۰۳ آبان ۱۴۰۵ ۰۹:۱۳
چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۴
کد خبر: ۵۸۲۱۲

مردم یک عذرخواهی هم به دولت بدهکار شدند

مردم یک عذرخواهی هم به دولت بدهکار شدند
هفته پایانی سال ۱۴۰۰ در حالی سپری می شد که وزیر صمت یک وعده بزرگ به مردم داد؛ کاهش ۱۵ درصدی قیمت تمام شده خودرو برای سال ۱۴۰۱. چیزی که معنایش کاهش قیمت عرضه خودرو هم هست.

حالا در شرایطی که سه چهارم سال ۱۴۰۱ سپری شده نه تنها کاهش قیمت خودرو در کار نبوده بلکه قیمت برخی خودروهای تولید داخل نسبت به ابتدای سال حتی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد هم افزایش پیدا کرده است.

کارشناسان زیادی همان اسفندماه سال ۱۴۰۰ تاکید داشتند که وعده فاطمی امین به هیچ عنوان منطقی نیست و با شرایط فعلی صنعت و اقتصاد کشور همخوانی ندارد. او و دولت سیزدهم اما تاکید داشتند که این قضاوت درباره وعده کاهش ۱۵ درصدی قیمت تمام شده خودرو، قضاوت درستی نیست و این دولت اهل انجام دادن چنین کارهایی است.

اما حالا که بعد از گذشت ۹ ماه از سال ۱۴۰۱ افزایش مستمر و زیاد قیمت خودرو صدای اعتراض همه را درآورده، وزیر صمت دلیل قابل توجه و البته تعجب برانگیزی را برای این اوضاع اعلام کرده است. آنطور که ایسنا خبر داده او در حاشیه جلسه چهارشنبه هیات دولت در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره قیمت خودرو گفته است: «افزایش قیمت خودرو متاثر از افزایش قیمت تمام شده تولید آن در کارخانه نیست، بلکه متاثر از نگاه مردم به عنوان یک کالای سرمایه ای به خودرو بوده که با افزایش نرخ ارز به دنبال خرید خودرو و حفظ ارزش سرمایه خود هستند.»

فاطمی امین شش وعده کلی و بزرگ برای بازار خودروی کشور داشت که کم و بیش هیچکدام بعد از گذشت ۱۵ ماه از عمر دولت سیزدهم محقق نشده اند و یا اگر شده اند بسیار محدود بوده. وعده هایی شامل؛ افزایش تیراژ تولید، حذف قرعه کشی خودرو، کنترل قیمت ها، آزادسازی واردات خودرو، افزایش کیفیت تولید، اصلاح ساختار مدیریتی.  

اینکه وزیر صمت بعد از ماه ها وعده درباره بهبود اوضاع بازار و صنعت خودرو در ایران، قصور وضعیت فعلی را به گردن مشتری انداخته این سوال را به وجود می آورد که پس دولت در این میان چه کاره است؟ آیا ایشان تازه فهمیده منطق بازار خودرو اینگونه تعیین می شود؟ اگر تا قبل از این نمی فهمیده پس چطور با این سطح از عدم شناخت مسئولیت وزارت صمت را قبول کرده و اگر می فهمیده چرا چندین بار وعده کاهش قیمت را داده است؟

اما نکته دیگر این است که اگر بحث به افزایش نرخ ارز بر می گردد، مسئول این آشفتگی بازار ارز کسی جز خود دولت است؟ به عبارتی اگر بپذیریم گزاره وزیر صمت درباره دلیل افزایش قیمت خودرو درست باشد، پس مسئول این آشفتگی بازار ارز کیست؟

 

 

1080

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
پدر علم هیدروژئولوژی ایران: ال‌نینو عامل سیل‌های سراسری نیست
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
سمیه گلپور: تاوان مماشات با وزیر کار از جیب کارگر و بازنشسته پرداخت می‌شود | هیأت رییسه مجلس استیضاح میدری را وتو می‌کند؟!
کوه کلنگ در چند قدمی سکونتگاه‌ها| ساکنان اطراف نطنز از خطر احتمالی چه می‌دانند؟
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
پیشنهاد سردبیر
زندگی