۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۰۹
چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۹
کد خبر: ۵۰۲۱۷

سه ضلع مخرب بورس

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سه مشکل اساسی بورس در حال حاضر قیمت گذاری دستوری، نرخ بهره و نرخ ارز نیمایی است که موجب می‌شوند اولا درآمد شرکت‌های بورسی کاهش پیدا کند و در کنار آن باعث رونق و جذب منابع به بازارهای موازی شود.

همایون دارابی در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت بورس گفت: پس از آنکه شاخص نتوانست حمایت ۱.۳میلیون واحد را حفظ کند با صحبت‌های رئیس جمهور شرایط بازار بهتر شد و همچنین پیگیری وزیر اقتصاد و اعلام مصوبات هیات دولت به نگرانی‌های بازار تا حدودی پایان داد.

دارابی افزود: ابتکار دکتر عشقی رئیس سازمان بورس در برگزاری جلسات هماهنگی و همکاری میان حقوقی‌های‌ بزرگ نیز توانست بازار را وارد یک دوره بازگشت کند که انتظار می‌رود در معاملات بعدی مجددا شاخص را به بیش از ۱.۳میلیون واحد بازگرداند.

وی در پاسخ به این سوال که مهمترین دلیل افت چشمگیر شاخص در ماه‌های اخیر  چیست، ادامه داد: بازار در یک مثلث تضعیف کننده قرار گرفته است؛ سه مشکل اساسی بازار در حال حاضر قیمت گذاری دستوری، نرخ بهره و نرخ ارز نیمایی است که موجب می‌شوند اولا درآمد شرکت‌های بورسی کاهش پیدا کند و در کنار آن باعث رونق و جذب منابع به بازارهای موازی شود. در کنار این سه مشکل بنیادی مواردی نظیر لایحه بودجه سال آینده، افزایش هزینه‌های دولت و همچنین مذاکرات سیاسی وین که تاثیراتی را بر نوسان‌های دلار ایجاد می‌کند نیز در وضعیت بازار موثر است.

این کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه چرا تیم اقتصادی جدید دولت نتوانست سیگنال مثبتی به بازار ارائه کند، توضیح داد: به نظر می‌رسد تیم دولت جدید میراث دار شرایط بسیار بد اقتصادی از دولت قبل شده و عملا برای این وضع آمادگی کافی را نداشته است. بخش عمده تلاش تیم جدید نیز معطوف به مسائل روزمره شده، در همین حال تلاش عمده صورت گرفته در تدوین مصوبه ۱۰ بندی نیز با عدم هماهنگی درون دولت ابلاغ نشد.

وی افزود: به نظر می‌رسد دولت به زمان بیشتری نیاز دارد که در تمام اقتصاد به یک نحله واحد فکری و اجرایی دست پیدا کند، در این میان تفاوت اندیشه‌ها و افکار در دولت نیز کار جمع بندی را بسیار سخت کرده است.

دارابی درمورد میزان تاثیر تصمیمات جدیدی که اتخاذ شده این چنین گفت: تصمیمات جدید در بازار می‌تواند حداقل از خرابی بیشتر شرایط جلوگیری کند، هر چند که پاسخ به همه مشکلات نیست و البته در صحن مجلس و در جریان بررسی لایحه بودجه نیز قطعا نوسان‌هایی رخ خواهد داد.

وی درخصوص پیشنهاد اهالی بازار برای بهبود وضعیت، ادامه داد: اهالی بازار خواستار پایان دادن به دخالت‌های دولت در ساختار اقتصاد هستند که این دخالت‌ها عملا آسیب زا است. همچنین رسیدگی و حل یک مسئله بنیادی مانند قیمت گذاری دستوری که موجب اختلاف فاحش نرخ ارز نیما و آزاد و نرخ بالا بهره هستند، می‌تواند به بازار کمک شایانی کند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: اینکه ادامه سال جاری و سال ۱۴۰۱ روند چگونه پیش بینی می‌شود وابسته به نتیجه بررسی لایحه بودجه و همچنین مذاکرات وین است، بر همین اساس هر مساله‌ای که در این بخش‌ها رخ بدهد می‌تواند انحراف جدی در نتیجه بازار برای سال ۱۴۰۱ ایجاد کند.


 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی