۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۳:۰۳
شنبه ۲۲ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۰:۲۹
کد خبر: ۱۱۲۴۸۷

محور‌های احتمالی مذاکرات ایران و آمریکا در اسلام‌آباد

محور‌های احتمالی مذاکرات ایران و آمریکا در اسلام‌آباد
یک رسانه پاکستانی گزارش داد همزمان با حضور هیأت‌های ایران و آمریکا در اسلام‌آباد، مجموعه‌ای از موضوعات مهم از برنامه هسته‌ای تا تحریم‌ها و مسائل منطقه‌ای در دستور کار گفت‌و‌گو‌ها قرار گرفته است.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، شبکه خبری جیو نیوز پاکستان گزارش داد با حضور هیأت‌های ایران و آمریکا در اسلام‌آباد برای انجام مذاکرات، انتظار می‌رود مجموعه‌ای گسترده و در عین حال پیچیده از مسائل در گفت‌و‌گو‌ها مطرح شود.

این رسانه به نقل از منابع آگاه در اسلام‌آباد نوشت مذاکرات بر پایه دو پیشنهاد مطرح شده از سوی طرفین شکل گرفته است. بر اساس این گزارش، ایران چارچوبی شامل ۱۰ بند از مطالبات خود ارائه کرده و ایالات متحده نیز طرحی ۱۵ بندی را مطرح کرده است.

در ادامه گزارش آمده است با وجود آنکه هر دو طرف تمایل خود برای گفت‌و‌گو را اعلام کرده‌اند، اختلاف نظر‌های قابل توجهی همچنان وجود دارد.

این منابع گفته‌اند یکی از محور‌های اصلی گفت‌و‌گو‌ها برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود. به گفته آنها، واشنگتن به دنبال دریافت تضمین‌هایی درباره توسعه ندادن سلاح هسته‌ای از سوی تهران است و در کنار آن بر غنی‌سازی محدود اورانیوم و نظارت دقیق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید دارد.

در مقابل، ایران خواهان به رسمیت شناخته شدن حق خود برای فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز از جمله غنی‌سازی اورانیوم است و این موضوع را بخشی از حقوق حاکمیتی خود می‌داند.

موضوع تحریم‌های اقتصادی نیز از دیگر محور‌های مهم مطرح در مذاکرات عنوان شده است. جمهوری اسلامی ایران خواهان لغو کامل و فوری تحریم‌های آمریکا و دیگر کشور‌ها و نهاد‌های بین‌المللی است و همچنین بازگرداندن دارایی‌های مالی مسدود شده خود در خارج از کشور را مطالبه می‌کند.

در سوی دیگر، ایالات متحده دیدگاه متفاوتی دارد و از کاهش مرحله‌ای تحریم‌ها در ازای اجرای تعهدات هسته‌ای و امنیتی ایران که قابل راستی‌آزمایی باشد حمایت می‌کند.

جیو نیوز در ادامه گزارش خود نوشت موضوع تنگه هرمز نیز یکی از موارد اختلاف در گفت‌و‌گو‌ها به شمار می‌رود. ایران با اشاره به اهمیت جغرافیایی و اقتصادی این گذرگاه دریایی خواهان به رسمیت شناخته شدن نقش نظارتی خود در آن است.

در مقابل، ایالات متحده با توجه به نقش تنگه هرمز در تأمین انرژی جهان بر باز بودن کامل مسیر‌های کشتیرانی بین‌المللی و امنیت این مسیر‌ها بدون محدودیت تأکید دارد.

این گزارش همچنین به اختلاف نظر دو طرف درباره مسائل منطقه‌ای اشاره کرده است. بر اساس ادعای این منابع، واشنگتن تلاش می‌کند ایران حمایت از متحدان خود در خاورمیانه را متوقف کند، در حالی که ایران خواهان پایان عملیات نظامی علیه این گروه‌ها و کاهش تنش‌ها در درگیری‌های منطقه‌ای است.

در همین حال ایران موضوع خروج نیرو‌های آمریکایی از منطقه و ارائه تضمین‌های رسمی درباره عدم حمله را مطرح کرده است. در مقابل، ایالات متحده با اشاره به تعهدات امنیتی خود در قبال متحدانش تمایلی به کاهش حضور نظامی خود نشان نداده است.

جیو نیوز همچنین مدعی شد برنامه موشکی ایران از دیگر موضوعات مورد اختلاف میان دو طرف است. بر اساس این گزارش، آمریکا خواهان محدود شدن توسعه موشکی و توان دفاعی ایران است، اما ایران چنین درخواست‌هایی را مغایر با حق دفاع از خود می‌داند.

در ادامه گزارش آمده است تهران موضوع جبران خسارت‌های وارد شده در جنگ اخیر را نیز مطرح کرده است.

این رسانه پاکستانی در پایان نوشت با نزدیک شدن به پایان آتش‌بس دو هفته‌ای، منابع آگاه گفته‌اند پیشرفت مذاکرات اسلام‌آباد احتمالا به صورت تدریجی و با اقدام‌های اعتمادساز از سوی دو طرف آغاز خواهد شد. همچنین انتظار نمی‌رود در کوتاه‌مدت پیشرفت بزرگی حاصل شود، اما به گفته این منابع گفت‌و‌گو‌ها احتمال دارد ادامه پیدا کند که می‌تواند به معنای تمدید آتش‌بس نیز باشد.

بر اساس گزارش ایرنا، هیأت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه بامداد امروز وارد اسلام‌آباد شد.

همچنین جی دی ونس معاون رئیس‌جمهور آمریکا نیز دقایقی پیش وارد پایتخت پاکستان شد. پیش از او استیو ویتکاف و جرد کوشنر نمایندگان ویژه دونالد ترامپ نیز برای حضور در این مذاکرات وارد اسلام‌آباد شده بودند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
پیشنهاد سردبیر
زندگی