شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ 27 July 2024
جامعه

چرا برق قطع می‌شود؟

تابستان و قطعی برق داستان تکراری گرما است. قبل از شروع فصل تابستان، هشدار‌ها در خصوص افزایش سرسام‌آور قبوض برق صادر و سپس راهکار‌های صرفه جویی در استفاده از برق، مکرر تکرار می‌شود. تابستان شروع و این روال ادامه می‌یابد تا جایی که شرکت برق در خصوص قطعی برق هشدار می‌دهد و مشترکین پرمصرف نیز تهدید دریافت می‌کنند. در نهایت ساعت کاری ادارات کاهش می‌یابد و برق کارخانه‌ها، قطع و ادارات، تعطیل می‌شوند.
داستان بلاگرهای نوکیسه و طبقه تن‌آسا
نوکیسگی چیست و از کجا سرچشمه می‌گیرد؟

داستان بلاگرهای نوکیسه و طبقه تن‌آسا

«تن‌آسا بودن، تنها در مصرف کالا‌های لوکس و تجملی خلاصه نمی‌شود. بلکه به معنای آن است که فرد به طور عمدی و با هدف نمایش وضعیت اجتماعی و اقتصادی خود به دیگران، از این کالا‌ها استفاده می‌کند. مصرف تن‌آسا نه به خاطر نیاز‌های واقعی، بلکه به خاطر نیاز به تأثیرگذاری و جلب توجه در جامعه انجام می‌شود». این نقل قول توماس پی‌کی در کتاب «نظریه طبقه تن‌آسا» به خوبی ماهیت مصرف تجملاتی و نوکیسگی را توضیح می‌دهد. این نوشتار قصد دارد تا با استفاده از این نظریه، جلوه‌های نوکیسگی در رفتار بلاگر‌های ایرانی را بررسی کرده و تفاوت‌های بارز میان سرمایه‌داران با اصالت و نوکیسگان را روشن سازد. در دنیای مجازی، هر تصویر و پست به وسیله‌ای برای نمایش قدرت و ثروت تبدیل شده است. خانه‌های مجلل، سفرهای لاکچری، سزارین‌های تقویمی، جشن‌های پرهزینه و قرارهای میلیونی، بخشی از تلاش‌ بلاگرهای ایرانی برای نشان دادن ثروت و موقعیت‌شان است.
مهدی پورباقی؛ آخرین شاهد تکه‌ تکه‌ شدن باران
جزئیات زندگی عجیب راوی پادکست‌های جنایی:

مهدی پورباقی؛ آخرین شاهد تکه‌ تکه‌ شدن باران

«داشتم کنترلم رو روی چیزی از دست می‌دادم که خیلی خشونت‌آمیزتر از اون بود که بشه برای همیشه در درون خودم نگهش دارم. نشسته بودم و یک سر بریده دستم بود؛ باهاش حرف می‌زدم، بهش نگاه می‌کردم. داشتم از هم می‌پاشیدم... مرده‌ها حرف نمی‌زنن، اما قاتلاشون چرا». این‌ها بخشی از آخرین قسمت پادکست «آخرین شاهد» با نام «شکارچی ادامه دارد» است که راوی آن، مهدی پورباقی همسر خود را در خارج از ایران به شکل دهشتناکی به قتل رسانده است. او چند روز بعد از این قتل خودکشی کرده و پلیس با جسد بی‌جانش در خانه روبه‌رو شده.
در بهزیستی اصفهان چه خبر است؟ ؛ جا زدن کودک افغانی به جای ایرانی
فراز بررسی کرد:

در بهزیستی اصفهان چه خبر است؟ ؛ جا زدن کودک افغانی به جای ایرانی

فرزند خود را بعد از چند ماه و حتی چند سال به بهزیستی برگردانید. این جمله‌ای است که به تازگی تعدادی از مادران فرزندپذیر اصفهانی از بهزیستی اصفهان شنیده‌اند. یک روز بهزیستی در قالب طرح «میزبان» به دنبال سلب مسئولیت از خود است و روز دیگر سرپرستی کودکانی را به خانواده‌ها می‌سپارد که پدران و مادران آن‌ها به دنبالشان‌اند. در این حالت کودک برای مدتی به خانواده‌ای که به دنبال سرپرستی است، سپرده و بعد از مدتی کودک از خانواده گرفته و به پدر و مادر بیولوژیک خود بازگردانده می‌شود. اینکه در این شرایط چه بلایی بر سر دو خانواده می‌آید و کودک در این بین چه آسیب‌هایی متحمل می‌شود نه تنها مورد توجه بهزیستی نیست بلکه آن‌ها با قرارگیری در جایگاه شاکی، از خود سلب اتهام می‌کنند.
انتخابات ریاست جمهوری نقطه عطفی برای معنای رای در ایران بود
رضا کلاهی، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با فراز مطرح کرد:

انتخابات ریاست جمهوری نقطه عطفی برای معنای رای در ایران بود

«رأی دادن انگشت در خون زدن است»؛ این جمله‌ای است که گاهی در روزهای انتخابات شنیده می‌شد. با این حال در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ آمار مشارکت مردم به حدود ۵۰ درصد رسید. در شرایطی که موج رسانه‌ای گسترده‌‌ای برای تحریم انتخابات از سوی رسانه‌های فارسی زبان و مخالفان خارجی شکل گرفته بود. سخنگویان این جریان بعد از دور اول انتخابات معتقد بودند که اکثریت هستند و پس از دور دوم نیز همچنان بر این ادعا پافشاری کردند. با این همه حال که انتخابات به پایان رسیده، می‌توان گفت که به صورت عددی وزن مشارکت‌کنندگان در انتخابات و تحریم‌کنندگان انتخابات برابر شده‌است. چراکه همواره حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از مردم تحت هیچ شرایطی در انتخابات شرکت نمی‌کنند و این را آمار مشارکتی‌ترین انتخابات‌ها تایید می‌کند. اکنون این وضعیت را در جامعه ایران چطور باید فهمید؟ رضا کلاهی جامعه‌شناس و استادیار پژوهشکده‌ مطالعات اجتماعی و فرهنگی در گفت‌وگو با فراز به این سوال پاسخ می‌دهد و مشارکت و عدم مشارکت در انتخابات را بررسی می‌کند. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را که به سه بخش اصلی تقسیم شده می‌خوانید.
هدیه دقیقه نودی دولت سیزدهم به افغان ها: ۱۰۰ میلیون بده تابعیت ایرانی بگیر!
«فراز» لایحه اصلاح قوانین مدنی تابعیت ایران را بررسی می‌کند:

هدیه دقیقه نودی دولت سیزدهم به افغان ها: ۱۰۰ میلیون بده تابعیت ایرانی بگیر!

«برای تابعیت ایرانی تنها به ۱۰۰ میلیون تومان نیاز است» و این هدیه آخر دولت سیزدهم به اتباع افغانی است. آمار غیررسمی از سکونت حدود ۱۰ میلیون افغانی خبر می‌دهد. دولت سیزدهم در روز‌های آخر فعالیت خود، «لایحه اصلاح قوانین مدنی تابعیت ایران» را به مجلس فرستاده‌است تا رسالت خود را در زمینه حضور بی‌رویه افغان‌ها در ایران تکمیل کند. یکی از مهمترین اولویت‌های دولت سیزدهم در سی وسه ماه فعالیت، ساماندهی مهاجرین افغان در ایران بود. در همین راستا دو و نیم میلیون مهاجر غیر قانونی در این مدت اخراج نشدند و مدارک اقامتی گرفتند. مسئولین این دولت نگاه امنیتی به افغانی‌ها را تغییر دادند و آن‌ها را فرصت تلقی کردند. یک فعال اجتماعی تبعات حضور بی‌رویه افغانی‌ها در ایران را در گفتگو با فراز شرح می‌دهد. از منظر این فعال حوزه مهاجرین غیرقانونی لایحه اصلاح تابعیت خطر بزرگی است برای جامعه‌ای که به دلیل حضور بی‌ضابطه افغانی‌ها، زنان احساس امنیت اجتماعی خود را از دست داده‌اند.
تیم‌های ورزشی اتباع افغانستان در ایران آماده مسابقات می‌شوند

کسب افتخار افغانی‌ با پول ایرانی!

«امید است باعث سربلندی افغانستان عزیز ما شوند» این نظر کارشناس ورزشی اهل افغانستان در خصوص تیم ملی تیم ملی فوتسال مهاجران در تهران است. مهاجرین افغانی در ۳۲ رشته ورزشی در ایران فعالیت دارند اما در رشته‌های فوتبال، فوتسال، هندبال و والیبال تیم تشکیل داده‌اند و در حوزه‌های بین المللی با پرچم کشور افغانستان مسابقه می‌دهند اما با هزینه‌هایی که در ایران برای موفقیت آن‌ها پرداخت شده‌است.
رای پزشکیان قومیتی بود؟!
همنوایی حامیان جلیلی و اپوزیسیون خارجی در یک موضوع خاص:

رای پزشکیان قومیتی بود؟!

خط تخریب مسعود پزشکیان هر روز مسیر تازه‌ای به خود می‌گیرد. رای «قومیتی» آخرین تلاش مخالفان پزشکیان و حامیان جلیلی برای توجیه شکست در انتخابات است. این گروه مدعی هستند که رای استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل به پزشکیان نتیجه انتخابات را رقم زده است. در تلاش برای شکاف‌افکنی میان اقوام از یک سو مخالفان داخلی پزشکیان و حامیان جلیلی و از سوی دیگر مخالفان خارجی و خبرنگاران رسانه‌های فارسی زبان با یکدیگر هم‌سو شده‌اند. اما چرا ادعای این گروه که از یک طرف امیرحسین ثابتی و طرف دیگر آن مهدی مجریان شبکه «اینترنشنال» هستند، عاری از هرگونه استدلال منطقی و بی‌ارتباط با آمار رای‌دهندگان است؟
هجوم همه‌جانبه سعید جلیلی به روستاها؛ از اعزام مبلغ تا تسخیر ایتا و روبیکا!

هجوم همه‌جانبه سعید جلیلی به روستاها؛ از اعزام مبلغ تا تسخیر ایتا و روبیکا!

عملیات رسانه‌ای سعید جلیلی برای تصاحب آرای روستا‌ها آغاز شده است. عملیاتی که به نظر می‌رسد پس از مشخص‌شدن رای بالای پزشکیان در مناطق روستایی کلید خورده است. از یک سو به نظر می‌رسد که پایگاه‌های بسیج در سراسر این مناطق فعال شده‌اند تا کف میدان مشغول جمع‌آوری رای شوند و از سوی دیگر مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه نیز از همه مراکز خواسته تا با اعزام مبلغ از همه امکانات برای انتخاب «اصلح» استفاده کنند. البته به عبارت دقیق در این پیام آمده که مراکز از همه امکانات «کمال بهره را ببرند» تا دست نیرو‌ها و مدیران حوزه برای تبلیغ به سود جلیلی کاملا باز باشد؛ بنابراین روشن است که از امکانات میدانی و حضور در روستا‌ها و شهرستان‌ها تا فعالیت گسترده در شبکه‌های اجتماعی در اختیار رقیب پزشکیان قرار گرفته است. آن‌ها به ویژه تمرکز خود را در پیام‌رسان‌های داخلی مثل «ایتا» و «روبیکا» معطوف کردند تا از این طریق با مخاطبان روستایی ارتباط راحت‌تری برقرار کنند. اما این عملیات رسانه‌ای چگونه در حال اجراشدن است؟
یک ماه آرامش در شهر؛ شهرداری تهران به شهردار نیاز دارد؟

یک ماه آرامش در شهر؛ شهرداری تهران به شهردار نیاز دارد؟

چنانکه از وضعیت شهر در یک ماه اخیر پیداست، شهرداری تهران چندان نیازی به شهردار ندارد. زاکانی اکنون ضمن اعلام حمایت رسمی از جلیلی، به همراه اعضا ستاد خود، برای نشاندن سعید جلیلی بر کرسی ریاست جمهوری آستین بالا زده‌اند. این در حالی است که بیش از یک ماه است که شهردار تهران برای شرکت در انتخابات مرخصی گرفته و اعضای ستادش هم که اغلب از مسوولان زیردستش در شهرداری به شمار می‌روند به همراه او راهی ستاد انتخاباتی شدند. نامزد پوششی ادوار انتخابات ریاست جمهوری بعد از اینکه بارها اعلام کرد که این دفعه دیگر پوششی نیست، تا آخر می‌ماند، می‌جنگد و اجازه نمی‌دهد «مسعود پزشکیان» رییس جمهور شود باز هم انصراف داد تا در معرض رای مردم قرار نگیرد. او در این مدت تمام امکانات شهرداری تهران را در اختیار ستاد انتخاباتی خود قرار داد و اعضای ستاد او نیز از شهرداری انتخاب شدند. در نهایت اما وعده، تبلیغ و استفاده از بیت المال جواب نداد و او از انتخابات ریاست جمهوری کنار کشید.
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

علی لاریجانی در یک قدمی دبیری شورای عالی امنیت ملی

آقای کیانیان! بگذاریم پزشکیان خودش باشد!

جایی برای پیرمردها هست؟!

بابک زنجانی؛ از بسیجی اقتصادی تا همیار طلبکار!

علی اکبر صالحی بیشترین شانس را دارد؛ تنها کسی که موفق به کسب مجوز مذاکره با امریکا شده

چرا روسای جمهور آمریکا ترور می‌شوند؟| چه کسانی کشته و چه کسانی جان سالم به‌در بردند؟

یزد در مسیر کابل شدن؟!

نسخه تاریخی برای درمان ایران؛ این کهن‌درخت، راهی جز اصلاحات ندارد

‏سناریوهای ۱۵ تیر

اینفوگرافیک؛ همه مخالفان پزشکیان

اینفوگرافیک؛ آن‌ها که به پزشکیان گفتند آری

پیام مهم سیدمحمد خاتمی: در انتخابات گذشته رأی ندادم و با اکثریت همصدا شدم| اینک اما فرصتی پیش آمده که امیدوارم روزنه‌ای باشد به فضایی که در آن صدای اکثریت شنیده شود| به دکتر پزشکیان رای خواهم داد

بازی زیرپوستی پورمحمدی؛ مرد مرموز مناظرات، فرشته نجات قالیباف و عامل اجماع جبهه انقلاب 

ما در زمان قاجار خیلی بدبخت بودیم؟!

پیشنهاد سردبیر
زندگی