروهای اشغالگر تمام خانوادهها را کشتند و سوزاندند و همچنین به زنان پناه گرفته در بیمارستان تجاوز کردند و سپس آنها را به قتل رساندند». او در ادامه گفت: «مردم کجا هستند تا به داد ما برسند؟ تا کی باید این اوضاع را تحمل کرد؟» سپس درباره مشاهدات خود از تحولات داخل بیمارستان الشفا افزود: «بیمارستان الشفا به میدان جنگ تبدیل شده است. اوضاع بیمارستان الشفا قابل توصیف نیست، آیا درباره زنانی بگوییم که مورد تجاوز قرار گرفتند؟ یا زنانی که ربوده یا اعدام شدند؟ یا اجسادی که از زیر آوار خارج شدند و طعمه سگهای نظامیان صهیونیست شدند؟»
«جهاد ابوشنب»، روزنامهنگار نیز که او هم در محاصره نظامیان صهیونیست قرار دارد، گفت: «دهها خانواده به مدت ششروز بدون آب و غذا در خانهها و محلههای نزدیک بیمارستان الشفا گرفتار شدهاند و در معرض تیراندازی اسراییلیها قرار دارند. آنها چندینروز است که از صلیب سرخ و سازمانهای بینالمللی درخواست کردهاند تا برای نجات آنها مداخله کنند.»
«ابوشنب» اشاره کرد که برخی از شهروندانی که توانستهاند از آنجا خارج شوند به او اطلاع دادند که دهها شهید و مجروح در خیابانها وجود دارد و نیروهای اشغالگر ۸ خانه را بر سر ساکنان آنها تخریب کردند. وی با تاکید بر اینکه این حمله سنگینتر از حمله اول به بیمارستان الشفا و کشتار بسیار گستردهتر است، گفت: «نیروهای اشغالگر با همه افراد داخل بیمارستان الشفا یا خانههای اطراف آن به عنوان تروریستهایی برخورد میکنند که باید کشته شوند.»
یک کودک که از حمله نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی به بیمارستان الشفا در شهر غزه در امان ماند، گفت: «تمام کسانی که همراه من بودند، باوجود اینکه به آنها گفته شده که در امان هستند، توسط تک تیراندازان رژیم اشغالگر کشته شدند.»
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که تیمهای پزشکی و بیماران محاصره شده از همه نهادهای سازمان ملل و جامعه بینالمللی درخواست میکنند تا برای نجات جان آنها فورا اقدام کنند. وزارت بهداشت غزه تأیید کرد که حدود ۲۴۰ بیمار، همراهان آنها و ۱۰ نفر از کادر پزشکی در بیمارستان الشفا بازداشت شدهاند و بخشهای اصلی این بیمارستان سوزانده شده است.
«سلامه معروف»، رئیس دفتر اطلاع رسانی دولت در غزه نیز در مصاحبه با «الجزیره» گفت که صدها زندانی در داخل بیمارستان الشفا مورد آزار، تحقیر و تجاوز نیروهای اشغالگر قرار گرفتهاند. «معروف» افزود: «اشغالگران ششروز است که در بیمارستان الشفا قتل عام میکنند».
خبرنگار «الجزیره» گزارش داد که نیروهای اشغالگر ساختمان مسکونی در مجاورت بیمارستان شفا را منفجر کردند.
ساکنان خانههای اطراف میگویند که نیروهای اشغالگر دهها خانه و آپارتمان را در خیابانهای اطراف بیمارستان منفجر کردند و جادهها را نیز تخریب کردند. آنها افزودند که ارتش همچنین «بیمارستان الهلو»، که یک مرکز پزشکی خصوصی در نزدیکی مجتمع الشفا است را بمباران کرد.
«الجزیره» تصاویری را به دست آورد که نشان دهنده تخریب در اطراف بیمارستان شفا در شهر غزه است و این صحنهها نشان میدهد که نیروهای اشغالگر پس از بمباران مداوم مجتمع به مدت ششروز در حال سوزاندن بخشهایی از ساختمان جراحی تخصصی و همچنین تخریب بخشهای حیاتی از این بیمارستان هستند.
منابع فلسطینی در میدان از درگیریهای مجدد بین نیروهای مقاومت و اشغالگران در مجاورت بیمارستان الشفا خبر دادند. خبرنگار «الجزیره» اعلام کرد که حملات توپخانهای مداوم اسرائیل در مجاورت این بیمارستان ادامه دارد.
دفتر رسانههای دولتی در غزه تایید کرد که ارتش اسرائیل ساختمانهای بیمارستان الشفا را بر سر تیمهای پزشکی و افرادی که در آن هستند تهدید به بمباران و تخریب کرده است.
گردانهای القسام، شاخه نظامی حماس اعلام کردند که جنگندههای این گروه در مجاورت بیمارستان الشفاء در شهر غزه، یک خودروی نظامی اسرائیلی را با موشک هدف قرار دادند. آنها همچنین گروهی از سربازان اشغالگر را که داخل ساختمانی سنگر گرفته بودند، کشته و زخمی کردند. القسام همچنین از هدف قرار دادن نیروهای دشمن در حال نفوذ به اطراف بیمارستان با گلولههای خمپاره خبر داد.
از سوی دیگر، فرمانده فرماندهی جنوب ارتش رژیم صهیونیستی از داخل بیمارستان الشفا گفت که ارتش تنها پس از دستگیری آخرین نفر از تروریستها، زنده یا مرده، به عملیات خود در بیمارستان الشفا پایان میدهد. وی افزود: «ارتش اسرائیل بیش از ۱۷۰ شبه نظامی را کشت و بیش از ۳۵۰ شبه نظامی حماس و جهاد اسلامی را در حمله مداوم خود به بیمارستان الشفا دستگیر کرد».
چهارشنبه گذشته، «هرزی هالیوی»، رئیس ستاد ارتش رژیم اسراییل اعتراف کرد که هدف از حمله به بیمارستان تحت فشار قرار دادن حماس در جریان مذاکرات جاری در قطر برای دستیابی به توافق تبادل اسرا بوده است.
این دومینبار است که نیروهای اسرائیلی از زمان آغاز جنگ غزه در ۷اکتبر ۲۰۲۳ به این بیمارستان حمله کردند. آنها در تاریخ ۱۶ نوامبر آخرین بار پس از یک هفته محاصره آن، به آن حمله کردند که طی آن حیاط و بخشهایی از ساختمانهای آن، تجهیزات پزشکی و ژنراتور برق تخریب شد.
در همین حال، «تدروس آدهانوم غبریسوس»، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، خواستار پایان فوری محاصره غیرانسانی نیروهای اسرائیلی علیه بیمارستان الشفا شد.
«غبریسوس» در پستی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شرایط بیمارستان الشفا کاملا غیرانسانی است و بر این اساس ما خواستار پایان فوری محاصره هستیم». وی بر لزوم دسترسی ایمن به بیمارستان برای اطمینان از دریافت خدمات مورد نیاز بیماران تاکید کرد.
«غبریسوس» همچنین شهادت یکی از پزشکان بیمارستان الشفا را برای یکی از کارمندان سازمان ملل منتشر کرد که در آن میگفت: «حال بیماران وخیم است و بسیاری از آنها روی زمین دراز کشیدهاند». «غبریسوس» بار دیگر تاکید کرد که «بیمارستانها میدان جنگ نیستند و باید مطابق با قوانین بینالمللی از آنها محافظت شود».
ارتش اسرائیل از هفتم اکتبر سال گذشته جنگی ویرانگر را در نوار غزه آغاز کرده است که علاوه بر تخریب گسترده زیرساختها، دهها هزار شهید که بیشتر آنها کودک و زن هستند، بر جای گذاشته است.
این خبر تکمیل میشود
اگر اطلاعی از او دارید با فراز تماس بگیرید
سیدمحمد بهشتی شیرازی در گفتگو با فراز:
با هزنیه کمتر از اتباع سایر کشورها انجام میشود
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک