دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ 09 December 2024
يکشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۴
کد خبر: ۱۸۳۱

در پنجمین جلسه متهمان پتروشیمی چه گذشت

در پنجمین جلسه متهمان پتروشیمی چه گذشت
پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ۲۶ متهم دیگر از متهمان پتروشیمی، روز ۲۳ شهریورماه در شعبه سوم دادگاه رسیدگی به جرائم اخلاگران و مفاسد اقتصادی برگزار شد.اتهام اصلی این متهمان، «مشارکت و معاونت در اخلال کلان در نظام اقتصادی از طریق اخلال در توزیع ا

پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده ۲۶ متهم دیگر از متهمان پتروشیمی، روز ۲۳ شهریورماه در شعبه سوم دادگاه رسیدگی به جرائم اخلاگران و مفاسد اقتصادی برگزار شد. اتهام اصلی این متهمان، «مشارکت و معاونت در اخلال کلان در نظام اقتصادی از طریق اخلال در توزیع ارز حاصل از صادرات شرکت‌های تولید‌کننده محصولات پتروشیمی» است. در پایان این جلسه دادگاه قاضی «مسعودی‌مقام»، رییس شعبه شوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی به وکیل «فرزاد محبوبی آذریان»، از متهمان این پرونده ابلاغ کرد که وثیقه ۳۰ میلیارد تومانی او به دلیل «عدم حضور در دادگاه» به منظور ضبط به نفع دولت به دادستانی فرستاده خواهد شد. مسعودی‌مقام در ادامه گفت قرار بازداشت این متهم نیز صادر خواهد شد. به‌نظر می‌رسد که این فساد به‌ گونه سازمان‌یافته به انجام رسیده است؛ چرا که متهمین این پرونده از کارکنان و کارمندان «وزارت صنعت، معدن و تجارت» هستند. اتهام که به متهمان دادگاه ۲۳ شهریورماه منسوب شد، «مشارکت در اخلال عمده در نظام تولیدی کشور از طریق خرید و مواد اولیه پتروشیمی در بازار آزاد به میزان ۵۱۸۶ تن و معاونت در اخلال عمده در نظام تولیدی کشور از طریق تسهیل خرید و فروش مواد اولیه پتروشیمی در بازار آزاد» است. به گزارش برخی از رسانه‌ها، در جریان این دادگاه، درگیری لفظی میان متهمان و عوامل دادگاه پیش آمده است و قاضی دادگاه از متهمان و وکیلان آن‌ها خواسته «مواظب اظهارات خود باشند و در موقع محاکمه جز به ادب و صداقت سخن نگویند». در ادامه، «مسعودی‌مقام» از متهمانی که به قید وثیقه آزاد هستند خواسته تا در صورت تغییر آدرس خود، آن را به دادگاه اعلام کنند.

گردن فساد، زیر تیغ دادگاه

دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی، حدود یک سال است که به طور مداوم در حال برگزاری است. از محکومان این پرونده می‌توان به «سید محمدهادی رضوی، داماد محمد شریعتمداری وزیر رفاه، عمار صالحی فرزند سرلشکر عطالله صالحی فرمانده سابق ارتش جمهوری اسلامی ایران، و پرویز کاظمی وزیر کار دولت محمود احمدی نژاد» اشاره کرد.

شبنم نعمت زاده، فرزند محمدرضا نعمت زاده وزیر پیشین صنعت و معدن ایران هم از جمله افرادی است که به اتهام « انحصار دارو و تحصیل مال از طریق نامشروع» در بازداشت به سر می‌برد. به گفته قاضی «مسعودی‌مقام» در پرونده نعمت زاده، «لشگری پور» و شرکتی که توسعه دارویی بوده هم در مظان اتهام هستند. دادگاه رسیدگی به اتهامات شبنم نعمت‌زاده روز ۲۵ شهریورماه برگزار خواهد شد.

پیش‌تر در این دادگاه، «هادی رضوی» به اتهام‍ مشارکت با مدیران وقت بانک سرمایه در اخلال در نظام پولی و بانکی کشور به ارزش «۱۰۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان» بازداشت، و پس از انجام رسیدگی‌‌ها به ۲۰ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق به همراه رد مال محکوم شده بود. رضوی اکنون برای گذراندن دوره محکومیت خود در زندان به‌سر می‌برد. به گفته برخی از مقامات قضایی، تعدادی از متهمان پرونده های فساد مالی که با قید وثیقه آزاد بوده اند از حضور در دادگاه خودداری کرده و برخی از ایران خارج شده اند. «علیرضا حیدرآبادی‌پور»، مدیر عامل اسبق بانک سرمایه از متهان این پرونده است که حین تحقیقات از کشور خارج شده و به اسپانیا رفته بود. او با قرار ۵ میلیارد تومانی آزاد بود اما در اواخر سال ۱۳۹۷ اعلام شد که از ایران خارج شده است. او در بهمن‌ماه ۱۳۹۴ به مدیرعاملی بانک سرمایه منصوب و حدود پنج ماه بعد در خردادماه ۱۳۹۵ از این سمت برکنار شده است.

بر اساس ادعای «رسول قهرمانی»، نماینده دادستان تهران «حیدرآبادی‌پور» در اسپانیا در بازداشت شده است و به ایران مسترد نشده است. قهرمانی گفته «تشریفات قانونی جهت اعاده وی در جریان است» و ایران از اسپانیا خواسته تا این متهم را به ایران مسترد کند. حیدرآبادی‌پور، خردادماه ۹۸ توسط پلیس «اینترپل» دستگیر شد اما در وب سایت اینترپل، نامی از او در قسمت متعلق به نام افراد تحت تعقیب یافت نمی‌شود. سیدابراهیم رئیسی پیش‌تر گفته بود در صدد است «مزه شیرین عدالت» را به مردم می‌چشاند و بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی ایران هم بارها تاکید کرده‌اند که در «مبارزه با فساد» جدی تر از گذشته هستند.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی