پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۴ 02 October 2025
چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۹
کد خبر: ۱۰۲۷۶۷

بازدید رئیس گروه توسعه فناوری زعیم از پژوهشگاه فضایی ایران و تاکید بر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فضایی

بازدید رئیس گروه توسعه فناوری زعیم از پژوهشگاه فضایی ایران و تاکید بر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فضایی
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، امروز (چهارشنبه ۲ مهر ۱۴۰۴) دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس گروه توسعه فناوری زعیم و دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی و رئیس پیشین مرکز ملی فضای مجازی، به همراه جمعی از مدیران ارشد این گروه از پژوهشگاه فضایی ایران بازدید کرد.

در این برنامه، هیأت همراه ضمن حضور در نمایشگاه دائمی دستاوردها، از مرکز تجمیع و یکپارچه‌سازی سامانه‌های فضایی پژوهشگاه نیز دیدن کردند و با آخرین دستاوردهای پژوهشگاه آشنا شدند.

دکتر وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، در سخنانی با اشاره به مأموریت‌های آینده پژوهشگاه گفت:
«صنعت فضایی کشور باید به نقطه‌ای برسد که خدمات آن به صورت مستقیم در زندگی روزمره مردم احساس شود. امروز نگاه ما در پژوهشگاه، حرکت به سمت کاربردی‌سازی فناوری فضایی و توسعه محصولات فناورانه‌ای است که بتوانند در حوزه‌های مدیریت منابع آب، کشاورزی هوشمند، پایش تغییرات اقلیمی و مدیریت بحران نقش‌آفرینی کنند.»

وی در ادامه با ارائه توضیحاتی درباره ماهواره خیام افزود:
«این ماهواره با قدرت تفکیک یک متر، امکان پایش دقیق منابع آب، محصولات کشاورزی، تغییرات کاربری اراضی، کانون‌های گرد و غبار، بهره‌برداری‌های غیرقانونی از معادن و روند تغییرات اقلیمی را فراهم کرده است. تاکنون دستگاه‌های متعددی درخواست استفاده از تصاویر آن را ارائه کرده‌اند. مزیت مهم خیام، قیمت رقابتی تصاویر داخلی و سهولت دسترسی استان‌ها به داده‌ها در مقایسه با نمونه‌های خارجی است.»

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین با اشاره به اهمیت فناوری‌های راداری (SAR) در شرایط ابری، از توسعه محموله‌های سار فضاپایه، هواپایه و بالن‌پایه خبر داد و اظهار داشت:
«بالن‌های طراحی‌شده در پژوهشگاه فضایی ایران نمونه‌ای منحصربه‌فرد و بومی هستند که ایستگاه زمینی نسل دوم آن نیز در تبریز ساخته شده است. این فناوری می‌تواند در شرایط بحران و برای ایجاد ارتباط مطمئن و پایش منطقه‌ای به کار گرفته شود.»

یزدانیان با تأکید بر اهمیت سرریز فناوری‌های فضایی به سایر صنایع، خاطرنشان کرد:
«در پژوهشگاه تلاش داریم علاوه بر توسعه ماهواره‌ها و محموله‌ها، خدماتی را عرضه کنیم که برای صنعت بیمه، بخش خصوصی، شهرداری‌ها و حتی زندگی روزمره مردم قابل لمس باشد. آینده فضایی ایران باید با حضور پررنگ بخش خصوصی و هم‌افزایی با صنایع پیشرو رقم بخورد.»

در حاشیه این بازدید، موضوع بازاریابی، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فضایی نیز مورد تأکید قرار گرفت. دکتر یزدانیان گفت:
«پژوهشگاه فضایی ایران آماده است تا در کنار توسعه فناوری، مسیر تجاری‌سازی و ورود محصولات فضایی به بازارهای ملی و منطقه‌ای را با همکاری شرکت‌های توانمند بخش خصوصی همچون زعیم پیگیری کند. این همکاری می‌تواند به ایجاد بازار پایدار برای خدمات و داده‌های ماهواره‌ای منجر شود.»

دکتر فیروزآبادی نیز در همین زمینه اظهار داشت:
«زعیم به پشتوانه تجربه گسترده در توسعه فناوری، بازاریابی و اجرای پروژه‌های مخابراتی، می‌تواند بازوی مؤثری برای پژوهشگاه در معرفی خدمات فضایی به صنایع و دستگاه‌های اجرایی باشد. ایجاد بسترهای نوین برای فروش و استفاده از داده‌های ماهواره‌ای، از جمله تصاویر با تفکیک بالا و خدمات ارزش افزوده، یکی از زمینه‌های همکاری مشترک خواهد بود.»

دو طرف توافق کردند با تشکیل کارگروه مشترک بازاریابی و تجاری‌سازی، راهکارهای عملی برای گسترش بازار خدمات فضایی در کشور و منطقه را بررسی و اجرا کنند.

در ادامه این بازدید، دکتر فیروزآبادی ضمن قدردانی از تلاش‌های پژوهشگاه فضایی ایران، گفت:
«پژوهشگاه فضایی ایران نشان داده که ظرفیت‌های ارزشمندی در اختیار دارد و می‌تواند پاسخگوی نیازهای کشور در حوزه داده‌های ماهواره‌ای و فناوری‌های راهبردی باشد. امروز باید فضایی فراهم شود که همکاری میان پژوهشگاه و بخش خصوصی سرعت گیرد تا دستاوردهای فضایی سریع‌تر در خدمت مردم قرار گیرد.»

رئیس گروه توسعه فناوری زعیم افزود:
«زعیم به عنوان یکی از پیشگامان مخابرات و فناوری اطلاعات کشور، تجربه اجرای پروژه‌های بزرگ ملی و بین‌المللی را دارد و آماده است تا در همکاری با پژوهشگاه، بخشی از توان مهندسی، توسعه فناوری و تجاری‌سازی را در خدمت توسعه صنعت فضایی کشور قرار دهد.»

بازدید از بخش‌های مختلف پژوهشگاه با ارائه توضیحات کارشناسان در حوزه‌های سنجش از دور، تصاویر ماهواره‌ای و برنامه‌های آینده فضایی کشور ادامه یافت و دو طرف بر گسترش همکاری‌های مشترک و هم‌افزایی ظرفیت‌های ملی تأکید کردند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی