۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۲۰
سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۰
کد خبر: ۱۰۳۶۷۴

کرملین: بالتیک و لهستان، اروپا را گروگان گرفته‌اند

کرملین: بالتیک و لهستان، اروپا را گروگان گرفته‌اند
سخنگوی کرملین تصریح کرد روسیه در انتظار شفاف‌سازی دونالد ترامپ درباره مساله ارسال موشک‌های دوربرد آمریکایی تاماهاک برای اوکراین است.
 

 «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین امروز (سه‌شنبه) در نشستی مطبوعاتی در واکنش به بیانیه‌های اخیر مقام‌های آمریکایی از جمله «دونالد ترامپ»،‌ رئیس جمهور این کشور درباره ارسال موشک‌های دوربرد «تاماهاک» برای اوکراین بیان داشت مسکو منتظر است تا ترامپ بیانیه‌های واضح‌تری درباره ارسال موشک‌های تاماهاک برای کی‌یف صادر کند.

پسکوف به خبرنگاران گفت: «من بار دیگر تکرار می‌کنم ما درک می‌کنیم که لازم است منتظر صدور بیانیه‌های واضح‌تری، چنانچه آنها همچنان از این رویه پیروی کنند، باشیم.»

سخنگوی کرملین افزود «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه به وضوح موضع روسیه درباره ارسال موشک‌های تاماهاک برای اوکراین را اعلام کرده است.

او خاطرنشان کرد موشک‌های تاماهاک قادر به حمل کلاهک هسته‌ای بوده و هر چند که ارسال آنها برای اوکراین به طرزی جدی تنش را تشدید خواهد کرد اما این قدرت را نخواهد داشت که اوضاع را به نفع کی‌یف تغییر دهد.

پسکوف بیان داشت: «من بار دیگر تکرار می‌کنم هم‌اکنون ما فرض می‌گیریم که دونالد ترامپ اراده سیاسی برای تسهیل گذار به سمت حل‌وفصل مساله اوکراین و مذاکرات سیاسی صلح‌آمیز را حفظ کرده است.»

این در حالی است که ترامپ در جدیدترین اظهاراتش اعلام کرد که هنوز تصمیم نهایی در مورد تامین این موشک‌ها برای کی‌یف را نگرفته و «تا حدی» تصمیم خود را گرفته است. او افزود: «می‌خواهم بدانم که آنها با این موشک‌ها چه خواهند کرد و آنها را به کجا خواهند فرستاد؟ فکر می‌کنم باید این سؤال را مطرح کنم.»

دیدار احتمالی ترامپ-پوتین

سخنگوی کرملین در ادامه این نشست مطبوعاتی بیان داشت تمامی اطلاعات مربوط به گفتگوی احتمالی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، همتای آمریکایی او، در زمان مناسب ارائه خواهد شد.

پسکوف در نشست مطبوعاتی امروز سه‌شنبه خاطر نشان کرد: «کرملین تصمیم دارد اطلاعیه‌ جداگانه‌ای در مورد گفتگوی احتمالی بین ولادیمیر پوتین و ترامپ در روز تولد پوتین صادر نکند و تمام اطلاعات مرتبط با آن در زمان مناسب ارائه خواهد شد.»

دیمیتری پسکوف در پاسخ به پرسش در مورد گفتگوی احتمالی بین پوتین و ترامپ به خبرنگاران گفت: «من چیزی اعلام نمی‌کنم، اما گزارشی از نتیجه رایزنی‌ها به شما ارائه خواهیم داد.»

رکود در روابط با آمریکا

به گفته این سخنگوی کرملین همچنان هیچ گام جدی برای برقراری گفتگو بین هیات‌های دیپلماتیک روسیه و آمریکا برداشته نشده است.

پسکوف به خبرنگاران گفت: «دیپلمات‌ها کار خود را انجام می‌دهند. آنها کار خود را به درستی انجام داده و به سختی تلاش می‌کنند اگرچه گفتگو بین نهادهای دیپلماتیک ما هنوز ضعیف است. متأسفانه هیچ گام جدی در این راستا برداشته نشده است. ما قابلیت اتخاذ این گام‌ها را پیدا نکردیم. رکود شدیدی در بحران فعلی در روابط دوجانبه ما وجود دارد.»

سخنگوی کرملین افزود با این حال گفتگو در سطح روسای جمهور ما «به شکل سرزنده‌تری انجام شده است.»

اولکسی آرستوویچ نماینده کی‌یف نیست

پسکوف در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطر نشان کرد اطلاعاتی درباره ادعای اخیرا مطرح شده در خصوص برنامه‌ریزی دیداری بین پوتین و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، پس از مذاکرات استانبول در سال ۲۰۲۲ ندارد.

اخیرا اولکسی آرستوویچ، مشاور سابق دفتر ریاست جمهوری اوکراین در مصاحبه‌ای ادعا کرد در سال ۲۰۲۲ پس از مذاکرات صلح استانبول دیداری بین پوتین و زلنسکی برنامه‌ریزی شده بود.

پسکوف به خبرنگاران گفت: «صادقانه بگویم، من اطلاعی از این که چنین دیداری برنامه‌ریزی شد، ندارم.»

به گفته پسکوف آرستوویچ نمی‌تواند به نمایندگی از کی‌یف صحبت کرده و اظهار نظر کند.

او در واکنش به پیشنهاد مناقشه‌برانگیز اخیر آرستوویچ مبنی بر اینکه کی‌یف چهار منطقه در شرق اوکراین را به روسیه واگذار کرده اما وضعیت آنها را به عنوان مناطق متعلق به روسیه به رسمیت نشناسد، تاکید کرد: «بعید است که آرستوویچ بتواند به نحوی دیدگاه رژیم کی‌یف را ابراز کند.»

پسکوف همچنین بیان کرد: «ما در حال کار به روی برخی مسائل خاص که بین روسیه و اوکراین مورد بحث بوده‌اند هستیم اما وقفه قابل توجهی در این مسائل خاص به وجود آمده و این تقصیر مسکو نیست.»

تحرکات خصمانه اروپا

به گفته پسکوف، حکمی که اخیرا توسط ولادیمیر پوتین در تاریخ ۳۰ سپتامبر با موضوع تسریع در روند فروش دارایی‌های دولتی روسیه امضا شد، در پس‌زمینه محیط خصمانه و اقدامات خصمانه به راه افتاده از سوی اتحادیه اروپا مطرح شده است.

در متن این حکم آمده است: «در مواردی که با تصمیم رئیس جمهور مطرح شده‌اند و با هدف تضمین امنیت و توانمندی دفاعی کشور، رویه فروش دارایی‌های تحت مالکیت فدرال می‌تواند تسریع شود و این توسط بانک PSB به نمایندگی از روسیه خواهد بود.»

پسکوف به خبرنگاران گفت: «چنین تدابیری در پس‌زمینه شکل‌گیری یک فضای خصمانه علیه روسیه و اقدامات خصمانه چند کشور اروپا و همچنین اتحادیه اروپا علیه ما در کنار کلیت مجموعه تحریم‌های ضد روسی به اجرا در آمده توسط ایالات متحده اتخاذ شده‌اند. روسیه در مواجهه با این پس‌زمینه تدابیری را که برای تضمین منافعش لازم بداند اتخاذ خواهد کرد.»

هشدار به غرب؛ روسیه از منافعش دفاع می‌کند

سخنگوی کرملین به غرب هشدار داد چنانچه طرح‌های توقیف غیرقانونی دارایی‌های مسکو توسط آنها فعال شوند، روسیه از منافع خود دفاع و از تمام ابزارهای قانونی علیه آن استفاده خواهد کرد. وی افزود: مسکو کسانی که اقدامات غیرقانونی را برای توقیف نامحدود دارایی‌های روسیه آغاز و اجرا ‌کنند تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.

او بیان داشت اروپایی‌ها فعالانه دارند مهارت‌های خود را در زمینه ساخت دیوارهای جداکننده جدید احیا می‌کنند.

بالتیک و لهستان، اروپا را گروگان گرفته‌اند

این سخنگو افزود که کشورهای بالتیک و لهستان اتحادیه اروپا را در راستای اجرای مواضع لجام‌گسیخته خود در حوزه سیاست خارجی به گروگان گرفته‌اند.

پسکوف گفت: «می‌دانید کاملا واضح است که متأسفانه اتحادیه اروپا و بروکسل در قبال بسیاری از مسائل سیاست خارجی، از سوی سیاست‌های دیوانه‌وار کشورهای بالتیک و ورشو به گروگان گرفته شده‌اند.»

مسکو به اقدام اروپا علیه دیپلمات‌های روس پاسخ می‌دهد

او همچنین هشدار داد مسکو قطعا به هرگونه محدودیتی که اتحادیه اروپا بر سفر دیپلمات‌های روسی اعمال کند واکنش نشان خواهد داد.

این اظهار نظر پسکوف بعد از آن مطرح شد که روزنامه فایننشال تایمز با استناد به منابعی گزارش داد کشورهای اتحادیه اروپا توافق کرده‌اند سفر دیپلمات‌های روسی را در این بلوک محدود کنند و مجارستان وتوی خود را در مورد این ابتکار عمل کنار گذاشته است.

پسکوف در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا کرملین به تصمیم اتحادیه اروپا برای محدود کردن سفر دیپلمات‌های روسی در این بلوک واکنش نشان خواهد داد گفت: «البته که این واکنش در کار خواهد بود. دستگاه دیپلماسی ما طرحی پیشنهادی را در این راستا تدوین خواهد کرد و آنها اجرا خواهند شد.»

همچنین دیمیتری پسکوف در خاتمه این نشست مطبوعاتی در روز سه‌شنبه تایید کرد «الهام علی‌اف»، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان، تولد ولادیمیر پوتین را تلفنی تبریک گفته و در مورد مسائل دیگر نیز با او گفتگو داشته است.

پیش از این، دفتر علی‌اف اعلام کرده بود که این رهبر جمهوری آذربایجان تولد پوتین را تلفنی تبریک گفته است.

پسکوف به خبرنگاران گفت: «در واقع، رئیس جمهور علی‌اف تولد پوتین را تلفنی تبریک گفته است. مسائل دیگری نیز مورد بحث قرار گرفته است، این بسیار مهم است.»

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
پیشنهاد سردبیر
زندگی