دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ 09 December 2024
يکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۸
کد خبر: ۱۶۳۴

مذاکره آری، آتش بس نه

مذاکره آری، آتش بس نه
قرار است ایالات متحده و چین به میز مذاکره برگردند. بازارهای سهام در سراسر جهان این هفته با خوشبینی در انتظار آتش‌بس تجاری احتمالی بین دو اقتصاد بزرگ جهان هستند، اما هنوز برای جشن گرفتن خیلی زود است.انتظار می رود مقامات پکن در اوایل ماه اکتبر برای گفت

قرار است ایالات متحده و چین به میز مذاکره برگردند. بازارهای سهام در سراسر جهان این هفته با خوشبینی در انتظار آتش‌بس تجاری احتمالی بین دو اقتصاد بزرگ جهان هستند، اما هنوز برای جشن گرفتن خیلی زود است.

انتظار می رود مقامات پکن در اوایل ماه اکتبر برای گفتگو با همتایان خود در واشنگتن به آمریکا سفر کنند. کارشناسان می گویند افزایش سریع تعرفه‌های هر دو کشور علیه هم، در هفته های اخیر یک مصالحه واقعی را دشوار خواهد کرد.

تیم سامرز، همکار مشاور ارشد برنامه آسیا و اقیانوسیه و استاد میهمان در مرکز مطالعات چین در دانشگاه هنگ کنگ گفت: بعید است این جلسات بعید است که به پیشرفت قابل توجهی برسند.

ایالات متحده از چین می خواهد تغییرات ساختاری گسترده از جمله کاهش قابل توجه نقش دولت در اقتصاد و دسترسی بهتر به بازار را برای شرکت های آمریکایی فراهم کند. چین تمایلی به انجام اصلاحات ساختاری بیشتر ندارد چرا که نگران است الگوی توسعه اساسی «دولت‌محور» این کشور را براندازد.

سامرز در همین پیوند به سی‌ان‌ان گفت: من فکر نمی‌کنم که پکن قصد تغییر ساختاری سیاست خود را داشته باشد. به همین ترتیب، بعید است ایالات متحده حاضر باشد درمورد موضوعات بنیادی امتیاز ویزه‌ای بدهد.

سامرز افزود: چین حداکثر می تواند قول افزایش خرید محصولات كشاورزی آمریكا را بدهد. ایالات متحده هم می‌تواند محدودیت‌ها علیه «هواوی» و سایر شركت‌های چینی را كاهش دهد. هر دو طرف همچنین می توانند موافقت کنند تعرفه های بیشتر را به تعویق بیندازند. ایالات متحده و چین هر دو با فشارهای داخلی روبرو هستند که می تواند آنها را مجبور به تلاش و رفع تنش های تجاری کند.

ویلی لام، استاد دانشگاه چین در مرکز مطالعات چین در هنگ کنگ معتقد است: «پکن تحت فشار زیادی قرار دارد زیرا رشد اقتصادی چین در حال کند شدن است و می تواند بی‌ثباتی اجتماعی بالقوه‌ای ایجاد کند، این مهمترین نگرانی چینی‌هاست» او افزود: «این نگرانی، انگیزه‌ برای رسیدن به توافق ایجاد می کند اما خط قرمز پکن، ثبات حکومت است»

دونالد ترامپ که در پی پیروزی دوباره در کارزار انتخاباتی سال 2020 است همچنین می تواند برخی از امتیازات را برای آرامش بخشیدن به کسب و کارهای آمریکایی فراهم کند که از جنگ تجاری صدمه دیده‌اند.

الکس کپری، تحلیل‌گر ارشد اقتصادی و استاد دانشگاه در همین پیوند معتقد است: «ترامپ می خواهد نشان دهد که او نسبت به چین سخت گرفته است اما او همچنین خیلی با احتیاط حرکت می‌کند، زیرا جامعه تجاری از قبل در مورد خسارت سنگین ناشی از محدودیت‌های صادراتی علیه هواوی هشدار داده است.»

کاپری گفت: «اگر او خیلی تند پیش برود، ممکن است با واکنش منفی جامعه بازرگانی مواجه شود و این می‌تواند به انتخابات دوباره او آسیب می رساند.» او م عنقد است نمی‌توان از مذاکرات پیش رو، انتظار یک «موفقیت بزرگ» داشت.

در آخرین دور از گفتگوهای رو در روی دو طرف که در ماه ژوئیه در شانگهای برگزار شد، پیشرفت اندکی حاصل شد.

بلافاصله پس از این گفتگوها ، ترامپ اعلام كرد كه كشورش 10٪ تعرفه - كه بعداً به 15٪ افزایش یافت - بر صادرات 300 میلیارد دلاری چین به آمریکا تعیین می‌كند. پکن با تعرفه 5 تا 10 درصدی بر کالاهای وارداتی آمریکایی که ارزش کلی آن 75 میلیارد دلار است به این اقدام واکنش نشان داد.

وانشگتن در آخرین اقدام ، محصولات چینی مانند تلویزیون و پوشاک را هدف افزایش تعرفها قرار داد. اقدامی که می تواند برای مصرف کنندگان آمریکایی گران تمام شود. دولت آمریكا در تلاش برای جلوگیری از كاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان در آستانه تعطیلات، اجرای حدود نیمی از تعرفه ها را تا 15 دسامبر به تعویق انداخت. تعرفه های باقی مانده که دو کشور ماه گذشته علیه یکدیگر وضع کردند، روز یکشنبه به مرحله اجرا درآمد. اما این پایان کار نیست. تعرفه‌های بیشتری در راه است.

کاپری معتقد است، تنش بین ایالات متحده و چین - چه از طریق تعرفه و چه با روش های دیگر - ممکن است چیزی باشد که تجارت جهانی باید با آن به نوعی کنار بیاید. او گفت: جنگ تجاری فقط ممکن است «مظهر و جلوه‌ای از رقابت سیستمی بین دو ابرقدرت باشد که دارای سیستم های کاملاً متفاوتی هستند". "زنجیره تأمین جهانی می تواند به طور فزاینده ای در حال تکه تکه شدن باشد و شرکت های چند ملیتی ممکن است برای دستیابی به مرزهای صادرات، با شرکای محلی همکاری کنند.»

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی