شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ 27 July 2024
جمعه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۷
کد خبر: ۶۲۴۰۱

علت احضار برخی وکلا به دادسرا چیست؟

علت احضار برخی وکلا به دادسرا چیست؟
مجتهدزاده وکیل پایه یک دادگستری درباره علت احضار برخی وکلا به دادسرا به سایت دیده‌بان ایران گفت: وکلایی که احضار شدند کسانی هستند که در این پرونده‌ها [اعتراضات اخیر] یا در فضای مجازی فعال بودند و من غیر از این چیز دیگری نمی‌دانم.

 

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ پس از بازداشت و اعمال عفو برخی از وکلا طی اعتراضات اخیر، حال از روز گذشته برخی از وکلا از جمله علی مجتهدزاده، ثمین چراغی و حسن یونسی در صفحات خود در توییتر از احضار خود به دادسرا خبر داده‌اند (متن کامل این خبر را اینجا بخوانید).

علی مجتهدزاده وکیل پایه یک دادگستری درخصوص احضار خود به دادسرا به دیده‌بان ایران گفت: «حوالی ساعت ۵ بعدازظهر روز گذشته اخطاری به دست من رسید که به عنوان متهم باید در دادسرا حاضر شوم. بعد هم  متوجه شدم که وکلای دیگری هم با همین جلسه برایشان پرونده تشکیل شده است. حتی تعدادی از وکلای دیگری که پرونده قبلی‌شان باز است هم احضار شده‌اند.»

وی با انتقاد از این اقدام، بیان کرد: «من موضوع را خیلی جدی نمی‌دانم ولی توقع‌مان از دستگاه قضایی این نبود. بعد از اینکه اعمال عفو با استقبال گسترده مواجه شد، در مقابل عده‌ای معتقد بودند که این عفو نمایشی است و درصدد بی‌اعتبار کردن کلیت آن بودند. متاسفانه اقداماتی که اکنون صورت گرفته است، بازی در زمین کسانی است که چنین ادعایی را داشتند. این عفو من را امیدوار کرد ولی اقداماتی که الان دارد انجام می‌شود، ناامیدکننده است.»

مجتهدزاده ادامه داد: «بنده به عنوان یک وکیل از اینکه احضار شوم ترسی ندارم ولی باچنین اقداماتی ناامید می‌شوم. ما از یک طرف تحت اتهام کسانی که در خارج از کشور نشسته‌اند هستیم و به ما می‌گویند شما زینت المحاکم هستید و با حضور در محکمه، این احکام را توجیه می‌کنید. از طرف دیگر نگاهی معقول و مثبتی هم در قوه قضائیه وجود دارد که بدون تعارف باید گفت توان اثر گذاری کمتری دارد و کماکان نگاه سختگیرانه مبتنی بر عدم تعامل دست بالاتر را دارد. اگر به دنبال ایجاد آرامش در کشور هستیم، وکیل دادگستری که همیشه در دادسراست چرا باید به دادسرا احضار شود، آن هم به عنوان متهم؟»

این حقوقدان ضمن تاکید براینکه همیشه از گفت و گو استقبال می‌کنیم ولی احضاریه اخیر، گفت و گو نیست و اگر هم باشد با اعمال قدرت است و آقایان می‌خواهند قدرت خود را دیکته کنند، افزود: «ما از گفت و گو در هر سطحی استقبال می‌کردیم. کمااینکه در جلسات هم‌اندیشی که از زمان اقای رئیسی شروع شد و در زمان آقای اژه‌ای هم ادامه پیدا کرده بود را شرکت و انتقادات‌مان را مطرح می‌کردیم. هم ما نتیجه می‌گرفتیم و هم برای قوه قضاییه هم نتیجه داشت. ولی باید بگویم که آقایان اگر به دنبال برقراری آرامش در کشور هستید، این اقدامات درجهت عکس آن است.»

مجتهدزاده ادامه داد: «ما می‌گوییم همان راه عفو را برای بازگردان آرامش به کشور پی بگیرید ولی متاسفانه اقداماتی انجام می‌شود که ما را سرخورده و دشمن را شاد می‌کند.»

وی همچنین درخصوص دیگر وکلایی که احضار شده‌اند، بیان کرد: «وکلایی که احضار شده‌اند از من بیشتر مقید و ملتزم به قوانین و مصلح کشور هستند ولی آقایان به یکباره اقداماتی انجام می‌دهند که ما شوکه و از بحث تعامل و تفاهم ناامید می‌شویم.»

مجتهدزاده افزود: «در این مدت فرصت شرکت در بسیاری از محاکم را نداشتیم ولی سعی می‌کردیم با قضات محترم صحبت و همراهی کنیم و صدای‌مان را به آقای اژه‌ای برسانیم؛ هم ما نتیجه گرفته بودیم و هم شنیدن صدای مخالف برای قوه قضاییه خوب بود اما این اتفاقات ما را ناامید کرد. من و دیگر همکارانی که می‌شناسم با این احضاریه‌ها نه می‌ترسیم و نه میدان را خالی می‌کنیم. تنها باعث سرخوردگی و دلزدگی از همراهی و تفاهم و برای دادرسی عادلانه می‌شود.»

این وکیل پایه یک دادگستری در ادامه  گفت: «ما برای بازگردان آرامش به کشور تمام تلاش‌مان را می‌کردیم. حتی در بسیاری از موارد بار کم کاری برخی را به دوش می‌کشیدیم. عفو بزرگی هم که اعمال شد، هرچند با کارشکنی‌های زیاد، ما را امیدوار کرده بود ولی این اقدامات باعث تضعیف موضع ما و تقویت موضع طرفی که به نمایشی بودن این عفو اعتقاد داشت، می‌شود.»

مجتهدزاده در پاسخ به اینکه آیا می‌تواند علت احضار خود را حدس بزند، به دیده بان ایران گفت: «خیر اصلا، وکلایی که احضار شدند کسانی هستند که در این پرونده‌ها [اعتراضات اخیر] یا در فضای مجازی فعال بودند و من غیر از این چیز دیگری نمی‌دانم. به طور کلی موضوع را جدی نمی‌دانم و احساس می‌کنم آقایان می‌خواهند یک صحبت کلی داشته باشند ولی باورم بر این است که این نوع احضار راه درستی نیست.»

مجتهدزاده در پایان خاطرنشان کرد:«اگر آقایان با همین وکلایی که به عنوان متهم احضار کرده‌اند، جلسه‌ای می‌گذاشتند، نتیجه‌اش هم بهتر بود چراکه این اقدامات باعث از بین رفتن تعامل وکلا و قوه قضاییه می‌شود و دودش هم به چشم همه می‌رود. درواقع اگر می‌توانستیم برای مردم و کسانی که حقشان تضعیف شده بود کاری کنیم و صدای‌شان باشیم، زین پس به واسطه این اقدامات دیگر صدای ما هم نمی‌رسد. اینکه کسانی بخواهند زورشان را دیکته کنند، در نهایت به نظام قضایی و سیاسی لطمه می‌رساند.»

 

منبع خبر : دیده‌بان ایران
برچسب ها:
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

علی لاریجانی در یک قدمی دبیری شورای عالی امنیت ملی

آقای کیانیان! بگذاریم پزشکیان خودش باشد!

جایی برای پیرمردها هست؟!

بابک زنجانی؛ از بسیجی اقتصادی تا همیار طلبکار!

علی اکبر صالحی بیشترین شانس را دارد؛ تنها کسی که موفق به کسب مجوز مذاکره با امریکا شده

چرا روسای جمهور آمریکا ترور می‌شوند؟| چه کسانی کشته و چه کسانی جان سالم به‌در بردند؟

یزد در مسیر کابل شدن؟!

نسخه تاریخی برای درمان ایران؛ این کهن‌درخت، راهی جز اصلاحات ندارد

‏سناریوهای ۱۵ تیر

اینفوگرافیک؛ همه مخالفان پزشکیان

اینفوگرافیک؛ آن‌ها که به پزشکیان گفتند آری

پیام مهم سیدمحمد خاتمی: در انتخابات گذشته رأی ندادم و با اکثریت همصدا شدم| اینک اما فرصتی پیش آمده که امیدوارم روزنه‌ای باشد به فضایی که در آن صدای اکثریت شنیده شود| به دکتر پزشکیان رای خواهم داد

بازی زیرپوستی پورمحمدی؛ مرد مرموز مناظرات، فرشته نجات قالیباف و عامل اجماع جبهه انقلاب 

ما در زمان قاجار خیلی بدبخت بودیم؟!

پیشنهاد سردبیر
زندگی