صبح روز دوشنبه، ۲۶ خردادماه «سیدعلی مدنیزاده» توانست با کسب ۱۷۱ رای موافق، ۶۷ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده حاضر در مجلس، صندلی ساختمان باب همایون را از آن خود کند.
۱۲ اسفندماه سال گذشته، عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد در کمتر از ۶ ماه پس از آغاز به کار در وزارت اقتصاد، استیضاح شد. دولت ۳ ماه فرصت داشت که وزیر جدید را به مجلس معرفی کند که با توجه به شرایط، این اقدام کمی بیش از ۳ ماه طول کشید.
مسعود پزشکیان. رئیس جمهوری ایران در جریان بررسی صلاحیت علی مدنیزاده در مجلس گفت: «تعدادی گزینه برای وزارت اقتصاد وجود داشت، اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که برادر عزیزمان را خدمت مجلس معرفی کنیم. امیدوارم در چنین فضایی با قدرت، وحدت و انسجام نمایندگان مجلس به آقای مدنی زاده رای دهند. آقای مدنی از نظر علمی، کارشناسی، تخصصی و سلامت نفس و پاکی بر اساس آنچه که من ارزیابی کردم فردی مناسب برای چنین جایگاهی است. امیدوارم نمایندگان مجلس با رای قاطع خود اجازه دهند که این عزیز ما برای خدمت به این مملکت وارد صحنه شود و از ایشان نیز درخواست میکنم که با نخبگان، دانشمندان، کارشناسان و اقتصادیون در روند تصمیمگیری و سیاست گذاری همراهی کنند».
نمایندگان موافق، پیش از رأیگیری در مجلس به بیان نقاط قوت مدنیزاده و دلایل موافقت خود پرداختند. «محمد رستمی»، نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی گفت: «اقتصاد کشور ما مریض است و جز با اتحاد مجلس و دولت دوا نخواهد شد. آقای مدنیزاده یکی از نخبگانی است که میتواند در حوزه اقتصاد اثر خوبی داشته باشد. جوان بودن و با انگیزه بودن نیز ویژگی دیگری است که ایشان دارد. تخصص ایشان در امر اقتصاد و تقید و تعهد ایشان نیز حائز اهمیت است».
در ادامه، «مجتبی یوسفی»، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: «اعتماد به متخصصین و جوانان حائز اهمیت است. اصلاح سیاستهای مالی و بودجهای در برنامههای وزیر پیشنهادی وجود دارد. اصلاح نظام بانکی نیز مهم است. آقای مدنیزاده باید به جوانان اعتماد کند و کادرسازی کند. رای مجلس مشروط بر این است که آقای مدنیزاده به جوانان اعتماد کند».
او ادامه داد: «نباید اقتصاد را شرطی کنیم. ظرفیت دانشگاهی آقای مدنی زاده میتواند استفاده از نخگبان را به ارمغان آورد. عدالت محوری در برنامههای آقای مدنیزاده وجود دارد. شفافیت در اصول مالیات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی از جمله برنامههای مهم آقای مدنیزاده است».
حمید رسایی، نماینده جبهه پایداری به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: «آقای مدنیزاده در برنامههای خود کلی گویی کرده است و به برنامههای خود برچسب عدالت زده است. ایشان هم می خواهد گرانی ایجاد کند و هم دستمزدها را زیاد کند. آقای مدنیزاده برنامه شما هیچ بود. آیا باید به تجربه کم شما اعتماد کنیم؟ چه طور سرنوشت اقتصاد کشور را به دست کسی بدهیم که هیچ تجربهای ندارد؟ متاسفانه شما همواره مسئولیت گریزی کردهاید. شما برای اداره اقتصاد کشور در شرایط جنگی مناسب نیستید».
مدنیزاده، دانشیار و رییس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف است که پس از دکتر مسعود نیلی بر این کرسی تکیه زد. او متولد سال ۶۱ و دانشآموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی برق در دانشگاه شریف است.
مدنیزاده یک مدرک کارشناسی ارشد دیگر در رشته ریاضیات کاربردی نیز از دانشگاه استنفورد کالیفرنیا دارد و مدرک دکتری اقتصاد را از دانشگاه شیکاگو گرفته است. او پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه شیکاگو، سال ۹۲ به کشور بازگشت و مشغول تدریس در دانشگاه صنعتی شریف شد.
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
جشنی برای کودکان کار
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش