پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ 05 December 2024
سه‌شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۴
کد خبر: ۲۰۷۱

سی‌ان‌ان: روی نفت شیل حساب نکنید

سی‌ان‌ان: روی نفت شیل حساب نکنید
سی‌ان‌ان: ایالات متحده در میانه یک دوره رونق بزرگ انرژی قرار دارد. اما تولیدکنندگان نفت «شیل» آمریکایی نمی‌توانند به سرعت شکاف به وجود آمده در میزان عرضه نفت خام را که به خاطر حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان رخ داده پر کنند.این پادشاهی که بیشتر از

سی‌ان‌ان: ایالات متحده در میانه یک دوره رونق بزرگ انرژی قرار دارد. اما تولیدکنندگان نفت «شیل» آمریکایی نمی‌توانند به سرعت شکاف به وجود آمده در میزان عرضه نفت خام را که به خاطر حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان رخ داده پر کنند.

این پادشاهی که بیشتر از هر کشور دیگری در جهان نفت صادر می کند، به دنبال حملات اخیر مجبور شده است تولید خود را 5.7 میلیون بشکه در روز کاهش دهد. این بیش از 5 درصد از عرضه جهانی است.

کشورهایی مانند ایالات متحده می‌توانند با خرج کردن از ذخایر استراتژیک خود برای جبران کسری عرضه نفت عربستان به بازار تلاش کنند اما آنچه معامله‌گران نباید روی آن حساب کنند، صنعت شیل آمریکا است. تولید نفت ایالات متحده طی دهه گذشته بیش از دو برابر شده است. جهشی که به لطف افزایش تولید نفت شیل رخ داده است. نوآوری‌های حفاری، زمینه‌های جدیدی را گشوده است که به ایالات متحده امکان می‌دهد بیشتر از هر کشور دیگری در جهان نفت استخراج کند. ایالات متحده همچنین به صادر کننده عمده انرژی تبدیل شده است. ایالات متحده در ماه ژوئن روزانه 3 میلیون بشکه نفت صادر کرده است اما ماه‌ها طول می‌کشد تا صنعت تولید نفت خام آمریکا بتواند برای در اختیار گرفتن سهم بیشتری از قیمت‌های بالاتر ناشی از حمله به تاسیسات آرامکو، تولید خود را افزایش دهد.

برنادت جانسون، تحلیل‌گر مسایل انرژی در این باره می‌گوید: «برخی از مردم فکر می‌کنند نفت شیل می‌توانند میزان عرضه را فوراً تقویت کنند، اما این به سادگی ممکن نیست.»

تولیدکنندگان شیل به چندین حلقه چاه متکی هستند و تلاش برای افزایش تولید به معنای آن است که باید قبلا سکوهای جدید، متخصصان لازم و زیرساخت‌های مورد نیاز فراهم شده باشند. این کار، بسیار مشکل‌تر از استخراج از یک میدان نفت خام سنتی است. مهمتر از آن، شرکت‌های آمریکایی به دلیل تنگناهای زیرساختی توانایی محدودی در افزایش تولید در این حوضه دارند.

به گفته جانسون، تعدادی خط لوله و پایانه در دست ساخت هستند، اما با وجود زیرساخت‌های فعلی، تولید کنندگان شیل حتی اگر بخواهند نمی‌توانند نفت خام بیشتری تولید کنند.

جانسون می‌گوید: «زیرساخت‌های کافی برای دسترسی به میدان های ساحلی موجود نیست و پایانه‌های صادراتی ساحلی نیز نمی توانند از عهده آن برآیند.»

نقش عربستان سعودی

نشانه‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه تولید عربستان سعودی احتملا برای مدت طولانی مختل خواهد ماند. دو منبع سعودی به «سی‌ان‌ان بیزنس» گفتند که بازگرداندن کامل میزان تولید به شرایط پیش از حمله، هفته‌ها طول خواهد کشید.

اکنون بیشتر تولیدکنندگان عمده دیگر در حال افزایش میزان تولید خود هستند. ایران از ظرفیت کمی برای افزایش تولید برخوردار است چرا که تحریم‌های ایالات متحده ورود نفت خام این کشور را به بازار دشوار می کند. صنعت نفت ونزوئلا هم که یکی دیگر از منابع بالقوه تأمین منابع اضافی به شمار می‌رود، دچار مشکلات عمده است.

براساس برآوردهای آژانس بین المللی انرژی، اوپک قبل از این حملات ظرفیت اضافی معادل 3.2 میلیون بشکه در روز داشت اما مشکل اینجاست که تقریباً دو سوم از این سهم متعلق به عربستان سعودی بود که اکنون خود با مشکل مواجه شده است.

به اعتقاد «بیورنار تونهاوگن» تحلیل گر ارشد بازار نفت، «بسیار بعید است که جهان که بتواند کاهش بیش از 5 میلیون بشکه در روز صادرات عربستان را جایگزین کند.»

در حالی که عربستان سعودی در تلاش است تا عرضه خود را به حالت قبلی بازگرداند، کشورهای جهان به ذخایر نفت خام تجاری و ملی خود روی خواهند آورد. به اعتقاد کارشناسان: «جریان جهانی نفت خام بلافاصله مختل نمی‌شود …با این حال، هر چه اختلال در تأسیسات نفتی عربستان بیشتر طول بکشد، اهمیت صادرکنندگان سنتی نفت بیشتر نمایان می‌شود.»

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی