يکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ 06 October 2024
چهارشنبه ۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۱:۱۱
کد خبر: ۸۱۷۶۸

سخنرانی پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل | این صدا به خوبی شنیده شود!

سخنرانی «مسعود پزشکیان»، رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل، ساعت ۱۶:۲۰ به وقت نیویورک و ۲۳:۵۰ به وقت تهران آغاز شد.

سخنرانی پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل | این صدا به خوبی شنیده شود!

سخنرانی بامداد چهارشنبه پزشکیان در نیویورک، نخستین سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل بود. او این سخنرانی را با یاد مرحوم ابراهیم رئیسی و با اشاره به سخنی از امام اول شیعیان آغاز کرد.

 

اصلاحات، وفاق، تعامل و توسعه

او در ادامه گفت: «رسالت همه پیامبران استقرار و گسترش حق و عدالت در جامعه بین همه انسان‌ها به دور از رنگ، نژاد، جنسیت و زبان بوده است. صلح و امنیت در جهان مستقر نخواهد شد مگر اینکه حقوق همه انسان‌ها جوامع و ملت ها در چارچوب عدالت و انصاف رعایت شود. اکنون سوال اینجاست که آیا علت جنگ و خونریزی که در دنیای امروز در جریان است، غیر از این است که متجاوزی به حقوق دیگران تجاوز کرده، حقوق ملتی را نادیده گرفته، تبعیض و نابرابری را اعمال نموده، گروهی را در ضعف و عقب ماندگی نگه داشته و حق و حقوق دیگران را نادیده انگاشته است؟»

پزشکیان با اشاره به وضعیت منطقه گفت: «تا زمانی که بی عدالتی، ظلم، زیاده خواهی، فقر و جهل در منطقه‌ای حاکم باشد، جنگ و خونریزی ادامه خواهد داشت. ما تا به ریشه‌های این نابسامانی‌ها نپردازیم نمی‌توانیم آینده فرزندانمان را از تاریکی و نابودی نجات دهیم. من با برنامه‌ای مبتنی بر «اصلاحات»، «وفاق ملی»، «تعامل سازنده با جهان» و «توسعه اقتصادی»، وارد کارزار انتخابات شدم و موفق شدم اعتماد هموطنانم را در پای صندوق های رأی جلب نمایم. من قصد دارم بنیان‌هایی استوار برای ورود کشورم به عصر جدید و نقش آفرینی سازنده و مؤثر در نظام در حال ظهور جهانی پایه گذاری کنم، موانع و چالشها را برطرف کنم و مناسبات کشورم را بر اساس ملزومات و واقعیتهای دنیای امروز سازماندهی نمایم».

 

اسراییل در غزه شکست خورده است

 مسعود پزشکیان در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با اشاره به «وحشیگری‌های اسراییل در لبنان» گفت: «مردم جهان در یک سال گذشته ماهیت رژیم اسرائیل را دیده‌اند. دیده‌اند سردمداران این رژیم چگونه جنایت می‌کنند و در یازده ماه بیش از ۴۱ هزار مردم بی‌گناه را در غزه به خاک و خون کشیده‌اند که بیشتر زنان و کودکان بی گناه بوده‌اند»

او در ادامه گفت: «به نسل‌کشی، کودک‌کشی، جنایت جنگی و تروریسم دولتی می‌گویند «دفاع مشروع»! به بیمارستان و مهدکودک و مدرسه میگویند «هدف مشروع نظامی»! به مردم آزادی‌خواه و شجاعی که در غرب و شرق جهان به نسل کشی آن‌ها اعتراض می‌کنند می‌گویند «یهودستیز»! به مردم مظلومی که پس از ۷ دهه اشغال و تحقیر علیه آن‌ها به پا خاسته‌اند می‌گویند «تروریست»! 

رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به واکنش‌های جامعه جهانی به جنایات پس از ۷ اکتبر سال گذشته گفت: «ما در کنار مردم کشورهای شما که در خیابان‌ها علیه اقدامات اسرائیل تظاهرات می کنند، ایستاده ایم و جنایت علیه بشریت را محکوم می‌کنیم.جامعه جهانی باید فورا خشونت را متوقف کند و هرچه زودتر آتش بسی دائمی بر قرار گردد. رژیم اسرائیل در غزه شکست خورده است و با جنایت و وحشیگری و تلاش برای گسترش جنگ نمی‌تواند افسانه شکست ناپذیری خود را بازسازی کند.

 

من رییس جمهور کشوری هستم که...

پزشکیان در ادامه سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «ما (ایران) خواهان صلح برای همه هستیم و با هیچکس سر جنگ و دعوا نداریم.»

او گفت: «به تاریخ معاصر منطقه نگاه کنید! ایران هرگز آغازگر هیچ جنگی نبوده است و تنها در برابر تجاوز دیگران قهرمانانه از خود دفاع نموده و متجاوزان را پشیمان ساخته است. ایران، سرزمین هیچ ملتی را اشغال نکرده است؛ چشم به منافع هیچ کشوری نداشته و بارها برای ایجاد صلح و ثبات پایدار در منطقه طرح‌های گوناگون به همسایگان و مجامع بین‌المللی پیشنهاد داده است.»

پزشکیان در ادامه گفت: «ما از ضرورت اتحاد منطقه و تشکیل یک منطقه قوی سخن گفته‌ایم. «منطقه متحد و قوی» بر چند اصل استوار است: اول اینکه بپذیریم همسایه هستیم و به لطف همسایگی همواره در کنار هم باقی خواهیم ماند. حضور قدرت‌های خارجی در منطقه موقتی و منشا بی‌ثباتی است توسعه و پیشرفت ما و شما به یکدیگر گره خورده است برون سپاری امنیت به کشورهای فرامنطقه‌ای به سود هیچ یک از ما نیست. دوم اینکه نظم جدید منطقه باید فراگیر و به سود همه همسایگان باشد نظمی که منافع تک تک کشورهای همسایه را تامین نکند نمی‌تواند پایدار باشد. سوم اینکه کشورهای همسایه و برادر نباید منابع ارزشمند خود را در جهت رقابت‌های فرسایشی و مسابقه تسلیحاتی هدر دهند. منطقه ما از جنگ، تنش‌های فرقه‌ای، تروریسم، افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر، کمبود آب، بحران پناهندگان، تخریب محیط زیست و مداخلات خارجی رنج می‌برد ما میتوانیم با هم به این چالش‌های مشترک برای تأمین آینده بهتر نسلهای بعدی رسیدگی نماییم.

پزشکیان در ادامه با اشاره به مخاطراتی که در گذشته ایران را تهدید کرده، گفت: «من رئيس جمهور کشوری هستم که در تاریخ معاصر خود بارها در معرض تهدید، جنگ، اشغال و تحریم قرار گرفته است. هیچگاه دیگران به کمک ما نیامده‌اند و به اعلام بی‌طرفی ما اعتنایی نکرده و حتی به کمک متجاوز آمده‌اند. ما به تجربه آموخته‌ایم که تنها می‌توانیم به مردم و توانمندی‌های بومی خود متکی باشیم. جمهوری اسلامی ایران مصمم به تامین و تضمین امنیت خود است نه ایجاد ناامنی برای دیگران! ما خواهان صلح برای همه هستیم و با هیچکس سر جنگ و دعوا نداریم. ما خواستار صلح و امنیت پایدار برای مردم اوکراین و روسیه هستیم. جمهوری اسلامی ایران ضمن مخالفت با جنگ و تاکید بر لزوم توقف سریع درگیری‌های نظامی در اوکراین از هرگونه راه حل صلح آمیز حمایت می‌کند و معتقد است تنها از طریق گفت و گو این بحران خاتمه می یابد».

 

خطاب به مردم آمریکا!

 پزشکیان در مجمع عمومی سازمان ملل ضمن اعلام آمادگی ایران برای مراوده با جهان گفت: «در اینجا خطاب به مردم آمریکا می‌گویم: این ایران نیست که در کنار مرزهای شما پایگاه نظامی ساخته است. ایران نیست که کشور شما را تحریم کرده و مانع از روابط تجاری شما با جهان شده است. ایران نیست که مانع از دسترسی شما به دارو می‌شود! این ایران نیست که مانع دسترسی شما به نظام بانکی و پولی جهان شده است. ما نیستیم که سران ارتش شما را ترور کرده‌ایم؛ بلکه آمریکا است که عزیزترین سردار نظامی ایران را در فرودگاه بغداد ترور کرده است.»

او در ادامه گفت: «پیام من به همه دولت‌هایی که راهبردی غیرسازنده در قبال ایران در پیش گرفته‌اند این است که از تاریخ درس بگیریم. ما می‌توانیم از این محدودیت‌ها فراتر رویم و دوران جدیدی را آغاز کنیم. این دوران جدید با به رسمیت شناختن دغدغه‌های امنیتی ایران و همچنین کار مشترک بر سر مسأله‌های مشترک شروع می‌شود.

 

این صدا را به خوبی بشنوید!

رییس جمهوری با اشاره به تاثیر مخرب تحریم بر معیشت مردم ایران و با ارسال پیغامی به اعضای برجام گفت: «تحریم‌ها، سلاحی مخرب و غیرانسانی هستند که با هدف فلج کردن اقتصاد کشور اعمال می‌شوند. محرومیت از دسترسی به داروهای حیاتی یکی از دردناکترین پیامدهای تحریمها است که جان هزاران انسان بی گناه را به خطر می‌اندازد، این اقدام نه تنها نقض آشکار حقوق بشر بلکه جنایتی علیه بشریت است. ملت ما در طول سال‌های گذشته با تحمل سختی‌های فراوان ناشی از تحریم‌ها نشان داده است که در برابر ظلم و ستم ایستادگی می‌کند اگرچه زخمهای ناشی از تحریم‌ها بر پیکره جامعه ما عمیق است، اما مواجهه با این تجربه تلخ ما را به ملتی قویتر با اراده‌ای پولادین و خودباور تبدیل کرده است.

او در ادامه گفت: «ایران آمادگی دارد برای ساختن دنیایی بهتر با قدرت‌های جهان و همسایگانش مراودات اقتصادی اجتماعی، سیاسی و امنیتی مؤثر و از جایگاه برابر داشته باشد. پاسخ مناسب به چنین پیامی که از ایران صادر می‌شود اعمال تحریم‌های بیشتر نیست بلکه اجرای تعهدات قبلی در رفع تحریمها برای بهبود واقعی شرایط اقتصادی مردم ایران است و زمینه سازی برای توافق‌های بیشتر! من امیدوارم این صدا از ایران امروز به خوبی شنیده شود.»

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی