۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۰:۲۴
دوشنبه ۰۸ تير ۱۴۰۵ - ۱۹:۲۳
کد خبر: ۱۱۳۷۸۴

نقشه راه جی‌دی ونس برای سال ۲۰۲۸؛ فاصله گرفتن از اسرائیل برای تصاحب ریاست‌جمهوری

نقشه راه جی‌دی ونس برای سال ۲۰۲۸؛ فاصله گرفتن از اسرائیل برای تصاحب ریاست‌جمهوری
جدی‌تر شدن تقابل‌های داخلی در حزب جمهوری‌خواه؛ جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، با نقد سیاست‌های حامی اسرائیل و تمایل به رویکرد «اول آمریکا»، در حال ترسیم مسیری متفاوت از مارکو روبیو برای رقابت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ است.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور، در مصاحبه‌ای اخیر با نیویورک تایمز، وجود یک «رقابت شدید» میان خود و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه را تکذیب کرد. با این حال، گزارش‌ها و گمانه‌زنی‌ها درباره تنش‌های میان آنها همچنان منتشر می‌شود و گفته می‌شود اردوگاه روبیو شایعاتی را پخش کرده است مبنی بر اینکه ونس حتی پیش از شروع کارزار‌های ریاست‌جمهوری، به فکر کناره‌گیری است.

شاید در پاسخ به این وضعیت، در دو هفته گذشته، معاون رئیس‌جمهور از شخصیت عمومی همیشگی خود که معمولاً از جنجال‌ها دوری می‌کند، فاصله گرفته تا اظهارات جسورانه‌ای را علیه اسرائیل مطرح کند. از سوی دیگر، روبیو همچنان بر خط مشی حزب مبنی بر حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل پافشاری کرده است. در حالی که ونس پیش‌قدم تلاش‌ها برای مذاکره جهت دستیابی به یک توافق صلح با ایران بوده که این امر باعث تلاطم در اسرائیل شده است، روبیو پیشران تلاش‌ها برای فشار بر دولت لبنان جهت دستیابی به توافقی بر اساس شرایط اسرائیل بوده است.

ونس با تبدیل شدن به چهره تردید جمهوری‌خواهان نسبت به اسرائیل و برخورد با رقیب احتمالی خود در انتخابات ریاست‌جمهوری یعنی روبیو، به نظر می‌رسد در حال ترسیم مسیر اختصاصی خود به سوی ریاست‌جمهوری است؛ مسیری که معاون رئیس‌جمهور را از مواضع سیاست خارجی که به‌طور فزاینده‌ای نامحبوب به نظر می‌رسند، دور می‌کند.

روبیو تا همین اواخر در حال صعود بود و مسئولیت‌های مهم‌تری از سوی ترامپ به او محول می‌شد. او صدای پیشرو در دولت برای یک رویکرد تهاجمی بوده است که اقدامات نظامی از ونزوئلا تا ایران را در بر می‌گیرد و بر توصیه‌های ونس که انزواطلب‌تر است، برتری داشته است.

وقتی صحبت از اسرائیل به میان می‌آید، روبیو همواره تلاش کرده تا حمایت خود را از این کشور و نخست‌وزیر آن، بنیامین نتانیاهو، تا حد ممکن علنی و فعالانه نشان دهد؛ او از درخواست نتانیاهو برای ورود آمریکا به جنگ با ایران حمایت کرده و حتی تا آنجا پیش رفته که نام خود را در تصمیماتی قرار داده که با استفاده از ادعا‌های تهدید امنیت ملی، دانشجویان خارجی منتقد اسرائیل را اخراج می‌کنند.

اگرچه بخش عمده اظهارات عمومی روبیو خطاب به دولت نتانیاهو بوده است، اما دشوار است که برخی از اظهارات اخیر ونس را صرفاً پاسخی به اقدامات روبیو در خارج و داخل از کشور ندید.

به گفته ونس: «… افراد طرفدار اسرائیل در ایالات متحده دو اشتباه حیاتی مرتکب می‌شوند. نخست از یک سو، مرزی میان منافع آمریکا و منافع اسرائیل قائل نمی‌شوند، زیرا این دو یکی نیستند. اما دوم اینکه، همواره انتقاد از یک دولت خاص را با یهودی‌ستیزی خلط می‌کنند، زیرا اگر هر چیزی یهودی‌ستیزی تلقی شود، پس دیگر هیچ چیز دیگری یهودی‌ستیزی نخواهد بود.».

اما اگر ونس در حال ایجاد فاصله میان خود و روبیو است (از جمله ظاهراً با پرهیز از استفاده از اصطلاحاتی که به‌طور فزاینده‌ای به سلاح تبدیل شده‌اند مانند “یهودی‌ستیزی”)، این امر باید دارای یک توجیه سیاسی باشد. این توجیه هنوز در جبهه جمهوری‌خواه آزموده نشده است، جایی که نخبگان سیاسی فراتر از روبیو همچنان با نتانیاهو هم‌گام هستند.

اما ونس، مثل همیشه، در حال خواندن خواسته‌های پایگاه اجتماعی خود است. همان نظرسنجی‌هایی که فروپاشی مطلق حمایت‌های مردمی دموکرات‌ها از اسرائیل را نشان می‌دهند، تضعیف آشکار آن حمایت را در پایگاه جمهوری‌خواهان نیز نشان می‌دهند؛ به‌طوری که یک نظرسنجی اخیر نشان داد ۵۷ درصد از جمهوری‌خواهان زیر ۵۰ سال اکنون دیدگاه‌های منفی نسبت به اسرائیل دارند.

علیرغم ناتوانی مقامات منتخب جمهوری‌خواه در بسیج حمایت‌ها برای انتقاد از اسرائیل، سیگنال تقاضا برای گفتگوی صریح‌تر، تحلیل‌گران راست‌گرای مهمی مانند تاکر کارلسون و کندیس اوونز را به شهرت بیشتری رسانده است. با نگاهی به فضای رسانه‌های اجتماعی، پرسشگری جمهوری‌خواهان درباره رابطه با اسرائیل — به‌ویژه تحت عنوان این پرسش که آیا این رابطه نشان‌دهنده «اول آمریکا» است یا «اول اسرائیل» — گریزناپذیر است.

این بدان معنا نیست که مسیر آسانی خواهد بود. ونس به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور مستقر، باید از ترامپ پیروی کند؛ در حالی که ترامپ در حال حاضر از نتانیاهو ناامید است، هیچ تضمینی وجود ندارد که این رابطه تا سال ۲۰۲۸ گرم نشود — یا اگر اسرائیل در پاییز امسال رهبر جدیدی انتخاب کند، آن شخص نتواند بخش زیادی از سرمایه سیاسی اسرائیل در واشینگتن را بازسازی کند.

به همین ترتیب، اگر موضع ونس در قبال اسرائیل به او کمک کند تا عنوان «اول آمریکا» را تصاحب کند — که با توجه به انسجام جنبش صهیونیست‌های مسیحی که به‌شدت طرفدار اسرائیل هستند کار آسانی نیست — ممکن است او مجبور شود با رقیبی دموکرات مقابله کند که پوششِ منتقد اسرائیل را با اعتبار بیشتری بر تن کند.

بنابراین، آیا انتقاد علنی ونس از اسرائیل و صدا‌های طرفدار اسرائیل در حزب خودش، واقعی است یا حساب‌شده؟ همان‌طور که ونس در کتاب خود «مرثیه‌ای برای دهاتی‌ها» نوشته است: «من به مکاشفات ایمان ندارم. من به لحظات تحول‌آفرین ایمان ندارم، زیرا تحول دشوارتر از یک لحظه است. من افراد بسیار زیادی را دیده‌ام که غرق در تمایل واقعی برای تغییر بودند، اما وقتی متوجه شدند که تغییر واقعاً چقدر دشوار است، شجاعت خود را از دست دادند.»

تا این لحظه، در سیاست جمهوری‌خواهان، چیزی دشوارتر از مخالفت با عقاید غالب در مورد اسرائیل نیست؛ و در حالی که ونس مدت‌هاست نشان داده است که ممکن است تمایلات انزواطلبانه داشته باشد، دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم اظهارات اخیر او یک مکاشفه ناگهانی است. بلکه او، مانند هر سیاستمدار دیگری، در حال خواندن نشانه‌هاست و فرصتی را در پسِ تغییری که در افکار عمومی آمریکا در حال نفوذ است، حس می‌کند.

ونس ممکن است متعهد به پیشبرد آن تغییر نباشد، اما ممکن است آن‌قدر باهوش باشد که از موج آن استفاده کند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی