۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۲:۳۹
سه‌شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۶
کد خبر: ۲۱۵۶

احتمال استیضاح وزیر به دنبال رسوایی گندم‌های آلوده

احتمال استیضاح وزیر به دنبال رسوایی گندم‌های آلوده
یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی به «فراز» می‌گوید: «در صورتی که ثابت شود تخلفات در وزارت جهاد کشاورزی گسترده و عمدی بوده وزیر را استیضاح می‌کنیم».چندی پیش روابط عمومی دادگستری استان گلستان از دستگیری مدیر غله گنبدکاووس و تعدادی از کارکنان سی

یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی به «فراز» می‌گوید: «در صورتی که ثابت شود تخلفات در وزارت جهاد کشاورزی گسترده و عمدی بوده وزیر را استیضاح می‌کنیم».

چندی پیش روابط عمومی دادگستری استان گلستان از دستگیری مدیر غله گنبدکاووس و تعدادی از کارکنان سیلوی این شهرستان خبر داد. به گزارش ایرنا این افراد نخاله‌ها و فضولات حیوانی را با گندم ترکیب و سپس روانه سیلوی دولتی می‌کردند و از این راه میلیاردها تومان به جیب زده بودند.

همچنین چند روز پیش رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در گفت‌وگو با ایسنا از فساد گسترده در سیستم خرید تضمینی گندم خبر داد: «سالانه ۷۰۰ هزار تن ضایعات همچون شن و خاک و ضایعات گندم به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان به عنوان گندم وارد پروسه خرید و فروش و تحویل گندم می‌شود».

سید محمدرضا مرتضوی به فراز گفت سه سال است که درباره فساد گسترده در سیستم خرید تضمینی گندم به وزیر جهاد کشاورزی تذکر داده، اما پاسخ وزیر کشاورزی این بود که «اشکالی ندارد به جیب کشاورز می‌رود». با این حال رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران معتقد است پشت پرده این ماجرا دلالان و برخی مدیران هستند.

همچنین جلال محمودزاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس نیز به «فراز» گفت: «کیفیت پایین گندمی که به کارخانه‌ها وارد می‌شود ربطی به کشاورزان ندارد. برخی دلالان به دلیل منافع خودشان سلامت مردم را به خطر می‌اندازند و گندمی را به کارخانه‌ها تحویل می‌دهند که از لحاظ بهداشتی مشکل دارد. این افراد به واسطه ارتباطاتی که با وزارت صمت و کشاورزی دارند دست به این اقدامات می‌زنند. در صورتی که وزارت جهاد کشاورزی نظارت کافی بر فروش گندم داشت چنین اتفاقاتی رخ نمی‌داد».

بر اساس قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی، در فرایند خرید تضمینی گندم برای جلوگیری از تحویل ضایعات و شن و خاک همراه گندم، باید از توری استاندارد ۲۰*۲ استفاده شود. به گزارش ایسنا رئیس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران ادعا می‌کند مسئولان مربوطه برای آنکه تخلف خودشان را بپوشانند، به‌ جای استفاده از توری استاندارد از توری غیراستاندارد ۲*۲ در مراکز خرید گندم استفاده می‌‌کنند. این توری ضایعات و شن و خاک را از خود عبور نمی‌دهد و وجود ضایعات در گندم مشخص نمی‌شود. به گزارش ایسنا مدیرکل سازمان ملی استاندارد نیز می‌گوید توری گندم مورد استفاده در فرایند خرید تضمینی گندم با استاندارد ملی ایران انطباق ندارد. همچنین به گزارش ایسنا رئیس انجمن آردسازان مدعی است گندم ورودی به کارخانه‌های آرد به طور متوسط ۱۰ درصد آشغال و ضایعات دارد.

ضرر سیاست‌های غلط دولت برای گندم‌کاران

نماینده مهاباد درباره ورود کمیسیون کشاورزی مجلس به این مسئله به «فراز» می‌گوید: «مجلس موظف است هر جا شاهد تخلف از قانون بود ورود کند. گزارش‌هایی از تخلفات در این زمینه بدست ما رسیده که در این کمیته‌ها بررسی خواهد شد و با تخلفات قانونی برخورد خواهیم کرد. مجلس ابزارهای متعددی برای برخورد با بی‌قانونی در دست دارد. سوال از وزیر یا استیضاح او یکی از این ابزارهاست. البته برای هر تخلف و هر موضوعی نمی‌توان و نباید وزیر را استیضاح کرد. اما در صورتی که مشخص شود تخلفات گسترده و تعمدی صورت گرفته از ابزار استیضاح استفاده می‌کنیم»

محمودزاده همچنین معتقد است سیاست‌های غلط دولت ‌گندم‌کاران را متضرر کرده است: «به دلیل قیمت پایین گندم کشاورزان متضرر می‌شوند. در حال حاضر قیمت نهاده‌های تولید بالا رفته اما دولت گندم را با قیمت کمی از کشاورزان می‌خرد به همین دلیل نیز گندم قاچاق می‌شود»

او در خصوص میزان تولید گندم در ایران و میزان خرید دولت از کشاورزان می‌گوید: «در حال حاضر تولید سالانه گندم ما ۱۳ میلیون تن است و دولت در سال گذشته تنها ۷.۸ میلیون تن گندم خریده است. این در حالی است که مصرف سالانه گندم ما حدودا ۱۰.۵ میلیون تن است. بقیه تولید گندم ما یا به دلیل گران‌تر بودن جو نسبت به گندم صرف غذای دام می‌شود یا به خارج از کشور قاچاق می‌شود».

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی