۱۹ شهريور ۱۴۰۵ ۱۵:۲۸
چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
کد خبر: ۴۳۴۴۲
دولت: بعد از انتخابات مسکن گران نمی شود. اقتصاددان‌ها: می شود

چه کسی راست می گوید؟

چه کسی راست می گوید؟
دولت می گوید بعد از انتخابات مسکن گران نمی شود و اتفاقا ساخت مسکن های ملی به کمک مردم می آیند، اقتصاددان ها می گویند با کسری بودجه وعده ها عملا تو خالی است و تورم انقدر زیاد می شود که خانه هم نمی تواند از این تورم ها جان سالم به در ببرد.

محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی می گوید: اقدامات دولت و مجلس شامل طرح اقدام ملی مسکن، مالیات بر خانه‌های خالی و کنترل بازار اجاره در ثبات بازار مسکن موثر بوده و بعد از انتخابات نیز دلیلی بر افزایش قیمت مسکن وجود ندارد، بازار مسکن یک بازار چندوجهی است که نوسانات آن چندان به موضوعات درون بخشی مربوط نمی‌شود و بازارهای موازی روی آن تاثیر می‌گذارد.

 

ابراهیم بهادرانی کارشناس اقتصادی اما درباره گران شدن قیمت مسکن پس از انتخابات ریاست جمهوری به خبرنگار فراز می گوید: «از نظر فضای کلی اقتصاد با این بودجه، شاهد یک اقتصاد تورمی هستیم این مسئله برای تمام کارشناسان واضح است، بودجه از پانصد و هفتاد هزار میلیارد، حالا به هزاران هزار میلیارد رسیده است که این مسئله به انقباض بودجه‌ای نمی رسد و عملا با کسری بودجه مواجه هستیم و از همین ابتدا می توانیم به وضوح ببینیم همه چیزهایی که در مملکت ما نیاز به سرمایه گذاری دارد از جمله مسکن قطعا گرانی غیر قابل کنترلی در انتظار خواهند داشت.

 

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اعلام دولت برای گرفتن مالیات از خانه هایی که خالی است و خانه هایی که قیمت بالاتری دارند می گوید: «من مخالف مالیات گرفتن و دادن نیستم اما ساز و کار درست و منطقی دارد که باید با کارشناسی انجام شود، همین که ما مالیات می گیریم از خانه هایی که خالی از سکنه هستند باعث رشد تورم می شود و اثر تورمی دارد.»

 

بهادرانی با نگاهی به قیمت مصالح ساختمانی و دستمزد کارگران که سیر صعودی داشته است می گوید: «اگر آقایان بخواهند مسکن سازی کنند که مردم بیشتری بتوانند تحت پوشش مسکنی قرار دهند، آیا به دستمزد کارگرها، مصالح ساختمانی، بنایییا قیمت زمین هایی که قابل سکونت باشد فکر کرده‌اند؟ یا فقط می گویند هر جا یک زمین پیدا کردیم با مصالح بی‌کیفیت خانه م‌ سازیم که قبلا شاهد آن بودیم با یک پس لرزه بر سر مردم آوار شده است. او با اشاره به ساخت مسکن های مهر گفت: آمدند در آن طرف رباط کریم، با فاصله زیاد از کرج مسکن مهرهایی را ساختند، خب یک عده از سر اجبار رفتند و در این خانه ها زندگی کردند، مشکل مسکن ما حل شد؟ همه متقاضیان و مستاجرها صاحب خانه شدند؟ قیمت مسکن کنترل شد؟ وعده دادن با نظر کارشناسی بسیار متفاوت است.»

 

بهادرانی در پایان با گفتن این مسئله که بودجه در حال حاضر متورم است و کسری بودجه قطعا فضای تورمی به دنبال دارد می گوید: وقتی ما همین حالا به غیر  از مسکن برای معیشت مردم و خرج خورد و خوراکشان دچار مشکل بودجه هستیم چگونه می‌توانیم دم از این بزنیم که مسکن را ارزان می کنیم و مسکن ملی و مهر و چنین و چنان با تسهیلات در اختیار مردم می گذاریم؟ آخر باید یک منبعی وجود داشته باشد که بتوانیم از آن خرج کنیم، وقتی در جیب من به اندازه خرید یک کیلو برنج پول نیست که به شما قرض بدهم چگونه می خواهم به شما وعده مسکن بدهم؟ منبع تسهیلات وجود ندارد!

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
بهار ۱۴۰۵ بانک سینا با علی ابدالی؛ جهش ۴ برابری مطالبات مشکوک‌الوصول و سقوط ۷۰ درصدی درآمد شعب
«نبرد هرمز» روز شصت و دوم | گزارش درحال به روز رسانی
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
خسارت واقعی سیل مازندران چقدر است؟! جبران خسارت مردم چگونه انجام می‌شود؟!
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
بانک گردشگری به سمت مدیریت اکوسیستم مالی حرکت می‌کند
سطح یک نسبت توانگری مالی
بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
مالیبل‌سایپا به دانش فنی تولید پوشان پایه آب دست یافت
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مهسا بهشتی: طرح حمایت بانک اقتصادنوین از ورزشکاران، فاصله میان «می‌توانم» و «نمی‌توانم» است
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام: بانک اقتصادنوین مسیر درستی را انتخاب کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی: بانک اقتصادنوین، حرمت اولین بودن را نگه داشت
مدیرعامل: «اعتماد» مهمترین سرمایه بانک اقتصادنوین است
جهش درآمد بانک تجارت با ورود به بانکداری مدرن
پیشنهاد سردبیر
زندگی