۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۳:۴۸
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۷
کد خبر: ۱۰۷۲۲۷

تحقق اهداف کمّی برنامه هفتم در نفت/ اهداف برنامه نیازمند ۱۹۰ میلیارد دلار

تحقق اهداف کمّی برنامه هفتم در نفت/ اهداف برنامه نیازمند ۱۹۰ میلیارد دلار
وزیر نفت با اعلام اینکه با وجود محدودیت منابع مالی، اهداف کمّی سال نخست برنامه هفتم توسعه به‌طور کامل محقق شده است، گفت: براساس برآوردهای کارشناسی، تحقق اهداف برنامه هفتم نیازمند تأمین حدود ۱۹۰ میلیارد دلار منابع مالی است.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن پاک‌نژاد امروز (دوشنبه، ۱۹ آبان) در نشست بررسی سال اول اجرای قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با قدردانی از نمایندگان گروه انرژی و کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات به دلیل ارائه گزارش دقیق از عملکرد وزارت نفت در اجرای قانون برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: در راستای اجرای این برنامه، با همکاری و هماهنگی کامل ناظران اجرایی و مالی که از سوی شورای عالی راهبری برنامه و بخش‌های تخصصی سازمان برنامه و بودجه معرفی شده بودند، برنامه عملیاتی و برش سالانه اهداف کمی تدوین و تکالیف مربوطه در قالب ۲۶ کلان‌پروژه طبقه‌بندی و به مجریان آنها در بدنه عملیاتی و ستادی وزارتخانه ابلاغ شد.

وی با اشاره به تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی مربوط به تکالیف وزارت نفت طبق برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: مسئولیت تدوین ۸ آیین‌نامه اجرایی بر عهده وزارت نفت بود که همه آنها در زمان‌بندی لازم تهیه و به تصویب هیئت وزیران رسید. در خصوص تهیه ۱۴ آیین‌نامه دیگر نیز با همکاری سایر دستگاه‌ها در دست اقدام و در فرآیند اخذ تصویب‌نامه هیئت وزیران هستند.

افزایش معنادار صادرات نفت خام و میعانات در نیمه نخست ۱۴۰۴

وزیر نفت با بیان اینکه در اجرای ماده قانون برنامه هفتم توسعه که دستیابی به رشد سالانه ۹ درصدی را برای بخش نفت در نظر گرفته است، با وجود محقق شدن تنها ۲۲ درصد منابع مالی در سال ۱۴۰۳، رشد ارزش افزوده استخراج نفت و گاز کشور بر اساس اعلام مرکز آمار در این سال ۶.۲ درصد بود که فراتر از رشد اقتصادی ۳ درصدی کل کشور بوده است، افزود: در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۴، کمّیت و مقدار صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور، رشد معناداری نسبت به مدت مشابه پارسال (۱۴۰۳) داشته است.

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه طبق تکلیف بند «ب» ماده ۱۴ برنامه هفتم توسعه، حساب سرمایه‌گذاری نفت و گاز ایجاد و در سال ۱۴۰۳، بیش از ۴۹ هزار میلیارد تومان از سوی شرکت‌های ملی نفت و گاز ایران به آن واریز شد، گفت: تمام مبالغ واریزی به این حساب به اجرای طرح‌های صنعت نفت اختصاص یافته که البته بسیار کمتر از نیازمندی این صنعت است. 

وی با بیان اینکه بخشی از این منابع، قبل از واریز به حساب سرمایه‌گذاری نفت و گاز، از سوی سازمان امور مالیاتی و یا سازمان هدفمندسازی برای تأمین یارانه برداشت شده که چیزی حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان بوده است، بیان کرد: امسال نیز تاکنون ۵۶ هزار میلیارد تومان به حساب سرمایه‌گذاری نفت و گاز واریز شده و در طرح‌های اولویت‌دار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت به‌کارگیری شده است. طبق برآوردها این رقم تا پایان سال به حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

معرفی ۲۴ میدان نفتی و ۳۴ میدان گازی به سرمایه‌گذاران

وزیر نفت با اشاره به اجرای حکم بند «ب» ماده ۱۵ قانون برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: به‌منظور جبران ناترازی و تأمین گاز صنایع در کشور، درمجموع ۲۴ میدان نفتی و ۳۴ میدان گازی به شرکت‌های متقاضی و سرمایه‌گذاران معرفی شده است.

پاک‌نژاد افزود: در مورد تأمین گاز صنایع انرژی‌بر، پس از تصویب آیین‌نامه اجرایی تبصره ۳ بند «ب» ماده ۱۵ قانون برنامه هفتم توسعه، تعداد چهار قرارداد توسعه با شرکت‌های صاحب صلاحیت داخلی با هدف تولید روزانه حدود ۳۲ میلیون مترمکعب گاز خام (معادل ۳ درصد توان تولید گاز خام کشور) و ۷۸ هزار بشکه نفت خام (معادل حدود ۴ درصد توان تولید نفت خام کشور) امضا شده است.

وی محور دوم گزارش خود را شاخص‌های کمی حوزه تولید عنوان کرد و گفت: در نتیجه فعالیت بی‌وقفه کارکنان صنعت نفت در حوزه «توسعه و تولید»، «جمع‌آوری گازهای مشعل» و «تأمین پایدار سوخت»، با وجود محدودیت منابع مالی، اهداف کمّی سال نخست برنامه به‌طور کامل محقق شده است. بر این اساس مقدار تولید نفت خام و گاز خام در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال پایه به ترتیب ۸ درصد و ۳ درصد افزایش داشته است.

گذشتن ظرفیت تولید نفت خام کشور از مرز ۴ میلیون بشکه در روز 

وزیر نفت با بیان اینکه ظرفیت تولید نفت خام سال گذشته به‌طور میانگین حدود ۴ میلیون و ۱۵۲ هزار بشکه در روز، توان تولید نفت خام ۳ میلیون و ۹۵۴ هزار بشکه و توان تولید میعانات گازی نیز حدود ۷۵۰ هزار بشکه بوده است، افزود: همچنین توان تولید گاز خام کشور بر اساس رکورد پایدار تولید، یک میلیارد و ۹۷ میلیون مترمکعب در روز برآورد می‌شود.

پاک‌نژاد با اشاره به رشد تولید نفت در میدان‌های مشترک گفت: در این بخش افزایش تولید معادل ۸۰ هزار بشکه در روز به ثبت رسیده که در مقایسه با هدف ۵۶ هزار بشکه برای سال ۱۴۰۳، رقمی فراتر از برنامه محسوب می‌شود.

وی افزود: افزون بر ارتقای کیفی فرآورده‌های نفتی، تولید بنزین و نفت‌گاز در پالایشگاه‌های کشور نیز با عملکردی فراتر از هدف تعیین‌شده در سال ۱۴۰۳، به ترتیب به ۱۱۰ میلیون و ۱۱۵ میلیون لیتر در روز رسیده است.

تسریع در اجرای طرح‌های جمع‌آوری گازهای مشعل

وزیر نفت با بیان اینکه در حوزه جمع‌آوری گازهای مشعل، تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت با جدیت دنبال شده است، بیان کرد: در نتیجه آن، عملکرد ۳.۳ میلیارد مترمکعب در مقابل ۱.۵ میلیارد مترمکعب هدف برنامه محقق شده است.

پاک‌نژاد تصریح کرد: امسال چند طرح جمع‌آوری گازهای مشعل به بهره‌برداری رسیده و به‌تازگی نیز قراردادهایی در همین حوزه با بخش خصوصی امضا شده است که امید می‌رود به‌زودی شاهد به ثمر نشستن و دستیابی به نتایج این طرح‌ها باشیم.

وی با اشاره به تکلیف وزارت نفت در زمینه افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی گاز طبیعی طبق ماده ۴۴ قانون برنامه هفتم توسعه گفت: ظرفیت کنونی برداشت گاز از مخازن سراجه و شوریجه در فصل سرد سال، معادل ۳۰ میلیون مترمکعب در روز است و ان‌شاءالله با وارد مدار شدن فاز دوم سراجه و شوریجه، این ظرفیت تا پایان سال سوم برنامه به ۵۵ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد.  

 فقط ۲۲ درصد منابع لازم تأمین شد

وزیر نفت با اشاره به تکلیف وزارت نفت مبنی بر اصلاح ساختار و تفکیک وظایف حاکمیتی از تصدی‌گری بر اساس موضوع بند «الف» ماده ۴۳ قانون برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: کمیته‌های مطالعاتی با حضور صاحب‌نظران و خبرگان در خصوص این موضوع تشکیل شده و طبق مذاکرات انجام‌شده با سازمان اداری و استخدامی کشور، برنامه اصلاح ساختار وزارت نفت در سال ۱۴۰۵ ارائه می‌شود.

به گفته پاک‌نژاد، به‌دلیل زمان کوتاه در نظر گرفته‌شده برای ارائه گزارش عملکرد وزارت نفت در زمینه اجرای تکالیف برنامه هفتم پیشرفت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، محورهایی از این گزارش در زمینه‌های مختلف ازجمله «پتروشیمی»، «گاز» و «اندازه‌گیری و پایش هوشمند جریان انرژی» به‌صورت مکتوب تقدیم نمایندگان مجلس می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: بر اساس برآوردهای کارشناسی، تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه نیازمند تأمین حدود ۱۹۰ میلیارد دلار منابع مالی است که در سال نخست اجرای این برنامه (۱۴۰۳)، تنها ۵.۵ میلیارد دلار تأمین شده که این رقم فقط معادل ۲۲ درصد از ۲۷ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پیشنهاد سردبیر
زندگی