منبع: اکونومیست
مترجم: مهتاب محمودی
دونالد ترامپ رهبر بزرگترین اقتصاد جهان است. از زمان انتخاب او به ریاستجمهوری آمریکا شاخص «S&P500»* به ۳۷درصد رسیده است. همچنین نرخ بیکاری آمریکا در پایینترین میزان در ۵۰ سال اخیر است. در ششم سپتامبر وزارت کار آمریکا در گزارشی اعلام کرد کارفرمایان این کشور در ماه آگوست ۱۳۰ هزار شغل جدید ایجاد کردهاند و نرخ بیکاری در۳.۷درصد ثابت مانده است. با این وجود در هفتههای اخیر نشانههای هشداردهندهای از اقتصاد آمریکا آشکار شدهاند. در حال حاضر در آمریکا نرخ بهره اوراق قرضه بلندمدت کمتر از نرخ بهره اوراق بهادار کوتاهمدت شده است. این مساله به طور تاریخی نشانه قابلاطمینانی از احتمال رکود است. بر اساس مدلی که فدرال رزرو توسعه داده با احتمال بیش از ۳۷درصد رکود در آمریکا از ۱۲ماه دیگر آغاز میشود.
با تیرهشدن چشمانداز اقتصادی مردم آمریکا نیز بدبینتر شدهاند. براساس نظرسنجی موسسه بریتانیایی «yougov» افکار عمومی آمریکاییان پیرامون وضعیت اقتصادی کشور بهطور محسوسی منفیتر ازآغاز دوره ریاستجمهوری ترامپ است. براساس گزارش این موسسه در ۲۱ ژانویه سال ۲۰۱۷، یک روز پس از تحلیف دونالد ترامپ، ۲۳درصد آمریکاییان اعتقاد داشتند وضعیت اقتصادی آمریکا بدتر میشود. ۲۷درصد از آمریکاییان نیز امیدوار بودند وضعیت اقتصادی کشورشان بهتر شود و ۳۵درصد نیز معتقد بودند شرایط اقتصادی آمریکا تغییری نمیکند.
در ۳۱ آگوست امسال آخرین نظرسنجی این موسسه نشان میدهد ۳۱ درصد از آمریکاییها معتقدند اقتصاد آمریکا در سرازیری قرار دارد و وضعیت اقتصادی کشورشان بدتر میشود. ۲۸درصد مردم آمریکا نسبت به آینده اقتصادی کشورشان خوشبین هستند و معتقدند اقتصاد آمریکا روندی روبهرشد خواهد داشت. ۲۶درصد آمریکاییان نیز اعتقاد دارند وضعیت اقتصادی تغییری نخواهد کرد. این اولین بار در دوران ریاستجمهوری ترامپ است که تعداد افراد بدبین نسبت به آینده اقتصادی آمریکا بیشتر از خوشبینهاست. اگر این شرایط در آمریکا ادامه یابد و خانوادههای آمریکایی مخارج خود را کمتر کنند، دونالد ترامپ باید در انتظار عواقب ناگواری باشد.
تنها ۱۴ ماه تا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ باقیمانده است. دونالد ترامپ وضعیت اقتصادی آمریکا را به عنوان مهمترین برگبرنده کمپین انتخاباتی خود در نظر گرفته است. در حال حاضر تکیه ترامپ بر شاخصهای اقتصادی آمریکا میتواند برگ برنده او در انتخابات باشد. نظرسنجی اخیر موسسه گالوپ نشان میدهد اکثریت قاطع مردم آمریکا از شیوه مدیریت ترامپ بر اقتصاد آمریکا حمایت میکنند. هرچند در دیگر مسائل مثل بهداشت و سلامت، آموزش و امور بینالمللی ترامپ نمره ضعیفی کسب کرده است. در چنین شرایطی اگر پیشبینیها از رکود در آمریکا به وقوع پیوندد دیگر تمرکز بر دستاوردهای اقتصادی نیز نمیتواند ترامپ رادر انتخابات ریاستجمهوری یاری کند. اگر پیشبینیها درباره رکود محقق شود کمپین انتخاباتی او ناچار است برگ برنده دیگری را بیابد.
پانویس:
* شاخصی از بازار بورس آمریکا درباره وضعیت ۵۰۰ بنگاه بزرگ اقتصادی این کشور.
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟