۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۰۲
سه‌شنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۱۰۰۸۹۶

چین از «قاتل ناوهای آمریکایی» رونمایی می‌کند

چین از «قاتل ناوهای آمریکایی» رونمایی می‌کند
چین قرار است در رژه بزرگ نظامی روز چهارشنبه در میدان تیان‌آن‌من پکن مجموعه‌ای از تسلیحات جدید، از جمله موشک‌های ضدناو، پهپادهای پیشرفته زیردریایی، سامانه‌های ضد موشکی و سلاح‌های لیزری را به نمایش بگذارد؛ اقدامی که ناظران آن را به چالش کشیدن برتری نظامی آمریکا ارزیابی می‌کنند.

 رژه بزرگ نظامی چین که قرار است در تاریخ سوم سپتامبر برگزار شود، شاهد نمایش طیفی از تسلیحات مدرن این کشور خواهد بود. تصاویر و ویدئوهای منتشرشده از رزمایش‌های اخیر نشان می‌دهد که موشک‌های ضدناو، پهپادهای زیردریایی، سامانه‌های رهگیری موشکی و تجهیزات پیشرفته دیگری در این مراسم از برابر «شی جین‌پینگ» و «ولادیمیر پوتین» روسای جمهور چین و روسیه و همچنین دیگر رهبران جهان عبور خواهند کرد.

اگرچه مقامات فهرست کامل تجهیزات را محرمانه نگه داشته‌اند، اما تحلیل‌گران نظامی از مشاهده سامانه‌هایی خبر داده‌اند که احتمالاً شامل یک سلاح لیزری عظیم خواهد بود. ارتش چین اعلام کرده است تمامی این تجهیزات در داخل تولید شده‌ و عملیاتی هستند.

به گزارش روزنامه «تلگراف»، مدل‌های جدید موشک‌های ضدناو مانند YJ-۱۷، YJ-۱۹ و YJ-۲۰ قابلیت پرواز با سرعت‌های فراصوت را دارند و قادرند خسارات سنگینی به ناوهای بزرگ وارد کنند. «سونگ ژونگ‌پینگ»، مفسر نظامی و مربی پیشین ارتش چین در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تأکید کرده است: «چین باید توانایی‌های قدرتمند ضدناو و ضد ناوهای هواپیمابر را توسعه دهد تا مانع از تهدیدهای آمریکا علیه امنیت ملی خود در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی شود.»

در تمرینات اخیر، ۲ وسیله زیردریایی بدون سرنشین بسیار بزرگ نیز مشاهده شده است؛ یکی با برچسب «AJX۰۰۲» که طول آن حدود ۱۸ تا ۲۰ متر گزارش شده و دیگری در زیر پوشش پارچه‌ای قرار داشت. وب‌سایت «ناوال نیوز» می‌گوید چین هم‌اکنون بزرگ‌ترین برنامه ساخت زیردریایی‌های بدون سرنشین بسیار بزرگ را در جهان دارد.

سامانه موشکی مرموز HQ-۲۹ نیز که بر روی خودرویی چرخ‌دار نصب شده، از سوی برخی تحلیل‌گران به عنوان «شکارچی ماهواره» توصیف شده و گفته می‌شود قادر است موشک‌ها را تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری رهگیری کند. این سامانه می‌تواند یکی از پیشرفته‌ترین سامانه‌های رهگیری جهان باشد.

روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» گزارش داده یک خودروی مستطیلی بزرگ که در این رزمایش مشاهده شده و استتار شده بود، ممکن است سامانه‌ای لیزری برای انهدام موشک‌ها و پهپادها باشد. حساب کاربری «ژائو داشوای» که به ارتش چین مرتبط است، این سامانه را «قدرتمندترین سامانه دفاع هوایی لیزری جهان» معرفی کرده است.

به گزارش تلگراف، کارشناسان همچنین انتظار دارند موشک‌های بالستیک قاره‌پیما که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند، در این رژه به شکل برجسته‌ای نمایش داده شوند. «سونگ ژونگ‌پینگ» در این خصوص گفت: «چین نسل جدیدی از سلاح‌های هسته‌ای را به نمایش خواهد گذاشت»؛ سلاح‌هایی که به گفته او توازن قدرت نظامی میان چین و آمریکا را متعادل خواهد کرد.

علاوه بر این، تانک‌های نسل جدید نیز در روزهای اخیر مشاهده شده‌اند. «جیمز چار» استاد دانشگاه فنی نانیانگ در سنگاپور، در این باره گفت: «اگر این تجهیزات واقعاً داخلی تولید شده و در خدمت باشند، ارتش چین نسبت به دیگر ارتش‌های پیشرفته جهان ارتقاء چشمگیری یافته است.»

او در عین حال تأکید کرد که توان واقعی این تجهیزات را نمی‌توان صرفاً در شرایط نمایشی و غیرعملیاتی ارزیابی کرد.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی