۰۳ آبان ۱۴۰۵ ۱۶:۲۱
جمعه ۱۸ مهر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۸
کد خبر: ۱۰۳۸۱۰

توضیح مهم رییس کمیسیون امنیت ملی درباره قانون تشدید مجازات جاسوسی

توضیح مهم رییس کمیسیون امنیت ملی درباره قانون تشدید مجازات جاسوسی
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ضمن تصریح مفاد قانون تشدید مجازات جاسوسی تاکید کرد که هدف از تصویب این قانون برخورد قضایی با مخلان امنیت ملی است لذا مجازاتی تعبیه شد تا مسیر برخورد با جاسوسان هموارتر شود.

 ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مفاد «قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» گفت: این قانون بعد از جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا با همکاری برخی از عناصر فریب‌خورده داخلی در برخی لایه‌های پنهان و پیدا در راستای آسیب‌رساندن به امنیت مردم به‌عنوان یک وظیفه مهم مجلس و ضرورت در دستور کار کمیسیون امنیت ملی به‌عنوان مبنایی برای طرح تشدید مجازات، قرار گرفت.

 وی تصویب این قانون را باهدف بازدارندگی در حوزه‌های تأمین امنیت عنوان کرد و افزود: برخی قوانین موجود توان بازدارندگی لازم در برابر رفتار فریب‌خوردگان داخلی و عناصر بیگانه را نداشت و ازآنجاکه اصل بازدارندگی در قوانین امر مهمی است و قوانین باقابلیت اقدام، اجرا و بازدارندگی نشان از کارآمدی دارد، ازاین‌رو در راستای کارآمدی قوانین و تأمین امنیت که مهم‌ترین وظیفه حاکمیت برای آحاد مردم در راستای حفظ آرامش و تمامیت ارضی است، این قانون را تصویب کردیم.

 رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم در ادامه یادآور شد: در قانون مجموعه اقداماتی تعریف شده که افراد و گروه‌های مختلف در صورت انجام آن مشمول مجازات و حتی مصادره اموال آنها می‌شود از جمله این اقدامات می‌توان به هر گونه اقدام عملیاتی یا اطلاعاتی یا جاسوسی برای رژیم صهیونیستی و دولت‌های متخاصم از جمله دولت آمریکا یا سایر رژیم‌ها و گروه‌های متخاصم که امنیت کشور را به خطر می‌اندازد، اشاره کرد.

 وی ادامه داد: دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی از منظر این قانون متخاصم محسوب می‌شوند و جهت تأمین نظر شورای نگهبان در این قانون تأکید شد که مرجع تشخیص دولت‌ها و رژیم‌ها و گروه‌های متخاصم شورای‌عالی امنیت ملی باشد.

 عزیزی با اشاره به مفاد «قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی»، اظهار کرد: بر اساس آنچه در این قانون پیش‌بینی شده است؛ هرگونه همکاری با رژیم صهیونیستی یا دولت‌های متخاصم برای ساخت یا معامله حمل سلاح گرم و سرد یا به‌کارگیری و بهره‌برداری از ریز پرنده‌ها و هرگونه جنگ سایبری و خرابکاری در تأسیسات یا اماکن عمومی یا خصوصی جرم شناخته شده و علاوه بر مصادره اموال فرد یا گروه مرتکب جرم، مجازاتی نیز در نظر گرفته شده است.

 این نماینده در مجلس شورای اسلامی یکی از اهداف این قانون را اقدام علیه سرویس‌های جاسوسی و بیگانه و همکاری‌کنندگان با آن دانست و افزود: هر کجا که تجهیزات و ابزارهای الکترونیکی ارتباطی اینترنتی از قبیل استارلینک در اختیار بیگانگان قرار گیرد و یا اینکه افراد بدون مجوز و باهدف ناامن‌سازی کشور و ارتباط با بیگانه و اخلال در نظم، تمامیت ارضی، دفاع سرزمینی و امنیت ملی استفاده کنند مشمول مجازات این قانون واقع می‌شوند؛ اما در قانون برای افرادی و مراکزی که در زمینه مسائل تکنولوژی و فنی یا برای مصارف آموزشی، صنعتی و تحقیق و پژوهش از این ابزارها استفاده می‌کنند، مانعی ایجاد نکردیم.

 عزیزی در ارتباط با همکاری با رژیم صهیونیستی یا دولت‌های متخاصم در حوزه فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی، رسانه‌‎ای و تبلیغی نیز گفت: قانون مشخصی در این زمینه وجود دارد؛ اما با این‌ وجود ممکن است برخی افراد از ظرفیت قانونی و فرصت‌های در اختیار تحت هر عناوینی از تکنولوژی، فضای مجازی و فضاهای رسانه‌ای علیه امنیت ملی استفاده کنند که جرم محسوب می‌شود. همچنین ارسال فیلم یا تصاویر یا اطلاعات به شبکه‌ها، انسان رسانه‌ها یا صفحات مجازی بیگانه که برخلاف امنیت ملی باشد مشمول مجازات می‌شود.

 وی همچنین تصریح کرد: در این قانون باتوجه‌به اهمیت مصالح و منافع ملی پیش‌بینی شده که به جرائم مذکور در تمام مراحل دادرسی خارج‌ازنوبت و در شعب ویژه دادگاه انقلاب که رئیس قوه قضائیه تعیین می‌کند، رسیدگی شود.

 رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان تصریح کرد: این قانون در جنگ ۱۲ روزه بنا به خواست مردم در راستای برخورد با عناصر ناامن‌ساز و همراه با بیگانه تصویب شده و هدف برخورد قضایی با افرادی است که از فرصت‌ها سوءاستفاده و ایجاد ناامنی می‌کنند و موجب خدشه بر پیکره ظرفیت‌های دفاعی کشور می‌شوند.

منبع:خانه ملت

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
ده روزی که می‌تواند جهان را تکان دهد: هنجار‌های دموکراتیک در چهار انتخابات سرنوشت‌ساز در بوته آزمایش
پایداری شاخص بورس در کانال ۸ میلیونی؛ روز پرنوسان تالار شیشه‌ای
حمله پهپادی و موشکی به عربستان سعودی همزمان با تداوم درگیری‌ها با انصارالله
سخنرانی‌های اوباما در اوهایو و میشیگان: نکات کلیدی درباره ترامپ، جنگ ایران و انتخابات میان‌دوره‌ای
افزایش یک درجه‌ای مجازات جرائم مرتبط با کارگزاران بیگانه در مصوبه مجلس
معماری جنگ بی‌پایان؛ ترومای قدرت و پیامد‌های بن‌بست امنیتی در کارنامه نتانیاهو
انتخابات اسرائیل اهمیت دارد و این تنها مسئله اسرائیلی‌ها نیست
حامیان ناراضی نتانیاهو، هدف اصلی کارزار انتخاباتی اسرائیل
چمران: قصور شهرداری درباره درختان چیتگر را رها نمی‌کنیم
وزیر امور خارجه در آیین گشایش موزه شهید خرازی: عقلانیت توأم با تعهد انقلابی، ویژگی بارز دیپلمات فقید بود
پدر علم هیدروژئولوژی ایران: ال‌نینو عامل سیل‌های سراسری نیست
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
سمیه گلپور: تاوان مماشات با وزیر کار از جیب کارگر و بازنشسته پرداخت می‌شود | هیأت رییسه مجلس استیضاح میدری را وتو می‌کند؟!
کوه کلنگ در چند قدمی سکونتگاه‌ها| ساکنان اطراف نطنز از خطر احتمالی چه می‌دانند؟
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
پیشنهاد سردبیر
زندگی