۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۱:۱۷
شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۸
کد خبر: ۱۱۰۹۲۶

ایتالیا عضویت در «هیئت صلح» ترامپ را رد کرد، مجارستان می‌پیوندد

ایتالیا عضویت در «هیئت صلح» ترامپ را رد کرد، مجارستان می‌پیوندد
وزیر امور خارجه ایتالیا اعلام کرد کشورش به «هیئت صلح» پیشنهادی دونالد ترامپ برای نظارت بر روند بازسازی غزه نمی‌پیوندد؛ تصمیمی که رم دلیل آن را «محدودیت‌های غیرقابل حل قانون اساسی» عنوان کرده است.

گروه پیشنهادی ترامپ برای نظارت بر بازسازی غزه با مخالفت رم روبه‌رو شد

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز وزارت خارجه ایتالیا اعلام کرد این کشور از عضویت در «هیئت صلح» پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خودداری می‌کند؛ هیئتی که گفته می‌شود با هدف نظارت بر روند بازسازی غزه تشکیل شده است.

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایتالیایی ANSA تأکید کرد که رم به دلیل محدودیت‌های قانون اساسی قادر به مشارکت در این ساختار نیست.

او در این‌باره گفت:

«ما نمی‌توانیم در هیئت صلح شرکت کنیم، زیرا محدودیتی در قانون اساسی وجود دارد.»

تاجانی همچنین با اشاره به اینکه این مانع از نظر حقوقی قابل رفع نیست، افزود:

«این از نظر قانونی غیرقابل حل است.»

سخنان وزیر خارجه ایتالیا تنها یک روز پس از دیدار او با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا و جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، مطرح شد؛ دیداری که در حاشیه المپیک میلان انجام شده بود.

هیئت صلح ترامپ؛ رقابت با سازمان ملل؟

بر اساس گزارش‌ها، «هیئت صلح» ترامپ در حالی شکل گرفته که برخی منتقدان، این ابتکار را تلاشی برای به چالش کشیدن سازمان ملل متحد و ایجاد یک ساختار موازی در پرونده فلسطین می‌دانند.

این هیئت ابتدا با تمرکز بر بازسازی غزه معرفی شد، اما برخی تحلیلگران معتقدند دامنه عملکرد آن می‌تواند فراتر از سرزمین‌های فلسطینی گسترش یابد.

طبق گزارش‌های منتشرشده، حدود ۱۹ کشور آمادگی خود را برای پیوستن به این سازوکار اعلام کرده‌اند؛ موضوعی که اهمیت سیاسی آن را افزایش داده و واکنش‌های متفاوتی را در سطح اروپا و جهان برانگیخته است.

قانون اساسی ایتالیا چه می‌گوید؟

وزیر خارجه ایتالیا با اشاره به قانون اساسی این کشور اعلام کرد که رم نمی‌تواند در ساختاری شرکت کند که عملاً تحت مدیریت یا هدایت یک رهبر خارجی قرار دارد.

این موضع، در واقع نشان‌دهنده حساسیت رم نسبت به استقلال تصمیم‌گیری سیاسی و امنیتی در سیاست خارجی است؛ به‌ویژه در موضوعاتی که ممکن است به حضور عملیاتی یا امنیتی در منطقه‌ای پرتنش مانند غزه منجر شود.

مجارستان در مسیر مخالف ایتالیا

در مقابل موضع ایتالیا، ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان و از متحدان نزدیک ترامپ، اعلام کرده که کشورش در نخستین نشست «هیئت صلح» در واشنگتن شرکت خواهد کرد.

اوربان در یک رویداد انتخاباتی در شهر زومباتلی گفت:

«دو هفته دیگر دوباره در واشنگتن ملاقات خواهیم کرد، زیرا هیئت صلح جلسه افتتاحیه‌ای خواهد داشت.»

این موضع مجارستان در شرایطی مطرح شده که اوربان روابط نزدیکی با ترامپ دارد و پیش‌تر نیز بنیامین نتانیاهو را «دوست» خود خوانده بود.

پیام سیاسی نتانیاهو برای انتخابات مجارستان

گزارش‌ها حاکی از آن است که ماه گذشته، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در آستانه انتخابات مجارستان در تاریخ ۱۲ آوریل، پیامی ویدیویی منتشر کرده و در آن از اوربان حمایت کرده است.

تحلیلگران معتقدند این حمایت می‌تواند بخشی از تلاش جریان‌های راست‌گرا در اروپا برای تثبیت نفوذ سیاسی خود و هم‌راستا شدن با سیاست‌های ترامپ در پرونده‌های حساس جهانی باشد.

شکاف در اروپا بر سر ابتکار ترامپ

مخالفت ایتالیا و همراهی مجارستان نشان می‌دهد که در اروپا درباره ابتکار جدید ترامپ برای تشکیل «هیئت صلح»، شکاف سیاسی قابل توجهی شکل گرفته است.

در حالی که برخی کشور‌ها ممکن است این طرح را فرصتی برای افزایش نقش خود در پرونده غزه بدانند، برخی دیگر از جمله ایتالیا، نسبت به پیامد‌های حقوقی و سیاسی آن تردید دارند.

این اختلاف نظر می‌تواند در آینده به یک جدال دیپلماتیک بزرگ‌تر میان کشور‌های اروپایی و آمریکا بر سر نقش سازمان ملل و چارچوب‌های بین‌المللی در بحران فلسطین تبدیل شود.

آن‌سوی تیترها | چرا رم محتاطانه عقب کشید؟

کارشناسان معتقدند مخالفت ایتالیا صرفاً یک تصمیم حقوقی نیست، بلکه حامل پیام سیاسی نیز هست. رم احتمالاً نمی‌خواهد در ابتکاری مشارکت کند که ممکن است از سوی افکار عمومی اروپا به عنوان تلاش آمریکا برای دور زدن سازمان ملل تلقی شود.

از سوی دیگر، ایتالیا تلاش می‌کند نقش خود را در سیاست خارجی اروپا در چارچوب اتحادیه اروپا و ناتو حفظ کند و از ورود به ساختار‌هایی که مشروعیت بین‌المللی‌شان محل مناقشه است، پرهیز کند.

بازخوانی گذشته | تجربه‌های مشابه چه می‌گویند؟

ابتکار‌های یک‌جانبه آمریکا در سال‌های گذشته، به‌ویژه در پرونده فلسطین، همواره با واکنش‌های گسترده روبه‌رو بوده است.

در بسیاری از موارد، کشور‌های اروپایی ترجیح داده‌اند با احتیاط وارد چنین سازوکار‌هایی شوند، زیرا بیم آن دارند که ورود رسمی به این طرح‌ها، به معنی قرار گرفتن در کنار یک سیاست خاص آمریکایی و فاصله گرفتن از موضع رسمی سازمان ملل باشد.

به همین دلیل، بسیاری از تحلیلگران تصمیم ایتالیا را نه تنها یک انتخاب حقوقی، بلکه نوعی مدیریت هزینه سیاسی می‌دانند.

جمع‌ بندی:

در حالی که ترامپ تلاش دارد با تشکیل «هیئت صلح» نقش آمریکا را در پرونده بازسازی غزه پررنگ‌تر کند، ایتالیا با استناد به محدودیت‌های قانون اساسی از پیوستن به این هیئت خودداری کرده است. همزمان، مجارستان با حمایت ویکتور اوربان در مسیر مشارکت قرار گرفته و این مسئله نشانه‌ای از شکاف تازه در اروپا بر سر ابتکار سیاسی ترامپ به شمار می‌رود.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی