در این ارتباط «نرسی قربان» کارشناس بین الملل انرژی به فراز می گوید:«اگر تصور کنیم پنج و نیم میلیون بشکه از نفت عربستان برای مدت طولانی قطع شود یقینا بر بازار نفت تاثیرگذار است و باید راه فروش نفت ایران به کشورهای دیگر باز شود چرا که تنها کشوری که پایین تر از ظرفیت تولید خود، در حال تولید نفت است ایران است و ایران به آسانی میتواند دو میلیون بشکه به بازار اضافه کند و یقینا تقاضا به سمت ایران حرکت خواهد کرد. بنابراین ایران در اینجا سود خواهد برد و برای ایران فرصت مهمی تلقی می شود.»
او درباره آینده بازار نفت نیز می گوید:«دراین مورد نمی توان پیش بینی درستی کرد چرا که تغییرات آن لحظه ای است و برای مثال مشاهده شد که ظرف یک روز قیمت نفت از 60 دلار به 72 دلار رسید و بعد به 65 دلار بازگشت. پیش بینی بنده این است که اگر تغییرات عمده ای صورت نگیرد و اگر این 5و نیم میلیون قطع نشود نفت بین 60 تا70 دلار خواهد بود.»
به گفته این کارشناس بین المللی انرژی «اطلاعات کاملی نداریم که در این تاسیسات نفتی چه اتفاقاتی رخ داده است و تا چه میزان آسیب دیده است بنابراین گمانه زنی ها دقیق نیست چرا که رسما اعلام نشده است که چه میزان خسارت به بار آمده است.»
نرسی قربان با بیان این گمان کهاحتمالا وقفه در صادرات نفت عربستان بیشتر از دو سه ماه طول نخواهد کشید،می گوید:«البته این نکته را نباید فراموش کرد که ممکن است حملات دیگری به سایر چاههای نفت در عربستان صورت گیرد. بنابراین این احتمال وجود دارد که عربستان بین یک و نیم تادومیلیون بشکهنسبت به شرایط قبل از حمله کسری تولید داشته باشد که در این صورت ایران می تواند این مقدار از نفت بازار را تامین کند.»
این در حالی است که آمریکا و عربستان اعلام کردند برای جبران کاهش عرضه نفت، اقدام به آزاد کردن ذخایر نفت خود خواهند کرد اما میزان آزادسازی نفت ذخایر استراتژیک این دو کشور هنوز اعلام نشده است. به ویژه اینکه به هر حال استفاده از ذخایر استراتژیک میتواند روند صعودی قیمت نفت را نیزبه دنبال داشته باشد.
هر چند ترامپ می گوید، می تواند به متحدان خود در زمینه تامین نفت مورد نیاز آنها کمک کند اما آمریکا خود تولید کننده ای بزرگ و در عین حال بزرگترین مصرف کننده نفت است. او می گوید به نفت خاورمیانه نیازی ندارد اما بسیاری از متحدان آسیایی اش از جمله ژاپن، کره جنوبی و همچنین متحدان اروپایی اش به نفت خلیج فارس وابسته هستند.
صبح شنبه حوثیهای یمن اعلام کردند که با ۱۰ پهپاد علیه تاسیسات نفتی اصلی عربستان سعودی حمله سنگینی انجام داده اند.این حملات به دو مرکز مهم نفتی عربستان یعنی پالایشگاه بقیق و میدان نفتی حقل خریص صورت گرفت.
مجموعه پالایشگاهی بقیق و میدان نفتی حقل خریص در شرق عربستان سعودی واقع شدهاند.بقیق در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی ظهران قرار دارد. ظهران بزرگترین مجموعه پالایشگاهی دنیاست که بیشترین صادرات نفت عربستان در خلیج فارس را نیز انجام میدهد.
پالایشگاه بقیق و میدان نفتی حقل خریص متعلق به شرکت نفتی آرامکو عربستان است. آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان و تحت مالکیت دولت این کشور است.
ویدیو:
گفتوگو با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟