شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ 21 June 2025
جهان

تحلیلگر اسرائيلی: مهم‌ترین مهمات اسرائيل در بهترین حالت تا ۱۰ روز دیگر تمام می‌شود

ادامه جنگ میان ایران و اسرائیل حالا بیش از هر زمان دیگری به توان نظامی و ذخایر تسلیحاتی وابسته است. آن‌طور که الون میزراهی، تحلیلگر اسرائیلی، می‌گوید اسرائیل در مقابله با موشک‌های ایرانی ناچار از نایاب‌ترین و گران‌ترین تسلیحاتش استفاده کند؛ مهماتی که در بهترین حالت فقط تا دو هفته دیگر دوام می‌آورند. آن زمان است که ایران تسیلحات موشکی قوی‌تر خود را به میدان می‌آورد و اسرائيل با بحران شدیدی رو به رو می‌شود.

چرا عربستان با توافق اوباما با ایران مخالف بود، اما از توافق ترامپ حمایت می‌کند؟

ده سال پیش، زمانی که «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا و دیگر رهبران جهانی با ایران بر سر محدود کردن برنامه هسته‌ای‌ به توافق رسیدند، عربستان سعودی ناراضی بود. مقام‌های سعودی آن توافق را ضعیف خواندند و گفتند برجام فقط ایران را جسورتر می‌کند. چند سال بعد، زمانی که دونالد ترامپ از آن توافق خارج شد، عربستانی‌ها از خوشحالی سر و دست می‌شکستند. امروز اما نگاه عربستان کاملا تغییر کرده است؛ دولت دوم ترامپ برای دستیابی به توافقی که احتمالا شباهت زیادی به برجام دارد، با ایران وارد مذاکره شده و کشورهای عربی از بزرگترین حامیان این گفتگوها هستند. چه اتفاقی در منطقه افتاده است؟

هدیه اوجالان به اردوغان

هفته گذشته، «عبدالله اوجالان»، رهبر زندانی گروه شبه‌نظامی کرد، در فراخوانی تاریخی از جنگجویان «حزب کارگران کردستان» (پ‌ک‌ک) درخواست کرد سلاح‌های خود را زمین بگذارند. این اعلامیه بخشی از مذاکرات تازه میان اوجالان و ائتلاف «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه، است. پایان دادن به جنگی چهل ساله که چهل هزار نفر را به کام مرگ کشاند، شایسته جشن گرفتن است. با این همه، اگر به دلیل ظهور پ‌ک‌ک در آن لحظه نخست فکر کنیم، خوش‌بینی نسبت به این اتفاق به سرعت رنگ می‌بازد.

بررسی پیامدهای یک ملاقات پرتنش در کاخ سفید

دیدار زلنسکی و ترامپ، نظم جهانی را دگرگون می‌کند؟!

درگیری لفظی میان ترامپ و زلنسکی آنچنان در صحنه سیاست بی‌سابقه بود که هنوز روشن نیست چه تاثیری بر جهان می‌گذارد. به گمان بسیاری از تحلیلگران، ترامپ عامدانه نظم جهانی را بهم می‌زند تا حکومتی خودمختار در ایالات متحده برقرار کند؛ موضوعی که اتحاد میان اروپا و آمریکا را بر هم می‌زند و البته می‌تواند به نفع روسیه و چین باشد.

بن سلمان چطور هم با پوتین رفیق است، هم با ترامپ؟!

میزبانی عربستان سعودی از مقامات ارشد آمریکایی و روسی برای یک دیدار مهم با هدف آشتی میان اوکراین و روسیه، تجسم آرزوی این کشور برای تبدیل شدن به یک بازیگر جهانی است؛ بازیگری که بتواند در درگیری‌های بین‌المللی نقش میانجی را بازی کند. یکی دیگر از اهداف احتمالی این اقدام، افزایش نفوذ ریاض در مذاکرات آینده درباره‌ سرنوشت غزه پس از جنگ است.

یادداشتی از رابرت رایش

تفرقه بیانداز تا ثروتمندان حکومت کنند!

هفته‌ها پس از تحلیف دونالد ترامپ، بسیاری مهم‌ترین نشانه ریاست‌جمهوری او را در همان مراسم می‌جویند. صف کشیدن ثروتمندترین مردان عرصه تکنولوژی به سردستگی «ایلان ماسک» در جشن آغاز به کار ترامپ، به خوبی نشان می‌دهد دموکراسی آمریکایی به خطر افتاده. «رابرت رایش»، اقتصاددان و استاد دانشگاه برکلی، در یادداشت اخیر خود می‌نویسد: «هدف اصلی ترامپ و همدستان او از جمله ایلان ماسک، تحمیل ملی‌گرایی مسیحی سفیدپوستان، کوچک‌سازی دولت فدرال یا انتقام‌جویی از دشمنان ترامپ نیست. هدف آن‌ها این است که با تجمیع بیشتر قدرت در دستان ترامپ، ثروت را بیش از پیش به جیب الیگارشی بریزند.»

فرید زکریا نوشت:

دیپ‌سیک، از چت‌جی‌پی‌تی جلو می‌زند؟

در روزهای اخیر با معرفی دیپ‌سیک (DeepSeek)، هوش مصنوعی چینی، بحث‌های زیادی به راه افتاد. این نمونه هوش مصنوعی که حالا رقیب چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) به حساب می‌آید، نمایانگر توسعه وسیع فناوری در چین است. «فرید زکریا»، تحلیلگر و روزنامه‌نگار آمریکایی، در رابطه با رشد شرکت‌های فناوری چینی می‌نویسد: «محدودیت‌های صادرات میان آمریکا و چین، احتمالا روند نوآوری‌های چین را تسریع کرده است.»

سوریه، دوباره قربانی جغرافیای خود شده است

پس از سقوط بشار اسد و قدرت گرفتن نیروهای بنیادگرای هیئت تحریر الشام در سوریه، عده‌ای امیدوارند که مردم این کشور پس از چندین دهه سرکوب و درگیری اکنون در وضعیت آرامی زندگی خود را از سر بگیرند. دکتر «آرش رئیسی نژاد»، تحلیلگر و پژوهشگر حوزه روابط بین‌الملل، در یادداشتی در فارین پالسی با تمرکز بر جغرافیای چندپاره سوریه می‌نویسد: «جنگ داخلی در این کشور تمام شده اما ثباتی وجود ندارد که بخواهد به سوریه بازگردانده شود.»

تحلیل فایننشال تایمز از سقوط غیرمنتظره بشار اسد

آینده‌ سوریه و منطقه چه خواهد شد؟

بیش از یک سال از درگیری بی‌امان در خاورمیانه می‌گذرد. سقوط شگفت‌آور رژیم بشار اسد، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شوک‌های تاریخ این منطقه ثبت خواهد شد. تنها در ۱۲ روز، نیرو‌های شورشی از شمال و سپس جنوب به قلب دمشق پیش‌روی کردند؛ پایتخت را به تصرف درآوردند و به بیش از ۵۰ سال حکومت دودمان اسد‌ها بر این کشور پایان دادند. در کمتر از دو هفته، آنها چیزی را به دست آوردند که ده‌ها هزار جنگجوی مسلح اپوزیسیون طی ۱۳ سال جنگ داخلی وحشتناک نتوانستند انجام دهند.

همه مردان ترامپ؛ با این افراد باید منتظر چه چیزی باشیم؟

می‌گویند هیچ چیز به اندازه انتصابات یک رئیس‌جمهور، منش و خط‌ مشی او را نمایان نمی‌کند. زمانی در مورد انتصابات رونالد ریگان می‌گفتند: «کارکنان یک دولت همان سیاست دولت هستند.» با این اوصاف، شاید اکنون با انتصابات جدید دونالد ترامپ، دیگر کاملا روشن باشد که در دولت دوم او باید منتظر چه چیزهایی باشیم. ترامپ با این انتصابات به خوبی نشان داده که می‌خواهد چه کند و در جنگ غزه و اوکراین کدام طرف بایستد.
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی