طبق مصوبه دولت دستگاههای اجرایی فقط هفت روز دیگر فرصت دارند تا اطلاعات حقوقی مدیران را در سامانه حقوق کارکنان بارگذاری کنند. 14روز پیش هم وزیر اقتصاد برای پاسخ به سوال محمدرضا صباغیان نماینده مهریز و ۱۱ نماینده دیگر راهی مجلس شد تا درباره علت اجرا نشدن ماده ۲۹ قانون برنامه ششم درخصوص راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای شاغلان دستگاههای ذیربط پاسخ بدهد که درنهایت آنها از توضیح فرهاد دژپسند قانع نشدند و او با دریافت کارت زرد مجلس را ترک کرد.
این اخطار نمایندگان به وزیر اقتصاد درحالی است که یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس روایت دیگری از این ماجرا دارد. بهمنی در اینباره میگوید: «سه روز بعد از این جلسه علنی، نمایندگان درباره وضعیت این سامانه و اطلاعات لازم آن پیگیری کردند و مشخص شد مشکلی در زمینه سامانه حقوق کارکنان وجود ندارد بنابراین تصور من بر این است که روز سوال نمایندگان آقای وزیر از آخرین اقدامها مطلع نبوده است.»
تغییری در سامانه اعمال نشده است
درحالی بهمنی به بیان این سخنان میپردازد که کافی است سری به سامانه حقوق و مزایای کارکنان بزنید. درحال حاضر نه اطلاعاتی قابل دسترسی است و نه تغییری در آن ایجاد شده است. ضمن اینکه پیش از این رییس سازمان استخدامی و امور اداری کشور همواره تاکید داشته که «قوهقضاییه، برخی دستگاهها مانند صدا و سیما و نهادهای زیرمجموعه رهبری تاکنون اطلاعات حقوقی خود را وارد نکردند.» به گفته جمشید انصاری «قوه مجریه اولین گروه از دستگاههای مکلف به بارگذاری اطلاعات حقوقی بوده و بعد از آن به مرور دستگاههای زیر مجموعه قوه مقننه وارد شدهاند اما هنوز بسیاری از دستگاهها تمایلی به ارایه اطلاعات ندارند.»
البته اینکه قوهقضاییه و مجموعههای مورد اشاره سازمان اداری و استخدامی چرا تاکنون اطلاعات حقوق مدیران خود را اعلام نکردهاند خود جای سوال دارد و قابل توجه است اما اینکه در مورد قوه مجریه یا مقننه کدام دستگاهها تاکنون اطلاعات خود را بارگذاری کردهاند نیز از سوی مقامهای دولتی شفافسازی نشده است. علاوهبر این توضیحی هم درباره نبود قابلیت دسترسی عموم به این اطلاعات در سامانه تاکنون ارایه نشده است.
مدیران متخلف مجازات خواهند شد
با این حال بهمنی توضیح داد: «اگر نهادی اطلاعات حقوق مدیرانش را ثبت نکند این موضوع مشخص و در آمارها اعلام میشود و براساس آن بهطورحتم پیگیری لازم انجام خواهد شد چراکه سازمانهای مسئول باید در این زمینه طبق قانون پاسخگو باشند.»
به گفته این نماینده مجلس «البته در صورت وجود حقوقهای نامتعارف این موضوع را باید از دو وجه بررسی کرد؛ یک طرف گیرنده حقوق است و طرف دیگر، مصوبکنندگان پرداخت چنین حقوقهایی باید مواخذه شوند زیرا مدیری برای خودش میزان حقوق را تعریف نمیکند. در صورتی که چنین موردی وجود داشته باشد بهطور قطع مجازات خواهد شد. با این توضیح که در این موارد هیچ استثنایی از نظر قانون وجود ندارد.» با همه اینها، از فرصت تعیین شده برای ورود اطلاعات حقوق کارکنان دستگاههای اجرایی به سامانه حقوق و مزایا فقط یک هفته فرصت باقی مانده است هرچند هفته گذشته علیاکبر کریمی، دیگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با «فراز» اعلام کرد که «ضربالاجلی از سوی مجلس به دولت داده نشده و جلسه اخیر مجلس در حد سوال از وزیر بود.»
از سوی دیگر با توجه به تعطیلی مجلس، بهمنی انتشار آخرین اخبار درباره وضعیت سامانه حقوق و مزایای مدیران را به هفته آینده موکول کرد بنابراین باید منتظر ماند و دید همزمانی آغاز بهکار نمایندگان و پایان مهلت راهاندازی این سامانه پس از سه سال بالاخره سرانجامی خواهد داشت و آیا مسوولان برای ایجاد شفافیت و جلب اعتماد عمومی گامی جدی برمیدارند یا نه.
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟