چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ 03 September 2025
چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۹
کد خبر: ۱۰۰۹۷۸

لایحه کاهش ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه ها مجددا به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد

لایحه کاهش ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه ها مجددا به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد
با رای مجلس، لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون خدمات کشوری درباره کاهش ساعت کاری کارکنان دولت و تعطیلی پنجشنبه ها برای بررسی مجدد به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.

 نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز به بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری پرداختند.

در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان، علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس و محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه اخطار قانونی را مطرح کردند مبنی بر اینکه اصلاحات اعمال شده در این لایحه، ایراد هیات عالی نظارت را رفع نکرده است و باعث تحمیل بار مالی به دولت می شود.

براین اساس اخطار به رای مجلس گذاشته شد و با موافقت نمایندگان مجلس، این لایحه برای بررسی بیشتر به کمیسیون اجتماعی ارجاع شد.

علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس در اخطاری، اصلاحات کمیسیون اجتماعی در این لایحه را باعث تحمیل بار مالی به دولت دانست و گفت که مغایر سیاست های کلی نظام است.

علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی در پاسخ به این اخطار با یادآوری روند رسیدگی به این لایحه، گفت: در این لایحه کاهش ساعات کاری کارکنان دولت از ۴۴ ساعت به ۴۲.۵ ساعت پیش بینی شده بود که در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. مجلس یازدهم ساعات کاری کارکنان دولت را به میزان ۴۰ ساعت تصویب کرده بود که مغایر اصل ۱۱۰ قانون اساسی تشخیص داده شد چون مغایر با اصل ۷۵ به معنای بار مالی برای دولت بود.

وی افزود: در این اصلاحیه، بار مالی به دولت تحمیل نمی شود و دولت نیز در جلسات کمیسیون با آن موافقت کرد.

این نماینده مجلس بیان کرد: کمیسیون اجتماعی در اصلاحات خود، روزهای کاری کارکنان دولت شنبه تا چهارشنبه تعیین کرده چون اکنون وضعیت کشور به گونه ای شده که دولت به یکباره تعطیلی اعلام می کند و این باعث بی نظمی شده است؛ از سوی دیگر در حال حاضر نیمی از استان های کشور به صورت خودجوش پنجشنبه ها را تعطیل کرده اند لذا با تصویب اصلاحات کمیسیون اجتماعی، نظم دهی شده و در عین حال ساعت کاری کارکنان نیز به ۴۲.۵ ساعت کاهش پیدا می کند.

محسن زنگنه عضو کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس نیز در اخطاری گفت که این اصلاحات باعث افزایش هزینه های دولت می شود و خلاف سیاست های کلی برنامه هفتم است. این رفت و برگشت ها به مجمع باعث اتلاف وقت می شود و متن حاضر نیز قطعا مورد مخالفت مجمع قرار می گیرد؛ از این رو لازم است این گزارش به کمیسیون اجتماعی بازگردد تا اصلاح شود.

ابراهیم عزیزی نماینده تهران نیز در اخطاری گفت: اصلاحات کمیسیون خلاف سیاست های کلی نظام است و مجلس نمی تواند بر آن اصرار کند.

مجتبی یوسفی نماینده اهواز نیز در اخطار دیگری گفت: در این اصلاحیه، تکلیف برخی از دستگاه های خدمات رسان همچون اورژانس، بانک ها و شهرداری ها مشخص نشده است.

بعد از موافقت مجلس با ارجاع این لایحه به کمیسیون اجتماعی برای بررسی مجدد، بابائی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی در تذکری گفت: با این تصمیم، عملا تعطیلی کارمندان از بین می رود. من باید در حوزه انتخابیه خود به مردم توضیح دهم که چرا مجلس با تعطیلی آنها مخالفت کرده است.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: ما در مجلس مصالح کلی کشور را مدنظر داریم و نباید رفتارهای منطقه ای و قشری داشته باشیم. ما هم اکنون در تحقق رشد ۸ درصدی در کشور مشکل داریم و نباید به این مشکلات دامن بزنیم.

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

ادعای زاکانی: فکر می‌کنم که مکان برگزاری کنسرت «همایون شجریان»، به ورزشگاه آزادی تغییر یافت

کنسرت همایون شجریان در میدان آزادی، سرانجام لغو شد

نماینده مجلس: مردم از تبعیض در قطعی برق ناراحتند

شایعات جانشینی دختر اون داغ‌تر شد!

ویدیو؛ صمیمت میان دختر اردوغان و پزشکیان در چین

طارمی با چه شماره‌ای در المپیاکوس پا به توپ می‌شود؟

کنکوری‌ها به این ۶ نکته مهم در انتخاب رشته توجه کنند

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

عارف: نخبگان اظهاراتی مطرح نکنند که موجب کاهش وحدت و انسجام ملی شود

افشای جزئیات و زمان و هزینه عملیات اشغال غزه در رسانه اسرائیلی

دستگاه‌هایی که با «باج‌نیوزها» همکاری کنند، معرفی می‌شوند

مشکل کاهش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی حل شد

قیمت طلا و سکه در بازار؛ چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴

پیشنهاد سردبیر
زندگی