محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، اما با بیان اینکه خوشبختانه سیلاب اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان تلفات جانی نداشته است، گفت: «بلافاصله پس از بارندگیهای اخیر مسئولان پای کار آمده و با خدماترسانی به موقع، مشکلات ناشی از سیل را تا حد زیادی برطرف کردند.» او با بیان اینکه با توجه به شرایط بارندگی در استان علاوه بر جنوب استان مناطقی از جمله شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سراوان نیز تحت تاثیر قرار گرفتند که ۶۵ روستا دچار مشکل شدند، افزود: «خوشبختانه در بارندگیهای اخیر و وقوع سیلاب هیچ گونه تلفات جانی نداشتیم و تنها برخی راهها مسدود شد. پس از ادامه یافتن بارندگی در شهرستانهای قصرقند و نیکشهر سدها به دلیل حجم بارندگی زیاد در زمان کوتاه سرریز کرد. حدود ۱۶۰ تا ۲۶۰ میلیمتر بارندگی در هر یک از مناطق دشتیاری تا قصرقند را شاهد بودیم، اما باید بتوانیم علاوه بر مهار سیل، آب را ذخیره سازی کنیم.»
محمد تولیدلو در خصوص چگونگی کمکرسانی در منطقه سیستان و بلوچستان با توجه به بازتاب گسترده رسانهای این موضوع به فراز گفت: «ای کاش از امداد رسانی گسترده به سیل زدگان سیستان و بلوچستان کلیپی منتشر شود تا ما نیز آن را مشاهده کنیم. اگر سوختبرها در سیستان و بلوچستان نبودند بسیاری از افراد از گشنگی جان خود را از دست میدادند. سوختبرها و مردم محلیای که دسترسی به ماشینهای آفرود دارند در حال جا به جایی بارها و کمک رسانی به مردم هستند.»
او در ادامه گفت: «در بخشهایی مانند دشتیاری، فنوج، راسک و پارود کمکهای گسترده به مردم رسیده است، اما برای مثال دسترسی به روستای کاجو حتی با آفرود ممکن نیست. روز گذشته دوستان من تلاش کردند به این منطقه بروند، اما دسترسی برای آنها ممکن نبود. من نماینده دولت نیستم که از عملکرد این نهاد گزارشی ارائه دهم، اما اطلاع دارم که در این مدت خیریهها بسیار خوب کمکرسانی کرده و سوختبرها مسیرهای صعب العبور را طی کردهاند.»
یکی از اهالی روستای کاجو در به فراز گفت: «خوشبختانه به بخشی از مناطق مانند دشتیاری، کمکهای مردمی و دولتی رسیدهاست. اما به منطقهای مانند کاجو اصلا راه دسترسیای وجود ندارد. رودخانه کاجو وحشیترین رودخانه با شیب تند است که آب آن به مناطق پایین دستی میرسد. راه دسترسی به این روستا از بستر رودخانه میگذرد، اما در حال حاضر مردم راهی برای دسترسی به شهر ندارند. متاسفانه به مردم این منطقه کمکرسانی نشدهاست، چون راهی برای دسترسی به آنها وجود ندارد. نزدیک شش هزار نفر در این منطقه سکونت دارند؛ اگر راه دسترسی به این روستا در طول این سالها درست شده بود چنین مشکلاتی ایجاد نمیشد. چندین سال است پیمانکارها برای کار به این قسمت میآیند، اما متاسفانه کاری انجام نمیدهند. اگر برای این منطقه جاده آسفالت ساخته میشد، مردم درگیر چنین مشکلاتی نمیشدند. کل این منطقه چهل کیلومتر است، اما راه دسترسیای به آن در این سالها ساخته نشدهاست.»
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با فراز:
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی