دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ 03 November 2025
دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۴
کد خبر: ۱۰۵۵۹۶

الجزیره: حزب‌الله رویکرد نظامی خود را تغییر می‌دهد

الجزیره: حزب‌الله رویکرد نظامی خود را تغییر می‌دهد
سرتیپ «الیاس حنّا»، کارشناس نظامی، اعلام کرد که حزب‌الله لبنان رویکرد خود را از بازدارندگی به تمرکز بر بازسازی و فعالیت در نهایت پنهان‌کاری در چارچوب «دکترین نظامی جدید» تغییر داده است، در حالی‌که تهدید‌های اسرائیل علیه لبنان رو به افزایش است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ الجزیره نوشت:  حنّا در تحلیل خود از وضعیت نظامی در لبنان توضیح داد که حزب‌الله اکنون بر محرمانه نگه‌داشتن تحرکات نظامی خود تمرکز دارد و از «واقعیت جغرافیایی جدیدی» بهره می‌برد، امری که به گفته او نشان‌دهنده توسعه دکترین نظامی حزب‌الله در برابر اسرائیل است.

به گفته این کارشناس نظامی، مرکز ثقل حزب‌الله از جنوب رود لیتانی به شمال آن منتقل شده است. او با استناد به داده‌ها گفت که حدود ۴۷٪ از حملات هوایی اسرائیل بر جنوب لیتانی متمرکز بوده، در حالی‌که ۳۷٪ بر شمال آن و ۱۳٪ بر منطقه بقاع در شرق لبنان صورت گرفته است.

روز یک‌شنبه، وزیر دفاع اسرائیل «یسرائیل کاتس» خواستار خلع سلاح سریع حزب‌الله و خروج آن از جنوب لبنان شد و رئیس‌جمهور لبنان، ژوزف عون، را به تعلل در این روند متهم کرد. او گفت: «حزب‌الله با آتش بازی می‌کند».

کاتس تأکید کرد که اسرائیل حملات خود به لبنان را متوقف نخواهد کرد و «از کمربند امنیتی خارج نخواهد شد».

در واکنش به روایت‌های اسرائیل درباره قاچاق سلاح توسط حزب‌الله و بازسازی نیروهایش، حنّا توضیح داد که این ادعا‌ها بر شواهد قطعی استوار نیست و مرحله کنونی نشان‌دهنده تغییرات مادی و انسانی در ساختار حزب‌الله است.

بر اساس گفته‌های او، اسرائیل از دوره آتش‌بس و قواعد درگیری تثبیت‌شده برای تأمین امنیت آنچه «خط آبی» و مناطق اشغالی در لبنان خوانده می‌شود، استفاده می‌کند؛ اشاره‌ای به پنج نقطه در جنوب لبنان.

سازمان ملل متحد «خط آبی» را به طول ۱۲۰ کیلومتر پس از خروج اسرائیل از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ ترسیم کرد تا میان دو طرف جداسازی ایجاد کند. این خط مرز بین‌المللی محسوب نمی‌شود، بلکه برای تأیید عقب‌نشینی اسرائیل ایجاد شد.

این کارشناس نظامی ابراز اطمینان کرد که اسرائیل همواره به راه‌حل نظامی تمایل دارد و می‌کوشد دولت لبنان را به‌عنوان دولتی ناتوان نشان دهد. او تأکید کرد که ارتش لبنان به دلیل پیچیدگی ساختار سیاسی کشور قادر به مقابله با حزب‌الله نیست.

نخست‌وزیر اسرائیل «بنیامین نتانیاهو» — که از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی تحت پیگرد است — تهدید کرد که دولتش «اجازه نخواهد داد جبهه لبنان بار دیگر تهدیدی برای اسرائیل شود» و گفت که ارتش هر کاری لازم باشد برای جلوگیری از آن انجام خواهد داد.

اسرائیل همچنان به مفاد توافق آتش‌بس با لبنان که از ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ به اجرا درآمده، پایبند نیست و به عملیات تخریب، انفجار و حملات هوایی تقریباً روزانه در جنوب لبنان ادامه می‌دهد. همچنین نیرو‌های اسرائیلی هنوز در پنج نقطه در جنوب لبنان حضور دارند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس فدراسیون والیبال: شریان‌های اصلی مغزی صابر کاظمی دچار پاره‌گی شده

علی ربیعی، دستیار رئیس‌جمهور: خیال برخی افراد تا هزینه‌ای سنگین برای جامعه و نظام به وجود نیاید، راحت نمی‌شود | این چه سیاستی است که هم مردم را ناراضی می‌کند و هم حافظ امنیت نیست؟ | ۸۵٪ مردم فیلترشکن دارند، امنیت کجاست؟!

وزیر جنگ ترامپ از منطقه غیرنظامی میان دو کره بازدید کرد

حکم پرونده تعاونی اعتباری مولی‌الموحدین اجرا شد

قالیباف: طرح کالابرگ الکترونیکی باید در آبان ماه اجرا شود؛ ابتدا برای ۳ دهک پایین جامعه و سپس برای برای همه ۷ دهک

واشنگتن در فکر اعزام نیرو به خاک مکزیک

جورج کلونی: جایگزینی جو بایدن با کامالا هریس در انتخابات ریاست‌جمهوری اشتباه بود

پیگیری احراز شهادت ۱۵۴ شهید و جان‌باخته محیط‌بان در دستور کار قرار دارد

افزایش سریع موارد تب دنگی در پایتخت ویتنام

وزارت دفاع روسیه: ۳۶۵ پهپاد اوکراینی سرنگون شد

یکتا ناصر: اتهام پژمان جمشیدی با عقل جور درنمی‌آید!

تقاضای بیت‌کوین و اتریوم کاهش یافت؛ آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان

نظر یکتا ناصر درباره اتهام پژمان جمشیدی

علی‌اف: به‌زودی از قره‌باغ و زنگزور خبرهای خوبی می‌آید

پیشنهاد سردبیر
زندگی