در این بین به نظر میرسد محمدباقر قالیباف و طیف نزدیک به او در برابر تازهنفسهای انقلابی و جوانان حزباللهی برای رقابت بر سر کرسی ریاست و دور دوم انتخابات مجلس کار سختی پیش رو دارند. قالیباف که در دوره قبل نزدیک یک میلیون و ۲۰۰ هزار رای داشت حالا در استان تهران با حدود ۴۰۰ هزار رای چهارم شده و امیرحسین ثابتی، حمید رضایی و سیدمحمود نبویان بالاتر از او قرار دارند. از همین حالا هم زمزمههای ریاست علی نیکزاد، محمود نبویان به عنوان نفر اول تهران و حمید رسایی و حتی حمیدرضا حاجیبابایی در راهروهای مجلس و گعدههای اصولگرایان شنیده میشود.
قبل از کارزارهای انتخاباتی مجلس دوازدهم، چند دستگی میان اصولگرایان در مجلس یازدهم مشخص بود. در این رقابتها قالیباف در چند بزنگاه ضرباتی اساسی را متحمل شد. ماجرای سیسمونیگیت و خرید سیسمونی از ترکیه تا اقامت دائم پسر کوچک او اسحاق در کانادا و البته سرمایهگذاری الیاس پسر دیگر در آلمان و ماجرای «شاسی بلندها» در مجلس، همه و همه به افول جایگاه قالیباف منجر شد. با این همه او هر طور بود در مجلس یازدهم توانست به طیف پایداری ائتلاف کند و بر کرسی ریاست تکیه بزند. حالا، اما با ریزش آرای به نظر میرسد که این طیف در کنار تازه نفسهای انقلابی نه تنها به ائتلاف با قالیباف نیازی ندارند بلکه از همین حالا میخواهند کرسیهای هیات رییسه را مثل غنائمی بین خود تقسیم کنند. تاجایی که ممکن است اعتبارنامه قالیباف نیز با پروندههای خانوادگی زیر سوال برود. به طور مثال گفته شده که سرقت ۷ کیلو طلا و سکه از خانه الیاس قالیباف و شکایت او پرونده دیگری است که در دستان مخالفان قالیباف و انقلابیهای جوان قرار دارد. البته که تاکنون فقط ۱۵ نفر به مجلس راه پیدا کردند و باقی نامزدهای جریان اصولگرایی باید در دور دوم انتخابات تهران رقابت کنند که احتمالا اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد.
گفته شده که دور دوم انتخابات مجلس اردیبهشت ماه برگزار میشود تا غیبت ۱۵ نماینده تهران و ۲۰ حوزه انتخابیه دیگر در افتتاحیه مجلس به چشم نیاید. در حالی که دور دوم انتخابات مجلس یازدهم شهریور ماه و دو ماه بعد از افتتاحیه مجلس در خرداد ماه برگزار شد. حالا، اما میزان مشارکت و رای پایین نامزدها دور دوم را یک ماه جلوتر از افتتاحیه مجلس میبرد. محمود نبویان و حمید رسایی که نام آنها به عنوان گزینههای جانشینی قالیباف مطرح میشود و در استان تهران حدود ۵۴۰ و ۴۴۰ هزار رای دارند. برای فهم میزان پایین بودن رای اصولگرایان کافی است بدانیم که رای این دو به اضافه رای امیرحسین ثابتی نفر سوم تهران، به مجموع آرای محمدرضا عارف در انتخابات مجلس ۹۴ نمیرسد. عارف در آن انتخابات به عنوان نفر اول تهران بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار رای داشت و نفر آخر فهرست اصلاحطلبان کمی بیش از یک میلیون رای آورده بود. با این همه اصولگرایان و سوپرانقلابیها حالا با رای حداقلی گزینههای ریاست مجلس محسوب میشوند. چنددستگی، اما آنقدر شدید است که امروز روزنامه نزدیک به سپاه در مطلبی به رسایی حمله کرده و نوشته که او زمانی سردار شهید سلیمانی را «ریاکار» میدانسته است. چهره دیگری که نام او به عنوان نامزد جانشینی قالیباف مطرح میشود محمود نبویان است. او از شاگردان محمدتقی مصباح یزدی و از اعضای جبهه پایداری و به تبع آن از چهرههای نزدیک به سعید جیلی است. علی نیکزاد نیز در مجلس یازدهم کرسی نایب رییسی را به دست آورده بود و از چهرههای دولت محمود احمدینژاد بوده است. با این همه نامهای دیگری نیز برای جانشینی قالیباف به میان گعدهها آمده است.
البته جانشینی قالیباف منوط به انصراف او از مجلس است. موضوعی که گفته شده برخی از مشاوران او به قالیباف توصیه کردهاند. اما از سوی دیگر برخی مشاورانش نیز در پی ماندن او در مجلس به هر قیمتی هستند و در این مسیر پروژههای تطهیر قالیباف را کلید زدهاند. اما باید دید که آیا قالیباف هم سرنوشتی شبیه به حدادعادل پیدا میکند یا بار دیگر میتواند با ائتلافهای لحظه آخری جایگاه خود را تثبیت کند. هرچند که بدون فشار نهادهای فرادست مجلس، تکرار ریاست قالیباف بعید و سخت به نظر میرسد. باید دید که از مارپیچ راهروهای مجلس و گعدههای اصولگرایان و سوپرانقلابیهای تازه نفس چه تصمیماتی بیرون میآید.
این خبر تکمیل میشود
سیدمحمد بهشتی شیرازی در گفتگو با فراز:
با هزنیه کمتر از اتباع سایر کشورها انجام میشود
گفتوگوی فراز با رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران
هشدار جدی پزشکان و متخصصان عفونی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟
اینفوگرافیک