حسن میرکاظمی، ملقب به حسن رعیت چهره پر حاشیهای است که انتشار خبر دستگیری او جنجال بسیاری در رسانه به پا کرد. رسانهها از او به نام «دستیار بابک زنجانی» نام برده بودند. تازهترین موضعگیری سخنگوی شورای شهر پایتخت، احتمال وجود ارتباط میان سواستفادههای منسوب به او و شهرداری را افزایش داده است.
علی اعطا در نشست خبری روزگذشته خود به طور تلویحی به این پرسش که آیا «معاون وقت شهری و محیط زیست شهرداری تهران، با امضایی تحت عنوان «شهردار منطقه یک تهران» در تخلفات حسن رعیت شریک بوده درحالی که او سمت معاونت شهرداری را بر عهده داشته است؟» پاسخ مثبت داد. او البته با گفتن اینکه «از جزئیات این تخلف با خبر نیست» وعده داد: «تخلف این معاون شهرداری در جلسه بعدی شورای شهر مورد بحث اعضا قرار خواهد گرفت.»
این تخلف در سال ۹۴ رخ داده است و مربوط به دوره مدیریت شهردار اسبق تهران، «محمدباقر قالیباف» است. باغی ۳ هزار متری با همکاری معاونت وقت خدمات شهری و شهرداری منطقه یک تهران، به رعیت واگذار شده بود و او بدون داشتن هیچگونه مجوزی، اقدام به ساخت یک برج کرده بود. ساخت و سازی که در نهایت منجربه تخریب باغ ۳ هزار متری شده است. به گزارش «اقتصاد آنلاین» این ملک، پیش از واگذاری، متعلق به «وزارت اطلاعات» بوده است.
احتمال دستگیری حسن رعیت هنگامی افزای پیدا کرد که ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه گفت: «پرونده دستیار دیگر بابک زنجانی در قوهقضائیه در حال رسیدگی است که نتیجه آن توسط سخنگوی قوهقضائیه اطلاعرسانی میشود.» سرانجام غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران روز ۲۲ مردادماه بازداشت حسن رعیت را تأیید کرد. اسماعیلی در مورد علت بازداشت رعیت گفت: « قبل از اثبات مجرمیت اسم نیاورید. با رعایت معذوریت اصل بازداشت را تأیید میکنم و درباره عناوین اتهامی به لحاظ اینکه پرونده در مرحله اولیه است باید در رسیدگیهای بعدی اعلام شود.» اما گفته میشود بازداشت او به «فساد و تخلف مالی» متهم شده است.
خبر بازداشت او نخستین بار ۱۵مردادماه ، پیش از اعلام دستگاه قضا، توسط یک فعال توییتری منتشر شد. این کاربر ادعا کرده بود میرکاظمی در باغ شخصیاش به همراه «۱۷ قلاده ببر» بازداشت شده است. باغوحشی مجلل در جاده کرج که به «بهشت گمشده» مشهور است و پاتوقی پر رفت وآمد بود. انتشار تصاویری از «رعیت» دوشادوش برخی از مداحان نامدار، از ارتباط آشکار او با آنها پرده برداری کرد. ویدیویی از او در یک باشگاه ورزشی، درحال تمرین کنار مداح مشهور، «محمود کریمی» منتشر شد که واکنشهای کاربران فضای مجازی را برانگیخت.
پیش از بازداشت حسن میرکاظمی، خبرگزاریها، از بازداشت «حسین شیرازی منش»، دستیار ارشد زنجانی خبر داده بودند.
حسن رعیت از چهرههای پر حاشیه رخدادهای سال ۸۸ نیز بود. انتشار تصویری از او درحالی که پشت موتورسیکلت نشسته و اسحلهای به کمر داشت، خبرساز شد و افکار عمومی را با طرح این سوال روبرو کرد که شخص حقیقی، به چه دلیل در بحبوحه اعتراضات مردمی و در خیابان، اسلحه حمل میکند؟
شراکتهای مشکوک
روزنامه شرق پیش از این در مورد آشنایی سعید مرتضوی و بابک زنجانی، به نقل از مرتضوی نوشته بود: «من اصلا ایشان(بابک زنجانی) را نمیشناختم و شرکتش را هم نمیشناختم. یکی از دوستان به نام آقای کاظمی (حسن رعیت) که نیروی ارزشی بسیار مورد اعتمادی است که با ایشان دوست است تماس گرفت و ایشان را معرفی کرد.»
بابک زنجانی، اکنون به جرم «فساد فیالارض» و عدم پرداخت ۳میلیارد دلار پول حاصل از فروش نفت ایران به اعدام محکوم شده و در زندان است.
به نوشته وبسایت بازتاب، میرکاظمی رابط بابک زنجانی با یک «محفل امنیتی» بود. او در مهمترین کمک خود به بابک زنجانی، او را به سعید مرتضوی، مدیرعامل وقت سازمان تامین اجتماعی معرفی کرد. آشنایی زنجانی و مرتضوی زمینهساز یک معامله ۴میلیارد یورویی بین زنجانی و مرتضوی شد و قرار بر تصاحب زنجانی بر ۱۳۷ شرکت تامین اجتماعی بوده که با افشاگری در رسانهها این معامله به بنبست خورد.
پس از سالها حاشیه، اکنون رعیت در زندان به سر میبرد. در نامه علیرضا زاکانی به ابراهیم رئيسی آمده که او «ارتباط وثیق» با اکبر طبری داشته و با اعمال نفوذ طبری پرونده بدهی ۱۵۰۰ میلیارد تومانی او به بانک صادرات گلستان به نفع میرکاظمی مختومه اعلام شده است.
باغ وحشی در بهشت
از دیگر جنجالهای مربوط به حسن رعیت، «باغ وحش فوق لوکس» او در کوچهای در جاده قدیم کرج بود. خبرنگار «شهروند» با مراجعه به مکان این باغ، باتوجه به اینکه اجازه ورود به داخل باغ را نداشته، در گزارشی مفصل به حاشیههای باغ وحش رعیت پرداخته است. بعدها، تصاویری از داخل این باغ وحش و حیوانات آن در توییتر منتشر شد.
از کسانی که رعیت به نحوی با آنها در ارتباط بوده، اکنون سعید مرتضوی و بابک زنجانی در زندان هستند. وضعیت پرونده «حسین شیرازی منش» نیز نامعلوم است.
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟