۰۳ آبان ۱۴۰۵ ۲۲:۱۵
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۵
کد خبر: ۱۰۶۱۲۸

لاریجانی: رهبری با تعاملات اقتصادی با غرب مسئله‌ای ندارند

لاریجانی: رهبری با تعاملات اقتصادی با غرب مسئله‌ای ندارند
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: رهبران ایران هیچگاه دشمنی با غرب نداشته‌اند، بلکه رفتار غرب در حوزه سیاسی و امنیتی، همکاری‌ها را دچار بحران کرده است.

 

به گزارش رزونامه اینترنتی فراز، علی لاریجانی در همایش «ما و غرب در آراء و اندیشه‌های مقام معظم رهبری» گفت: به گفته سرانه آمریکا، آمریکا صلح را از طریق قدرت دنبال می‌کند. فهم رابطه ما با غرب از همین شعار روشن می‌شود.
وی افزود: نتیجه روشنفکری غرب جنگ‌های جهانی شد و حالا که لایه‌های پنهان اندیشه‌شان را روشن‌تر بیان کردند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ به تعبیر سعدی زمانه ما وارد  جنون شده است.

لاریجانی رابطه ایران با غرب را به پنج دوره تاریخی تقسیم کرد و گفت: اولین دوره، دوره باستان بود که ایران در اوج قدرت بود و غرب نتوانست بر ایران مسلط شود. در این دوره تفکرهای حکمتانه به سمت یونان سوق پیدا کرد. در آثار باقیمانده از متفکران یونانی ارتباط آنان با دربار ایران ثبت است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران عهد صفوی مستقل، متکی بر علم ، اندیشه ، مذهب و تفکر دینی بود. ایران متکی بر علم و دین امپراطوری صفوی را در مقابل غرب همتراز کرده بود. بین ایران و غرب نوعی موازنه قدرت برقرار شد. استقلال فکری و اقتصادی و قدرت نظامی جزو ویژگی‌های پادشاهان صفوی است.

وی با اشاره به دوره قاجار گفت: ایران در دوره قاجار به دلیل تمایل پادشاهان آنان بر حفظ قدرت و دادن امتیازات ویژه به دُوَل شرق بسیار وابسته شد. این نصیحت در دوران پهلوی به شدت بدتر شد چرا که استقلال ایران نیز از بین رفت. حاکمان آمریکا و انگلیس بر دربار و ساختار سیاسی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایران تسلط کامل داشتند. وابستگی ایران به غرب در این دوران با وجود قوت نظامی موجب عزت  و سربلندی ایران نشد. کودتای ۲۸ مرداد نمونه یکه تازی غرب در ایران است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: حکومت پهلوی ملت ایران را در برابر غرب ذلیل و خوار کرد. رهبران صدر انقلاب اسلامی نظیر امام خمینی، مقام معظم رهبری و آیت الله مطهری با فهم اندیشه غرب به خوبی توانستند عزت را به ایران برگردانند. رهبران انقلاب اسلامی به علم و دین تاکید داشتند.

لاریجانی در ادامه با بیان اینکه رشد علمی ایران با گسترش دانشگاه‌ها حادث شد، گفت: تسلط علمی و فناوری در دانشگاه‌ها این مسئله را قوت بخشید اگرچه همچنان نیازمند تقویت آن هستیم. باید مسیر همکاری نخبگان دانشگاهی با مراکز و دستگاه‌ها تدوین و روشن شود.

وی اظهار کرد: پس از انقلاب با همه فراز و فرودها مبنای کار رعایت منافع ایران بود، نه تداوم همکاری با غرب تحت هر شرایطی. با این حال سال‌ها هر جزو شرکای اقتصادی ایران بود. رهبران ایران هیچگاه دشمنی با غرب نداشته‌اند، بلکه رفتار غرب در حوزه سیاسی و امنیتی همکاری‌ها را دچار بحران کرده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: رهبری با تعاملات اقتصادی با غرب مسئله‌ای ندارند، بلکه ایشان معتقدند غرب به بهانه مسائل اقتصادی درباره برد موشک‌های ایران یا توانمندی هسته‌ای ایران دخالت می‌کند. ایران نه تسلط طلب است و نه استیلای کشوری را می‌پذیرد و زیر بار حرف‌های مفت هیچ دولتی هم نمی‌رود.

لاریجانی تاکید کرد: غرب تبادل فرهنگی را به تهاجم فرهنگی تبدیل کرده است و ایران آن را همانطور که رهبری تاکید کرده اند، برنمی‌تابد.
 

دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: فرهنگ عظیم ایرانی - اسلامی، دومین عامل مورد تاکید رهبران انقلاب اسلامی بوده است. تاکید رهبری به قلمرو فرهنگی از این روی است که خبرگان غرب نیز به آن اذعان دارند. استقلال بنای جمهوری اسلامی است. اگر استقلال وجود نداشته باشد آزادی و جمهوری اسلامی نیز وجود نخواهند داشت.

وی گفت: در عصر حاضر مستقل زیستن کار ساده‌ای نیست. همین رئیس جمهور آمریکا که با افتخار از صلح از طریق قدرت سخن می‌گوید، دشمن اصلی استقلال کشورهاست. این تفکر اختصاص به ترامپ ندارد، بلکه غرب در چند قرن اخیر نیز با همین سیاست عمل کرده است. جنگ با ایران نمونه بارز و بزرگ آن است. دست پرورده آمریکا، رژیم صهیونیستی نیز همین شعار را می‌دهد. هرج و مرج ایجاد کردن در داخل کشورها بالاخره دامنه ایجاد کنندگان آن را می‌گیرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به ایران گفت: مردم و نیروهای مسلح با قدرت در برابر تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی ایستادند و ورق را برگرداندند. در هیچ برهه از تاریخ رژیم صهیونیستی تا این حد منفور مردم جهان نشده بود. شرایط انزجار ملت‌ها از آمریکا امروز هزاران برابر افزایش یافته است. در چنین شرایطی راهی به جز با هم بودن برای پیروزی بر دشمن نیست.

لاریجانی با اشاره به درخواست مذاکره آمریکا گفت: مگر ایران در مذاکره نبود، پس چرا رئیس جمهور آمریکا در حین مذاکره، به ایران رکب زد و به ایران حمله کرد؟ و حالا ترامپ با وقاحت تمام می‌گوید من در حمله به ایران نقش اساسی داشتم. سه روز اول جنگ سه روز پرحادثه بود، اما طراحی رهبر انقلاب صحنه را تغییر داد. ایشان با تک تک فرماندهان میدانی در تماس بودند و چگونگی عمل را تدبیر می‌کردند. ایشان بر تامین مایحتاج مردم تاکید داشتند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: خداوند این مرد نستوه الهی را یاری کرد و ملت را نجات داد. ملت یا علی گویان در برابر نظام سلطه سینه سپر کرد. انتظار امروز مردم از سیاستمداران کشور این است که قدر این نعمت را بدانند و از ایجاد شکاف در صفوف ملت جلوگیری شود. آمریکا دنبال شکستن مقاومت ملت ایران است. ایران به قیمت رویارویی با غرب با قدرت جلوی وحشی‌گری غرب می‌ایستد. تهدیدات آمریکا تاثیری بر اراده ملی ایرانیان ندارد.

 با حضور علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، حجت الاسلام رستمی و پوردستان رئیس مرکز مطالعات نیروهای مسلح از  ۲۶ جلد کتاب متشکل از مقالات و مجموعه سخنرانی‌های رهبری  رونمایی شد.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
ده روزی که می‌تواند جهان را تکان دهد: هنجار‌های دموکراتیک در چهار انتخابات سرنوشت‌ساز در بوته آزمایش
پایداری شاخص بورس در کانال ۸ میلیونی؛ روز پرنوسان تالار شیشه‌ای
حمله پهپادی و موشکی به عربستان سعودی همزمان با تداوم درگیری‌ها با انصارالله
سخنرانی‌های اوباما در اوهایو و میشیگان: نکات کلیدی درباره ترامپ، جنگ ایران و انتخابات میان‌دوره‌ای
افزایش یک درجه‌ای مجازات جرائم مرتبط با کارگزاران بیگانه در مصوبه مجلس
معماری جنگ بی‌پایان؛ ترومای قدرت و پیامد‌های بن‌بست امنیتی در کارنامه نتانیاهو
انتخابات اسرائیل اهمیت دارد و این تنها مسئله اسرائیلی‌ها نیست
حامیان ناراضی نتانیاهو، هدف اصلی کارزار انتخاباتی اسرائیل
چمران: قصور شهرداری درباره درختان چیتگر را رها نمی‌کنیم
وزیر امور خارجه در آیین گشایش موزه شهید خرازی: عقلانیت توأم با تعهد انقلابی، ویژگی بارز دیپلمات فقید بود
پدر علم هیدروژئولوژی ایران: ال‌نینو عامل سیل‌های سراسری نیست
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
سمیه گلپور: تاوان مماشات با وزیر کار از جیب کارگر و بازنشسته پرداخت می‌شود | هیأت رییسه مجلس استیضاح میدری را وتو می‌کند؟!
کوه کلنگ در چند قدمی سکونتگاه‌ها| ساکنان اطراف نطنز از خطر احتمالی چه می‌دانند؟
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
حامیان ناراضی نتانیاهو، هدف اصلی کارزار انتخاباتی اسرائیل
پیشنهاد سردبیر
زندگی