۱۹ شهريور ۱۴۰۵ ۱۳:۰۳
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۳
کد خبر: ۸۲۷۶۶

نماینده قم و حامی سعید جلیلی:باید از NPT خارج شویم/ حکم حرمت ساخت سلاح هسته‌ای، با توجه به پویایی فقه شیعه، می‌تواند تغییر کند

در حالی که مقامات در ایران همواره هرگونه تلاش برای دست یابی به سلاح هسته‌ای را رد و تکذیب می‌کنند، در جدیدترین اظهارات، نماینده قم در مجلس و رئیس ستاد سعید جلیلی در این استان در جریان انتخابات اخیر، گفته که در کمتر از ۶ ماه می‌توانیم به بمب هسته‌ای دست پیدا کنیم و باید این امر هرچه سریعتر اتفاق بیفتد.

نماینده قم و حامی سعید جلیلی:باید از NPT خارج شویم/ حکم حرمت ساخت سلاح هسته‌ای، با توجه به پویایی فقه شیعه، می‌تواند تغییر کند

 در روزهای اخیر ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به شورای عالی امنیت ملی خواستار تغییر دکترین هسته‌ای نظام شده‌اند و همچنین از رهبر انقلاب خواسته‌اند که فتوای خود را درباره حرمت ساخت سلاح هسته‌ای تغییر دهند. این در حالی است که تندروها در غرب با اتکا به ادعاهایی این چنین، مدعی تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای هستند و از این طریق درصدد اجماعی جهانی و تحریم‌های گسترده‌تر علیه ایران هستند.

در جدیدترین مورد، محمد منان رئیسی، نماینده قم در مجلس شورای اسلامی درباره جزییات نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی گفت: باید دکترین هسته‌ای جمهوری اسلامی تغییر کند. پای نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی را امضا کردم و با این کار، تعداد امضاهای نامه پارلمان به شورای عالی امنیت ملی درباره لزوم برنامه‌ریزی برای ساخت سلاح هسته‌ای به ۴۰ امضا رسیده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید دارد با توجه به این که فقه شیعی، یک فقه پویا است و با توجه به شرایط زمانی و مکانی، امکان بازنگری در احکام ثانویه وجود دارد، حکم فقهی آیت‌الله خامنه‌ای درباره حرمت ساخت سلاح هسته‌ای نیز می‌تواند در شرایط امروز تغییر کند.

حکم حرمت ساخت سلاح هسته‌ای، با توجه به پویایی فقه شیعه، می‌تواند تغییر کند

منان رئیسی درباره تغییر حکم ثانوی ساخت سلاح هسته ای گفت: با توجه به پویا بودن فقه شیعی، از مقام معظم رهبری تقاضا کرده‌ایم که موضوع را بررسی کنند که اگر فتوای حرمت ساخت سلاح هسته‌ای مشمول بازنگری در احکام ثانویه محسوب شود و منعی نداشته باشد، این فتوا را تغییر دهند تا برای این که توان بازدارندگی کشورمان یک سطح ارتقا پیدا کند، بتوانیم در مسائل نظامی نیز بتوانیم از توامندی هسته‌ای بهره‌مند شویم، همان‌طور که در حال حاضر برخی قدرت‌های جهان از این مساله بهره‌مند هستند.

نماینده قم در مجلس ادامه داد: ما در برابر یک گرگ خون‌خواری مثل رژیم صهیونیستی قرار گرفته‌ایم و در این شرایط، عقل حکم می‌کند که به هر نوع ابزاری که می‌تواند بازدارندگی ما را بالا ببرد، دسترسی داشته باشیم. تصور من این است که شرع هم این ظرفیت را دارد و با توجه به این که فقه ما یک فقه پویا است، می‌توان در حکم فقهی این مساله نیز با توجه به شرایط جدید زمان و مکان، بازنگری کرد.
برای رسیدن به بازدارندگی حداکثری، گریزی از تغییر دکترین هسته‌ای نظام نداریم

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: فارغ از این که ما تصمیم بگیریم که در دکترین هسته‌ای خود تغییر ایجاد کنیم یا خیر، قدرت اصلی جمهوری اسلامی، قدرت نرم و نیروی اعتقادی آن است که به صورت یک گفتمان در بدنه جبهه مقاومت جاری است و نمود آن را در انصارالله یمن، حزب‌الله لبنان و گروه‌های مقاومت در عراق و سوریه می‌بینیم. اما در کنار این گروه‌ها، به نظر می‌رسد که برای رسیدن به بازدارندگی حداکثری، گریزی از تغییر دکترین هسته‌ای نظام نداریم.

وی ضمن ابراز امیدواری از بررسی دقیق نامه نمایندگان مجلس به شورای عالی امنیت ملی، اظهار داشت: اگر حضرت آقا صلاح بدانند و موضوع در شورای عالی امنیت ملی نیز به تصویب برسد، می‌توانیم سریع‌تر برای دست پیدا کردن به سلاح هسته‌ای تلاش کنیم، زیرا در حال حاضر فاصله چندانی نیز با این مساله نداریم و خوشبختانه در یک سال گذشته، پیشرفت محسوسی در عرصه هسته‌ای داشته‌ایم و به امید خدا طی کمتر از ۶ ماه می‌توانیم به این توانایی دست پیدا کنیم.

پیمان‌های بین‌المللی که اسرائیل اجرا نمی‌کند را نباید اجرا کنیم

منان رئیسی در پاسخ به این سوال که آیا ایران برای حرکت به سمت ساخت سلاح هسته‌ای، الزاما باید از پیمان NPT خارج شود یا خیر، گفت: در شرایطی که ما با یک دشمن متوحش به تمام معنا مواجه هستیم، یعنی دشمنی که هیچ‌گونه پایبندی به هیچ‌کدام از پیمان‌های بین‌المللی ندارد و بسیاری از این معاهده‌ها از جمله NPT (پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) را نپذیرفته و به پیمان‌هایی هم که پذیرفته است، پایبند نیست. در چنین شرایطی ما نباید در جاده یک طرفه حرکت کنیم، یعنی خودمان را به پیمان‌های جهانی متعهد بدانیم، اما رژیم غاصب صهیونیستی تمام چارچوب‌های بین‌المللی را نقض کند. بنابراین باید از NPT خارج شویم.

نماینده قم در مجلس ادامه داد: اگر قرار باشد که فقط ایران به معاهدات بین‌المللی پایبند باشد و اسرائیل آن‌ها را زیر پا بگذارد، یک شرایط بُرد – باخت به وجود می‌آید که برد آن برای رژیم صهیونیستی و باخت آن برای ملت شریف ایران است. اما برای این که توازن در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی برقرار شود، از این به بعد باید هر پیمانی را که رژیم صهیونیستی پذیرفت و در عمل آن را اجرا کرد، ما هم بپذیریم و اجرا کنیم و اگر یک پیمان یا معاهده را نپذیرفت یا اجرا نکرد، ما هم آن را نپذیریم یا اجرا نکنیم. حکم قرآن و حکم عقل هم همین است.

وی در پایان تصریح کرد: پیشنهاد من این است با توجه به این که رژیم صهیونیستی هیچ محدودیتی برای خودش قائل نیست و مکررا در حال افزایش است، هرچقدر زودتر بتوانیم به توان هسته‌ای در عرصه نظامی دست پیدا کنیم، بیشتر به نفع ملت شریف ایران خواهد بود.

منبع:دیده بان ایران

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
بهار ۱۴۰۵ بانک سینا با علی ابدالی؛ جهش ۴ برابری مطالبات مشکوک‌الوصول و سقوط ۷۰ درصدی درآمد شعب
«نبرد هرمز» روز شصت و دوم | گزارش درحال به روز رسانی
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
خسارت واقعی سیل مازندران چقدر است؟! جبران خسارت مردم چگونه انجام می‌شود؟!
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
بانک گردشگری به سمت مدیریت اکوسیستم مالی حرکت می‌کند
سطح یک نسبت توانگری مالی
بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
مالیبل‌سایپا به دانش فنی تولید پوشان پایه آب دست یافت
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مهسا بهشتی: طرح حمایت بانک اقتصادنوین از ورزشکاران، فاصله میان «می‌توانم» و «نمی‌توانم» است
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام: بانک اقتصادنوین مسیر درستی را انتخاب کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی: بانک اقتصادنوین، حرمت اولین بودن را نگه داشت
مدیرعامل: «اعتماد» مهمترین سرمایه بانک اقتصادنوین است
جهش درآمد بانک تجارت با ورود به بانکداری مدرن
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
سطح یک نسبت توانگری مالی
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
پیشنهاد سردبیر
زندگی