جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ 12 December 2025
يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۱۰۶۴۶۲
سخنگوی صنعت آب:

سد‌های تهران فقط تا آخر آبان آب دارند | از قطرات پایانی سدها استفاده می‌کنیم

سد‌های تهران فقط تا آخر آبان آب دارند | از قطرات پایانی سدها استفاده می‌کنیم
سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌وگو با فراز نسبت به احتمال اعمال محدودیت آبی در تهران هشدار داد.

عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور گفت: اگر همه سد‌های کشور را یک سد در نظر بگیریم متوسط پرشدگی سد‌های کشور ۳۳درصد است، اما پرشدگی سد‌های تهران ۱۰ درصد است.

او با بیان اینکه متاسفانه پیش‌بینی‌ها در مورد بی‌بارشی در پاییز محقق شد، افزود: ما در ۲۰ استان بی‌بارشی داشته‌ایم و امروز ۸۲ درصد از بارش سالانه عقبیم و تاکنون ۳.۵ میلیمتر بارش دریافت کرد‌ه‌ایم.

بزرگ‌زاده گفت: هر بارشی، از نظر وزارت نیرو و صنعت آب، بارش مطلوب محسوب نمی‌شود، بارشی که زمین را فقط خیس کند مطلوب نیست بلکه بارشی مطلوب است که آبراهه و روان‌آب‌ها جاری شوند.

سخنگوی صنعت آب توضیح داد: اکنون در تهران ۳۳.۵مترمکعب بر ثانیه مصرف آب شرب دارد که ۱۶مترمکعب بر ثانیه از آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود و ۱۷.۵مترمکعب برثانیه از آب‌های سطحی و سد‌ها تامین می‌شود. ما اکنون ۳ تا ۳.۵مترمکعب کمبود داریم و هم‌اکنون از قطرات پایانی حجم سد‌ها استفاده می‌کنیم و این یعنی ۱۰درصد مصرف.

او تاکید کرد: برای تهران اکنون از حجم مرده سد‌ها استفاده میشود و نهایتا تا چند روز دیگر، یعنی پایان آبان یا اوایل آذر، می‌تواند ادامه داشته باشد مگر اینکه بارشی رخ دهد.

بزرگ‌زاده گفت: ما از همه دعوت می‌کنیم و فراخوان عمومی می‌دهیم که در همه کشور به‌ویژه استان تهران و البرز کمک کنند که با مدیریت مصرف این ۱۰ درصد کمبود را جبران کنیم در غیر این صورت مجبور به اعمال محدودیت هستیم و راهی به غیر از این نداریم.

او درباره اظهارات رییس جمهور مبنی بر تخلیه تهران بخاطر کمبود منابع آبی گفت: برداشت من از این سخن رییس جمهور این است که ما همگی باید هر کاری که از دستمان برمی‌آید برای مدیریت مصرف آب و عبور از بحران انجام دهیم و هم مردم و هم نهاد‌ها و سازمان‌های مسئول باید به این مساله توجه کنند.

سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه بحران آب تنها مربوط به تهران نیست، افزود: ۴۶ شهر دیگر نیز درگیر این بحرانند که تهران، البرز و قزوین (بدلیل منابع مشترک آبی با تهران) در پیشانی این بحران قرار گرفته‌اند. مشهد، تبریز، اصفهان، اراک، ساوه. بندرعباس از دیگر شهر‌هایی هستند که در سطح یک شرایط بحران آبی قرار گرفته‌اند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

۲۱ آذر، روز نجات آذربایجان؛ همسنگ با آزادسازی خرمشهر

ثبت یک رکورد جدید در تاریخ عملیات باروسازی ابرها

وقوع آتش در بخشی از جنگل‌های عباس‌آباد مازندران

برخی کارهایی که دشمن با ایران کرد، با هر کشور دیگری می‌کرد، آن ملت و کشور کُن‌فَیَکون می‌شد

پیش‌فروش سکه‌های ۱۳۸۶ کی اجرا می‌شود؟

ژنرال آمریکایی، فرماندهی نیروی بین‌المللی غزه را بر عهده می‌گیرد

توقیف نفتکش ونزوئلایی؛ قیمت نفت صعودی شد

روزنامه اصولگرا: ثابتی با اتهام‌پراکنی آبروی یک فرمانده سپاه را هدف قرار داده

تاریخ دقیق پرتاب ماهواره ایرانی از پایگاه روسیه اعلام شد

توافقات مسکو و واشنگتن بر خلع سلاح و بی‌طرفی اوکراین تأکید دارد | آمادگی مسکو برای تضمین کتبی علیه ناتو

دانشگاه‌های دولتی ناچارند نظام مالی خود را تغییر دهند

قیمت‌ها سد حمایتی دلار را شکستند؛ نرخ جدید یورو و سایر ارزها در ۲۰ آذر اعلام شد

رکوردشکنی سکه امامی؛ قیمت طلا و انواع مسکوکات در ۲۰ آذر ۱۴۰۴ اعلام شد

ویدیو؛ تقدیر رامبد جوان از «بچه مردم»: یک فیلم «سالم، مهربان و عزیز» برای سینمای ایران

پیشنهاد سردبیر

مازیار خسروی و احسان هوشمند در یک فنجان تاریخ

۲۱ آذر، روز نجات آذربایجان؛ همسنگ با آزادسازی خرمشهر

مقصود فراستخواه استاد جامعه‌شناسی در گفت‌وگو با فراز

حجاب بیش از آنکه مساله دینی باشد، مساله قدرت است l هنوز فرصت آشتی وجود دارد

گفتگوی فراز با امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس

ماراتن کیش: حکومت با مساله حجاب چه کند؟!

زندگی