دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ 13 May 2024
پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۷۱۱۳۸
در میدان گازی آرش چه می‌گذرد؟

پیشرفت پروژه عربستان و کویت در غیاب ایران

مجله اقتصادی «مید» اعلام کرد که کشورهای کویت و عربستان سعودی در برنامه توسعه میدان مشترک «الدره» (میدان گازی آرش)، که تولید گاز آن ‌حدود ۲ میلیارد متر مکعب در روز برآورد شده، پیشرفت‌هایی داشته‌اند.
نویسنده
زهرا غفوری

این مجله بریتانیایی در یک گزارش که به چندین پرونده مربوط به گاز و نفت در منطقه پرداخته، نوشت: «پروژه مشترک بین شرکت سعودی آرامکو و شرکت نفت کویت در توسعه میدان گازی آرش پیشرفت‌هایی داشته است.»

این مجله در ادامه نوشت: «آرامکو و پالایشگاه نفت کویت شرکت فرانسوی Technip Energies را برای انجام کارهای مهندسی و طراحی برای توسعه این میدان انتخاب کرده‌اند.»

هر دو کشور تولید حدود یک میلیارد متر مکعب گاز در روز از میدان گازی آرش را پیش‌بینی کرده و برای  تقسیم مساوی آن به توافق رسیده‌اند.

این گزارش افزود: «اگر کویت و عربستان بتوانند اختلافات خود با ایران در خصوص توسعه این میدان را حل کنند، شرکت «ارامکو» و پالایشگاه نفت کویت می‌توانند تا پایان امسال قراردادهای کارهای مهندسی، خرید و ساخت به ارزش حدود ۵ میلیارد دلار برای توسعه این میدان را شروع کنند.»

عربستان و کویت مدعی مالکیت کامل منابع میدان آرش که در سال ۱۹۶۷ در آب‌های خلیج کشف شده است، هستند و شراکت ایران در آن را انکار می‌کنند.

در حالی که ایران اعلام کرده است که از حق خود در سرمایه‌گذاری در میدان گازی آرش کوتاه نخواهد آمد و آمادگی خود را برای همکاری با کویت (بدون عربستان) اعلام کرده است.

لازم به ذکر است که کویت و عربستان، در پایان سال ۲۰۲۲، یک تفاهم‌نامه در خصوص پروژه توسعه میدان گازی آرش منعقد کرده‌اند.

برچسب ها:
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

روایت خبرگزاری قوه قضاییه از مرگ نیکا شاکرمی

مشروبات الکلی تقلبی کجا و چطور پر می‌شوند؟

دیدگاه؛ چرا حکمرانان شنبه را تعطیل نمی‌کنند؟

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

پیشنهاد سردبیر
زندگی