۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۳:۰۲
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۴
کد خبر: ۵۰۷۴۱

قیمت نفت به مرز ۱۳۰ دلار رسید

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا در واکنش به احتمال ممنوعیت صادرات انرژی روسیه توسط آمریکا و اروپا و ایجاد شوک رکود تورمی بزرگ در بازارهای جهانی، جهش پیدا کرد.

بهای معاملات نفت برنت ۱۰.۴۳ درصد افزایش یافت و به ۱۳۰ دلار و ۴۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای این معاملات نوسان دارد و در زمان گشایش بازار تا ۱۸ درصد صعود داشت. افزایش قیمت تحت تاثیر احتمال تحریم نفت روسیه توسط آمریکا و اروپا روی داد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۹.۲۸ درصد افزایش یافت وبه ۱۲۶ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه رسید.

افت ارزش یورو ادامه دارد و همزمان قیمت کالاها با ادامه حمله نظامی روسیه به اوکراین، افزایش پیدا کرده است. بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه روز دوشنبه قرمزپوش شدند.

اتان هریس، اقتصاددان ارشد بانک امریکا به رویترز گفت: اگر غرب عمده صادرات انرژی روسیه را کاهش دهد، شوک بزرگی برای بازارهای جهانی خواهد بود. از دست رفتن پنج میلیون بشکه نفت روسیه، باعث دو برابر شدن قیمتهای نفت به ۲۰۰ دلار در هر بشکه و رشد کمتر اقتصاد جهانی می شود.

طبق گزارش بانک امریکا، نفت تنها کالایی نیست که قیمت آن رو به افزایش است و قیمتهای کالا قوی‌ترین شروع سال را از سال ۱۹۱۵ به این طرف داشته اند. این وضعیت تورم جهانی را تشدید می کند. سرمایه گذاران اکنون منتظر انتشار شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا هستند.

بر اساس گزارش اینوستینگ، شرایط فعلی بانک مرکزی اروپا را که قرار است تصمیم سیاست پولی خود را اواخر هفته اعلام کند، به دردسر می اندازد. تاپاس استریکلند، اقتصاددان موسسه NAB گفت: با توجه به این که احتمال رکود تورمی واقعی است، بانک مرکزی اروپا احتمالا حداکثر انعطاف پذیری را در خصوص برنامه خرید دارایی به میزان ۲۰ میلیارد یورو تا سه ماهه دوم سال میلادی جاری و پس از آن حفظ می کند و به این ترتیب زمان افزایش نرخهای بهره را عقب می اندازد. با این حال پیش بینی‌های شاخص قیمت مصرف کننده بالاتر به معنای آن است که افزایش نرخهای بهره در آینده ضروری خواهند بود.

عامل دیگری که از افزایش قیمتهای نفت پشتیبانی کرد، تعطیلی میادین نفتی الفیل و شراره در لیبی بود که به از دست رفتن تولید ۳۳۰ هزار بشکه در روز منتهی شد. لیبی که یکی از اعضای اوپک است، حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت در سال ۲۰۲۱ تولید کرد.

در این بین، طبق اعلام انجمن خودروی آمریکا، در آمریکا میانگین قیمت هر گالن بنزین روز یکشنبه به ۴.۰۰۹ دلار رسید که بالاترین قیمت از ژوییه سال ۲۰۰۸ بود. مصرف کنندگان آمریکایی ۴۰ سنت بیشتر نسبت به یک هفته پیش و ۵۷ سنت بیشتر نسبت به یک ماه پیش برای بنزین پرداخت می کنند.

بر اساس گزارش رویترز، مقامات بلندپایه آمریکایی روز شنبه برای مذاکره با دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا به این کشور سفر کردند تا مشخص شود آیا کاراکاس آماده است از متحد نزدیک خود روسیه فاصله بگیرد.

 

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
پیشنهاد سردبیر
زندگی