جمعه ۱۱ مهر ۱۴۰۴ 03 October 2025
جمعه ۱۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۸
کد خبر: ۱۰۳۲۸۷

درخواست دیوان عالی هلند درباره بازنگری سیاست صادرات سلاح به اسرائیل

درخواست دیوان عالی هلند درباره بازنگری سیاست صادرات سلاح به اسرائیل
دیوان عالی هلند روز جمعه به دولت دستور داد تا در سیاست صادرات اسلحه به اسرائیل تجدید نظر کند، در حالی که درخواست‌های داخلی برای ممنوعیت صادرات اسلحه به دلیل جنگ اسرائیل علیه غزه افزایش یافته است.

 دیوان عالی هلند به دولت دستور داد تا سیاست صادرات سلاح خود به اسرائیل را بررسی کند و اظهار داشت که «از ممنوعیت صادرات قطعات جت جنگنده به اسرائیل حمایت نخواهد کرد.»

دیوان عالی به دولت هلند ۶ هفته فرصت داد تا سیاست صادرات سلاح خود به اسرائیل را بررسی کند.

پیش از این، دادگاه تجدیدنظر لاهه اعلام کرده بود که دادخواستی را که توسط سازمان‌های حقوق بشر فلسطینی و هلندی در مورد صادرات سلاح به اسرائیل ارائه شده بود، برای بررسی بیشتر نگه خواهد داشت.

این درخواست تجدیدنظر به دنبال توقف صادرات سلاح هلند به اسرائیل است. این سازمان‌ها معتقدند که هلند تعهدات بین‌المللی خود را تحت کنوانسیون نسل‌کشی و کنوانسیون‌های ژنو نقض می‌کند و اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی در نوار غزه و استفاده از سلاح‌های هلندی در جنگ متهم می‌کند.

این پرونده در ابتدا در اواخر سال ۲۰۲۳ توسط سه گروه حقوق بشری هلندی مطرح شد که استدلال می‌کردند انتقال قطعات اف-۳۵، هلند را در جنایات جنگی احتمالی که رژیم صهیونیستی در غزه همدست می‌کند.

به نوشته روزنامه واشنگتن پست، دادگاه منطقه‌ای لاهه در ابتدا این ممنوعیت را رد کرد، اما در فوریه ۲۰۲۴ یک هیات تجدیدنظر به دولت دستور داد که ارسال قطعات جنگنده اف-۳۵ به رژیم صهیونیستی را متوقف کند و به خطر آشکار نقض قوانین بین‌المللی اشاره کرد.

در پی این رای، دولت به دیوان عالی هلند شکایت کرد و گفت که سیاست خارجی موضوعی مربوط به دولت است، نه دادگاه‌ها.

نوامبر گذشته میلادی، یک مشاور حقوقی در دیوان عالی هلند ایده‌ای غیرالزام‌آور را منتشر کرد که در آن گفته شده درخواست تجدیدنظر دولت در این باره باید رد شود.

هلند یکی از سه انبار منطقه‌ای قطعات جنگنده‌های آمریکایی اف-۳۵ است. وکلای دولت لاهه استدلال می‌کنند که ممنوعیت در انتقال این قطعات از هلند به رژیم صهیونیستی بی‌معناست چون آمریکا به هر حال باید این قطعات را تحویل دهد.

یکی از دلایلی که ارسال این قطعات به رژیم صهیونیستی را ممنوع می‌کند اقدامات نسل کشی و جنگی است که این رژیم از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ علیه غزه به راه انداخته و باعث شهادت بیش از ۶۶ هزار نفر شده است.

همچنین دولت اسلوونی در اقدامی نمادین در اوت اعلام کرد که صادرات، واردات و ترانزیت تمامی تسلیحات به اراضی اشغالی و از رژیم صهیونیستی را ممنوع کرده؛ اقدامی که اسلوونی را به نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا تبدیل کرد که دست به چنین اقدامی زده است.

سال گذشته نیز، لندن صادرات برخی سلاح‌ها به رژیم صهیونیستی را به دلیل احتمال استفاده از آنها برای نقض قوانین بین‌المللی به حالت تعلیق درآورد.

اسپانیا نیز می‌گوید که فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را در اکتبر ۲۰۲۳ متوقف کرده است. همچنین پرونده‌های قضایی در فرانسه و بلژیک در مورد تجارت سلاح با اسرائیل وجود دارد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

بازداشت جاسوس موساد در استانبول

کریستیانو رونالدو: عربستان وطن دوم من است

ریزش قیمت و احتمال افت بیشتر در بازار مسکن پردیس +جدول

مواضع اولیه حماس درباره طرح صلح غزه به ترامپ اعلام شد

هند: اگر اسلام‌آباد فکر می‌کند ۱۵ جنگنده هندی را سرنگون کرده، بگذارید چنین فکری بکند

توانیر: صادرات برق به افغانستان و پاکستان از سر گرفته شد

ترک خوردن بناهای تاریخی زواره بر اثر زلزله دیشب در استان اصفهان

معاون عراقچی: تحریم‌های اروپا در سخت‌تر کردن زندگی ایرانیان عادی موفق عمل کرده‌اند

درخواست دیوان عالی هلند درباره بازنگری سیاست صادرات سلاح به اسرائیل

دست ما در زمین، هوا و دریا روی ماشه است | اقتدار نیروهای مسلح ما با هیچ دوره‌ای حتی جنگ ۱۲ روزه قابل مقایسه نیست

علت سقوط اتوبوس به ته دره در فیروزکوه چه بود؟

نفت جان گرفت، اما سقوط ادامه دارد

بلندترین پل جهان در این کشور افتتاح شد +عکس

سخنگوی سپاه: عملیات وعده صادق ۲، دو ساعت قبل از اجرا لو رفت

پیشنهاد سردبیر

پیامدهای پر مخاطره تصمیم بانک مرکزی

خدمات بانکی در گرو سامانه املاک!

احمد شیرزاد در گفتگو با فراز بررسی کرد

اسنپ بک چقدر شانس موفقیت دارد؟

زندگی