۱۶ مهر ۱۴۰۵ ۰۵:۴۹
شنبه ۲۷ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۶
کد خبر: ۱۱۳۷۷۰
زیر ذره‌بین

کارنامه پتروشیمی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴ | رشد سودآوری به لطف افزایش نرخ محصولات؟

مدیرعامل پتروشیمی کرمانشاه علی کیانی
صورت‌های مالی پتروشیمی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴ تصویری دووجهی از عملکرد این شرکت ارائه می‌دهد. از یک سو، سود عملیاتی و حاشیه سود شرکت رشد را تجربه کرده و از سوی دیگر، افزایش برخی سرفصل‌های هزینه‌ای، به‌ویژه هزینه‌های مالی و اداری، از جمله نکاتی است که در بررسی عملکرد سال گذشته جلب توجه می‌کند. به نظر می‌رسد بخش مهمی از بهبود سودآوری نیز تحت تأثیر رشد نرخ فروش محصولات اصلی شرکت رقم خورده است.
 سهیل شادی
نویسنده

رشد سودآوری درکنار افزایش قیمت محصولات

پتروشیمی کرمانشاه سال ۱۴۰۴ را با مدیریت ظهیر حیدری‌نژاد آغاز کرد؛ مدیری که از بهمن ۱۴۰۳ تا آبان ۱۴۰۴ هدایت شرکت را بر عهده داشت و پس از آن علی کیانی سکان مدیریت این شرکت بورسی با نماد «کرماشا» را در اختیار گرفت.

بررسی صورت‌های مالی نشان می‌دهد سود عملیاتی شرکت در سال ۱۴۰۴ با رشد ۹۸ درصدی به ۶ هزار و ۵۶۱ میلیارد تومان رسیده است. همچنین حاشیه سود عملیاتی نیز از ۵۳ درصد در سال ۱۴۰۳ به ۵۵ درصد در سال ۱۴۰۴ افزایش یافته که از حفظ نسبی سودآوری عملیات اصلی شرکت حکایت دارد.

البته نباید از این نکته غافل شد که افزایش نرخ فروش محصولات نیز در این روند نقش مهمی داشته است. اوره و آمونیاک، دو محصول اصلی پتروشیمی کرمانشاه، در سال ۱۴۰۴ با افزایش نرخ فروش بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی همراه بودند و همین موضوع به رشد درآمد و سود عملیاتی شرکت را کمک کرد.

پتروشیمی کرمانشاه در ۱۴۰۴ چه کرد؟ رشد سودآوری در کنار افزایش نرخ محصولات

رشد قابل توجه هزینه‌ها؛ ترمز یا سوخت سودآوری در آینده؟

در کنار رشد سودآوری، صورت‌های مالی از افزایش قابل توجه برخی هزینه‌ها نیز خبر می‌دهد. هزینه‌های اداری، عمومی و فروش نسبت به سال قبل ۸۱ درصد افزایش یافته است. همچنین هزینه‌های مالی رشد ۳۵۵ درصدی را ثبت کرده و سایر هزینه‌ها نیز بیش از سه برابر شده‌اند. خالص درآمد و هزینه‌های غیرعملیاتی نیز نسبت به سال قبل افزایش قابل توجه ۶۰۴ درصدی داشته است.

البته باید میان اقلام هزینه‌ای تفاوت قائل شد. به جز هزینه‌های اداری و عمومی و همچنین هزینه‌های مالی، سایر سرفصل‌های هزینه‌ای از نظر مبلغ ریالی سهم بزرگی در ساختار هزینه‌های شرکت ندارند و اثر آنها بر عملکرد نهایی محدودتر است.

در مجموع، صورت‌های مالی سال ۱۴۰۴ نشان می‌دهد پتروشیمی کرمانشاه توانسته همزمان با بهره‌گیری از رشد قیمت محصولات، سودآوری و حاشیه سود خود را نیز افزایش دهد، اما رشد هزینه‌ها نیز به یکی از متغیر‌های قابل توجه عملکرد شرکت تبدیل شده است. اینکه مدیریت جدید بتواند در سال‌های آینده ضمن حفظ روند سودآوری، کنترل بیشتری بر ساختار هزینه‌ها اعمال کند، موضوعی است که گزارش‌های مالی آتی پاسخ روشن‌تری به آن خواهند داد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
هرمز روی کاغذ باز، در عمل بسته | نشانه‌های تازه از بحران عبور نفتکش‌ها
درمان کالای لاکچری شده است! | روایت یک معلم بازنشسته از ماه‌ها جست‌و‌جو برای دارو و هزینه ۲۵ میلیونی درمان
مقایسه باور نکردنی حقوق نظامیان ایران با ارتش‌های منطقه | از ۱۴۰ تا ۷ هزار دلار!
هفتم اکتبر عقلانی بود یا نه؟! | به هزینه‌هایش می‌ارزید؟!
عملکرد شش‌ماهه بانک پاسارگاد؛ ثبت تراز مثبت ۱۹.۶ همتی
ماجرای تخفیف نرخ خوراک پالایشگاه‌ها چیست؟ | ۳پیشنهاد روی میز سیاست‌گذار...
کاهش تولید پتروشمی بوعلی زیرسایه جنگ اما افزایش درآمد با کمک تورم
جهش ۳ برابری درآمد مرغ‌فروش زیرمجموعه گلرنگ پس از حذف ارز ترجیحی | تولید کمتر درآمد بالاتر
زیرمجموعه گلپایگان پگاه رشد در نیمه نخست ۱۴۰۵ چه کرد؟
نگاهی به تولید و فروش فولاد کاوه | سقوط ۴۷ درصدی فروش «کاوه» در شهریور
«نبرد هرمز» روز هشتاد و نهم | گزارش در حال به روز رسانی
به حرف‌های نوری قزلجه اعتماد کنیم یا قیمت‌ها؟!
اقتصاد ایران در مسیر تورم‌های بالاتر | بازار سهام همچنان ارزنده‌ست
پیام تبریک مدیرعامل بانک پاسارگاد به مناسبت قهرمانی تیم ملی والیبال ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶
اسطوره پیروزی نظامی؛ چرا جنگ‌های مدرن به بن‌بست می‌رسند؟
عملیات استخراج اولین معدن طلای هلدینگ صنعت ومعدن اهداف آغاز شد
چک‌های تضمین‌شده جایگزین چک‌های بین‌بانکی (رمزدار) شدند
«نبرد هرمز» روز هشتاد و هشتم | گزارش در حال به روز رسانی
محاصره آمریکا ۵۰ نفتکش ایرانی را در نزدیکی سواحل ایران سرگردان کرد
افزایش قیمت نفت در بحبوحه تنش‌های خلیج فارس
هشدار سیا درباره خطر فروپاشی داخلی رژیم اسرائیل
از «پیروزی بزرگ» ترامپ تا عقب‌نشینی؛ روایت شکست آمریکا مقابل انصارالله یمن
پس از ضربات یمن؛ پاکستان و ترکیه برای دفاع از ریاض وارد میدان شدند
ادعای طرح محرمانه برای حمله پهپادی به مکه؛ انصارالله عربستان را تهدید کرد
جزئیات سهمیه معیشتی تهرانی‌ها؛ خرید یکجای مهر و آبان ممکن شد
ذخایر نفت آمریکا به کف ۴۴ ساله رسید | حاشیه امن انرژی واشنگتن آب رفت
همتی: ۳۵۰ میلیون حساب بانکی باید حذف شود
هرمز ناامن برای متخلفان؛ هدف‌گیری ۱۳ نفتکش در ۷ روز
رقابتی برای بهتر شدن؛ مسیری که بلو آغاز کرد
پیشنهاد سردبیر
زندگی