۰۳ آبان ۱۴۰۵ ۱۴:۳۳
يکشنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۹
کد خبر: ۱۱۲۵۰۲

مقاله‌ای که ترامپ بازنشر کرد، چه می‌گوید؟

مقاله‌ای که ترامپ بازنشر کرد، چه می‌گوید؟
دونالد ترامپ در صفحه شخصی خود گزارشی از محاصره دریایی ایران بازنشر کرد. بازنشر این گزارش پس از مذاکرات طولانی ونس با قالیباف، توجه‌ها را جلب کرده است. جان سولومون نویسنده این گزارش از محاصره دریایی ایران و کاهش درآمد نفتی این کشور با هدف پذیرش توافق از سوی ایران سخن گفته است.

ادعای محاصره دریایی ایران توسط آمریکا

صبح روزی که مذاکرات طولانی ایران و آمریکا با خروج ونس از پاکستان به پایان رسید، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، گزارشی از رسانه Just The News را در صفحه خود بازنشر کرد. گزارشی که در آن نویسنده مدعی احتمال محاصره دریایی ایران توسط آمریکا شده است.

جزئیات تهدید جدید ترامپ علیه ایران چیست؟ محاصره دریایی یا تصرف جزیره خارک؟

جان سولومون سردبیر این رسانه که نویسنده گزارش مذکور است، در این گزارش مدعی شده همانطور که آمریکا پیش از حمله به ونزوئلا برای مدتی این کشور را محاصره دریایی کرده بود، اکنون می‌تواند این تاکتیک را برای ایران نیز پیاده کند. محاصره دریایی ونزوئلا، به کاهش درآمد‌های نفتی این کشور منجر شد و در نهایت با فروپاشی اقتصاد ونزوئلا، ترامپ به سادگی توانست به هدف خود در این کشور دست یابد.

سولومون مدعی شده اکنون نیز ترامپ با محاصره دریایی ایران، می‌تواند فشار اقتصادی را به این کشور افزایش دهد و با تحت فشار قراردادن درآمد‌های نفتی ایران، این کشور را مجبور به پذیرش توافق کند. او حتی پا را فراتر گذاشته و در گزارش خود به نقل از ربکا گرانت، کارشناس امنیت ملی موسسه لکسینگتون، آورده است که ایالات متحده می‌تواند نظارت خود را بر تنگه هرمز اعمال کند و ورود و خروج کشتی‌ها از این تنگه را مدیریت کند.

این درحالی است که آمریکا پس از یک جنگ ۴۰ روزه و با تاکتیک‌های مختلف از بیمه کشتی‌ها گرفته تا اسکورت نفتکش‌ها، در نهایت نتوانست کنترل تنگه را به دست بگیرد و برای به دست آوردن این کنترل به سراغ مذاکره با ایران آمد.

گزینه ترامپ برای حمله مجدد به ایران؛ جزیره خارک!

نویسنده این گزارش از ایده جک کین، ژنرال بازنشسته آمریکا برای تصرف خارک و محاصره دریایی ایران نیز سخن گفته است. جک کین در نیویورک پست مدعی شده اگر جنگ از سر گرفته شود، ایالات متحده می‌تواند با حمله و تصرف به خارک، شریان صادرات نفت تهران را ببندد. او همچنین مدعی شده این نهایت اهرمی است که آمریکا می‌تواند برای حل موضوع هسته‌ای با ایران استفاده کند.

ادعای این ژنرال بازنشسته از هر دو زاویه نظامی و اقتصادی به سختی میسر است. از یک سو نیرو‌های نظامی ایران عنوان کردند درصورت حمله زمینی به جزیره خارک، جمهوری اسلامی نیرو‌های دشمن در این جزیره را موشک باران می‌کند. از سوی دیگر که آمریکا به دنبال تصرف این جزیره برای حذف درآمد نفتی ایران و فشار اقتصادی به این کشور است، دور از انتظار است؛ چرا که ایران از سال‌ها قبل برای چنین روزی تدارک دیده است. ایران می‌تواند با استفاده از خط لوله‌ای که ظرفیت ۱ میلیون بشکه نفت در روز دارد، نفت صادراتی را به بندر جاسک منتقل کند و از این بندر صادرات نفتی خود را تداوم بخشد.

اگرچه دونالد ترامپ با بازنشر گزارش جان سولومون، به دنبال تهدید ایران برای امتیازگیری و پذیرش توافق از سوی ایران است، اما این تهدید بیش از آنکه واقعی باشد، ایران را در عمل تبدیل به ویتنام دوم برای آمریکا خواهد کرد؛ چرا که از یک سو هزینه نظامی زیادی برای این دولت دارد و خارک می‌تواند به قتلگاه سربازان آمریکایی منتهی شود، و از یک سو ایران نیز از طریق بندر جاسک به صادرات نفت خود ادامه دهد.

جان سولومون نویسنده این گزارش بیش از ۳ دهه در عرصه خبرنگاری فعالیت کرده و در رسانه‌های آسوشیتدپرس، واشنگتن پست، واشنگتن تایمز، نیوزویک، دیلی بیست و هیل فعالیت کرده است. او که جوایز متعددی نیز در عرصه خبرنگاری برده است، چنین تصوراتی آن هم با ۳ دهه تجربه دور از انتظار است. سولومون همچنین از مخالفان اعزام نیروی زمینی به ویتنام و جنگ با عراق بوده است، اما اکنون از چنین راه‌حل خطرناکی برای این دولت قلم می‌زند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
پایداری شاخص بورس در کانال ۸ میلیونی؛ روز پرنوسان تالار شیشه‌ای
حمله پهپادی و موشکی به عربستان سعودی همزمان با تداوم درگیری‌ها با انصارالله
سخنرانی‌های اوباما در اوهایو و میشیگان: نکات کلیدی درباره ترامپ، جنگ ایران و انتخابات میان‌دوره‌ای
افزایش یک درجه‌ای مجازات جرائم مرتبط با کارگزاران بیگانه در مصوبه مجلس
معماری جنگ بی‌پایان؛ ترومای قدرت و پیامد‌های بن‌بست امنیتی در کارنامه نتانیاهو
انتخابات اسرائیل اهمیت دارد و این تنها مسئله اسرائیلی‌ها نیست
حامیان ناراضی نتانیاهو، هدف اصلی کارزار انتخاباتی اسرائیل
چمران: قصور شهرداری درباره درختان چیتگر را رها نمی‌کنیم
وزیر امور خارجه در آیین گشایش موزه شهید خرازی: عقلانیت توأم با تعهد انقلابی، ویژگی بارز دیپلمات فقید بود
پدر علم هیدروژئولوژی ایران: ال‌نینو عامل سیل‌های سراسری نیست
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
سمیه گلپور: تاوان مماشات با وزیر کار از جیب کارگر و بازنشسته پرداخت می‌شود | هیأت رییسه مجلس استیضاح میدری را وتو می‌کند؟!
کوه کلنگ در چند قدمی سکونتگاه‌ها| ساکنان اطراف نطنز از خطر احتمالی چه می‌دانند؟
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
پیشنهاد سردبیر
زندگی