يکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ 06 October 2024
پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۴
کد خبر: ۷۱۴۲۰

حیوانات غزه نیز از حملات اسراییل در امان نیستند

حیوانات غزه نیز از حملات اسراییل در امان نیستند
حیوانات غزه نیز از حملات اسراییل در امان نبوده‌اند. به گفته چندین سازمان محلی و بین‌المللی، حیوانات در قفس، مزارع، پناهگاه‌ها و خانه‌ها بر اثر حملات اسرائیل کشته، زخمی، ناپدید یا آواره شده‌اند. درست مانند جمعیت غزه.
نویسنده
زهرا غفوری

جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه، ویرانی گسترده‌ای در سراسر منطقه محصور فلسطین به بار آورده است؛ بیش از ۳۱۰۰۰ نفر را کشته، بسیاری از زیرساخت‌های این منطقه را ویران کرده و یک چهارم از دو میلیون نفر از ساکنان این منطقه را در آستانه قحطی قرار داده است. با آواره شدن اکثریت جمعیت و بدتر شدن شرایط زندگی، با ادامه بمباران اسرائیل، حیوانات در منطقه ویران شده از جنگ، در شرایط بدی قرار دارند.

حیوانات غزه نیز از حملات اسراییل در امان نبوده‌اند. به گفته چندین سازمان محلی و بین‌المللی، حیوانات در قفس، مزارع، پناهگاه‌ها و خانه‌ها بر اثر حملات اسرائیل کشته، زخمی، ناپدید یا آواره شده‌اند. درست مانند جمعیت غزه. حیواناتی هم که زنده مانده‌اند از کمبود غذا و دارو به دلیل محاصره غزه توسط اسرائیل رنج می‌برند. خطر بیماری در میان حیوانات غزه نیز بیداد می‌کند. وزارت بهداشت اسرائیل به شهروندان خود درباره آوردن حیوانات خانگی آواره و گمشده از غزه به اسرائیل هشدار داده است. وزارت بهداشت اسرائیل ماه گذشته اعلام کرد که انجام این کار بدون مجوز ممکن است باعث گسترش بیماری‌هایی از جمله هاری، اکینوکوکوس، لیشمانیا، لپتوسپیروز و گال شود.

برای اهالی غزه‌ که آن حیوانات را پرورش و به آنها پناه داده‌اند، این واقعیت بسیار تلخ است.

«لونا آشور»، یک نوجوان ۱۶ ساله اهل النصر، محله‌ای در غرب شهر غزه، همچنان سوگوار از دست دادن «پلوتونیوم»، اسب بلژیکی خود که در ماه دسامبر در حمله اسرائیل کشته شد، است. او در مصاحبه با «المانیتور» گفت: «من از سال ۲۰۱۸ به‌طور روزانه در باشگاه ورزشی دوستان [در محله شیخ عجلین، در جنوب شهر غزه] اسب سواری می‌کنم. اما پس از شروع جنگ، مجبور شدم به استان دیرالبلاح نقل مکان کنم. اما من نتوانستم اسبم را با خود ببرم. من به‌طور مرتب پیگیر وضعیت اسبم از طریق مدیریت باشگاه بودم تا اینکه به من گفتند که همه آواره شده‌اند و اسب‌ها به دلیل حمله زمینی اسرائیل به شهر غزه تنها مانده‌اند.» «آشور» حتی چندین درخواست در شبکه‌های اجتماعی برای یافتن پلوتونیوم منتشر کرد و پیشنهاد داد به هرکسی که او را پیدا کند پول بدهد. «آشور» می‌گوید: «من هرروز در خیابان‌ها و کوچه‌ها پرسه می‌زدم و به دنبال او می‌گشتم، اما بی‌فایده بود. این تا زمانی بود که مدیریت باشگاه به من گفت که پلوتونیوم به همراه پنج اسب دیگر به شرق استان خان یونس منتقل شده و او در حمله زمینی کشته شده است. نمی‌دانم اسب من چه گناهی کرد که مستحق این مرگ شد. قلبم درد می‌کند. من به مدیریت باشگاه التماس کردم که اجازه دهند از اسبم خداحافظی کنم. اما من نتوانستم به منطقه برسم زیرا ناامن بود.»

«عبدالعزیز ابو الشریعه»، مدیر اجرایی فدراسیون سوارکاری فلسطین در غزه، به «المانیتور» گفت که تهاجم زمینی اسرائیل تمامی باشگاه‌های سوارکاری اصلی واقع در مرزهای شمالی و شرقی با اسرائیل و در امتداد سواحل غزه را نابود کرده است. «ابوالشریعه» که در جریان جنگ به مصر نقل مکان کرد، گفت که تأسیسات و اصطبل باشگاه‌ها به‌طور کامل از بین رفته و اسب‌ها کشته شدند.

بر اساس گزارشی که فدراسیون تهیه کرده و در اختیار «المانیتور» قرار داده است، هفت کارگر باشگاه‌های نگهبانی از اسب‌ها نیز کشته شده‌اند. مجروح شدن یک کارگر دیگر تایید شد، اما «ابو الشریعه» افزود که ممکن است تعداد تلفات بیشتر باشد زیرا هنوز چندین کارگر مفقود هستند که او نتوانسته به آنها دسترسی پیدا کند. «ابو الشریعه» گفت: «فدراسیون به همراه کمیته بین‌المللی المپیک از نهادهای ورزشی جهانی، صلیب سرخ و فدراسیون بین‌المللی سوارکاری خواستند تا بیش از ۱۵ اسب را که در داخل باشگاه‌های فدراسیون بودند و بدون آب، خوراک یا مراقبت‌های دامپزشکی تنها مانده بودند، نجات دهند.» «ابو الشریعه» ضمن ابراز تاسف، گفت: «عملیات نظامی تقریباً ۹۰ درصد از اسب‌ها را کشت، درحالی‌که بقیه هنوز مفقود هستند. ما چیزی درمورد آنها نمی‌دانیم.»

«احمد الحیک»، ۲۶ ساله، مجبور شد از خانه خود در محله تل الحوا در شهر غزه همراه لاک‌پشت‌هایش فرار کند. «الحیک» به «المانیتور» گفت: «شب ۲۰ اکتبر، درگیری‌هایی بین حماس و نیروهای اسرائیلی در نزدیکی تل‌الحوا رخ داد که ما را مجبور به ترک هرچه سریع‌تر محل زندگی‌مان کرد. ما حتی نمی‌توانستیم وسایل اولیه را با خود ببریم. اما از نیمه راه برگشتم و لاک پشت‌هایم را با خودم بردم. چگونه می‌توانستم آنها را تنها بگذارم؟» «الحیک» که به رفح رفته است، گفت: «آنها یا از تنهایی می‌مردند یا از ترس و گرسنگی.»

 

نجات حیوانات غزه

عکس‌ها و فیلم‌های حیوانات مرده، سگ‌های لاغر، گربه‌های گرسنه و دسته‌های پرندگان در غزه از آغاز جنگ در اوایل اکتبر در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. بسیاری کشته شدند، اما برخی دیگر از گرسنگی مردند. بازماندگان نیز آسیب دیده‌اند. برخی نیز در غیاب مراقبت‌های دامپزشکی از نظر جسمی رنج می‌برند.

«سازمان  نجات حیوانات سولالا» تنها سازمانی است که در غزه، در تلاش‌های خود برای نجات حیوانات از عملیات‌های نظامی با چالش‌های زیادی مواجه است. این سازمان نجات حیوانات، با دفتر مرکزی در شهر الزهرا، در جنوب غزه، در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد. قبل از جنگ، این سازمان چندین پناهگاه حیوانات را مدیریت می‌کرد که از حیوانات ولگرد یا رها شده مراقبت می‌کردند.

«المانیتور» تلاش کرد با «سعید العر»، موسس این سازمان تماس بگیرد، اما به دلیل قطعی مکرر اینترنت و ارتباطات در غزه، بی‌نتیجه بود. با این حال، «المانیتور» با «آنلیس کولیرز»، سخنگوی این سازمان که اکنون در بلژیک مستقر است، تماس گرفت. «کولیرز» گفت: «یکی از پناهگاه‌های ما در شمال نوار غزه ۴۰۰ سگ را در خود جای داده بود و سعید در ابتدای جنگ از آن‌ها مراقبت می‌کرد و به آنها غذا می‌داد، اما عملیات زمینی در شمال این منطقه را به‌طور کامل ویران کرد. ما نمی‌دانیم چه بر سر سگ‌های آنجا آمده است زیرا ارتباط با آنجا قطع شده است.»

«سعید» همچنین آپارتمانی را در شهر غزه اجاره کرده بود که ۱۲۰ گربه را در خود جای داده بود، اما پس از اینکه ارتش اسرائیل به ساکنان شمال غزه دستور داد تا به سمت جنوب بروند، او مجبور شد برای امنیت خود، درحالی‌که همه گربه‌ها را با خود می‌برد، آنجا را ترک کند.

«کولیرز» افزود: «او سپس در استان نصیرات در جنوب مستقر شد، چند سگ ولگرد گرسنه را گرفت و تعدادی اسب و الاغ را که از کشیدن گاری‌ها و جابجایی مردم خسته شده بودند را خرید.» «کولییر» اشاره کرد که چگونه مراقبت از حیوانات با وجود جنگ و تخریب ادامه را می‌دهد و از رها کردن آنها امتناع می‌ورزد. او همچنین از کمبود غذای حیوانات در غزه گلایه کرد و گفت که مغازه‌های فروش کالاها و لوازم مربوط به حیوانات در ۹ اکتبر بسته شده‌اند.

«کولیرز» گفت: «از آنجایی که حیوانات با قحطی قریب‌الوقوع مواجه هستند، ما در سولالا کمپینی را از طریق PayPal برای جمع‌آوری کمک‌های مالی و تأمین بودجه برای خرید خوراک حیوانات و داروهای ضروری راه‌اندازی کردیم. در اواخر نوامبر، ما توانستیم با هماهنگی انجمن حیوانات مصر، پناهگاه امن برای حیوانات تهیه کنیم.»

 

مرگ در اسارت

چندین مزرعه که گاو، گوسفند، مرغ و شتر را در خود جای داده بودند تا حد زیادی در جنگ ویران شده‌اند.

«مروان الحلو»، رئیس اتحادیه پرورش دهندگان طیور و تولیدات دامی در غزه، به رسانه‌های محلی گفت که ۹۰ درصد از ۶۵۰۰ مرغداری غزه در جنگ ویران شده است. بر اساس گزارش دسامبر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) درمورد خسارات وارده به زیرساخت‌های کشاورزی و زمین‌های غزه ناشی از جنگ، ۱۴۹ مزرعه گوسفند و همچنین پنج گاوداری و ۲۰ مزرعه گاوداری تخریب شده است.

بر اساس گزارش ماه نوامبر اداره مرکزی آمار فلسطین (PCBS)، تولیدات کشاورزی در غزه تقریباً ۱.۶ میلیون دلار خسارت مستقیم روزانه به دلیل جنگ متحمل شده است.

حیوانات در اسارت نیز قربانی ویرانی‌های جنگ شده‌اند و باغ وحشی در محله زیتون شهر غزه توسط بمباران اسرائیل به ویرانه تبدیل شده است.

«یحیی السراج»، شهردار شهر غزه در مصاحبه‌ای تلفنی به «المانیتور» گفت: «این حملات باعث کشته شدن اکثر حیوانات آنجا شد که شامل ۱۰۰ گونه حیوانی مانند شیر، روباه، میمون، شترمرغ و طاووس بود.» «سراج» گفت: «هنگامی‌که برای اولین‌بار جنگ شروع شد، دو کارگر باغ وحش برای نجات حیوانات به سمت باغ وحش رفتند، اما خودروی شهرداری که سوار آن بودند مورد اصابت حملات اسرائیل قرار گرفت و آنها را مجروح کرد. برخی از کارگران شهرداری درنهایت با شروع آتش‌بس [در اواخر نوامبر] به باغ وحش رفتند و متوجه شدیم که ۹۰ درصد حیوانات مرده‌اند. بقیه به دلیل گرسنگی، شوک ناشی از صدای گلوله از شرایط فاجعه‌باری رنج می‌بردند.»

منبع: المانیتور
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر

با هزنیه کم‌تر از اتباع سایر کشورها انجام می‌شود

درمان ناباروری افغان‌ها در «رویان»

گفت‌وگوی فراز با رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران

مجازات مسببان فاجعه طبس چیست؟

هشدار جدی پزشکان و متخصصان عفونی

سن ابتلای اچ‌پی‌وی به ۱۶ سالگی رسید!

زندگی