۱۹ شهريور ۱۴۰۵ ۱۳:۵۰
چهارشنبه ۰۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۸
کد خبر: ۵۸۴۱۸

فروشنده هست، خریدار نیست؛ آیا دلار آماده عقب‌نشینی می‌شود؟

فروشنده هست، خریدار نیست؛ آیا دلار آماده عقب‌نشینی می‌شود؟
کارشناسان بازار ارز معتقدند علی رغم صف‌شکنی‌های اخیر قیمت‌ها، هنوز دلار چارت قیمتی حدود ۳۷ هزار تومان را پر نکرده و بدین جهت احتمال بازگشت قیمت‌ها از ۴۳ هزار تومان به رقم‌های پائین‌تر و حتی زیر ۴۰ هزار تومان هم محتمل و ممکن است.

دلار در روز چهارشنبه یک رکوردشکنی تازه داشت و در مسیر رشد قیمت مستمر یک هفته اخیر از سقف ۴۳ هزار تومان هم رد شد. همزمان نگرانی از صف شکنی‌های جدید دلار در بازار آزاد ایران به شدت رو به افزایش گذاشته و حالا عده زیادی از مردم به این سوال فکر می‌کنند که چشم انداز بازار ارز در آینده نزدیک چه خواهد بود؟ این سوالی است که حالا به تجربه، پاسخ آن حتی به نان شب مردم هم گره خورده.

برداشت عمومی از مسیر بازار ارز این است که قطار قیمت‌ها بدون توقف پیش برود و دلار هر روز یک رکورد قیمتی جدید ثبت کند. اما این شاید تنها ظاهر ماجرا باشد؛ نگاهی دقیق‌تر به تحولات بازار ارز و همینطور رویدادهای دیگری که می‌توانند بر این حوزه اثرگذار باشند حکایت از وقوع احتمالات دیگری دارد. احتمالی چون عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار ارز.

امروز همزمان با عبور قیمت دلار از محدوده ۴۳ هزار تومان در بازار ارز ایران شرایط به اینگونه بود که صرافی ها اقدام به خرید ارز با حدود ۱۳۰۰ تومان کمتر از رکورد قیمتی دلار می‌کردند. به این معنا قیمت خرید دلار توسط صرافی‌ها در محدوده ۴۲ هزار تومان قرار داشت. همزمان اما تقاضا برای فروش دلار به شکل قابل توجهی بالا بود.

این وضعیت، یعنی وفور فروشنده و کمبود خریدار وضعیتی است که به لحاظ سابقه همواره به معنای آن است که دلار به سقف قیمتی خود رسیده و آماده عقب‌نشینی است.

به این وضعیت عامل مذاکرات هسته‌ای را نیز باید افزود؛ دلار در روزی سقف ۴۳ هزار تومان را شکسته که امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه کشورمان برای یک سفر راهی عمان شده است. اهمیت این سفر در آن است که به نظر می‌رسد باید منتظر اخباری درباره مذاکرات هسته‌ای از آن باشیم. چه اینکه گفته شده امیرعبدالهیان حامل پیامی از رئیسی خطاب به سلطان عمان درباره مذاکرات احیاء برجام است.

به موازات همین تحول هم برخی سیگنال‌های مثبت درباره احتمال از سرگیری مذاکرات از اروپا نیز به گوش می‌رسد و این در حالی است که ابتدای هفته نیز ایران بر عزم خود برای احیاء برجام به شکل توافق سال ۲۰۱۵ تاکید کرده بود.

با این وضع اگر در روزهای آتی خبری از سمت مذاکرات هسته‌ای نیز به تهران برسد به طور قطع واکنش بازار ارز به آن چیزی جز عقب‌نشینی در قیمت‌ها نخواهد بود.

کارشناسان بازار ارز معتقدند علی رغم صف‌شکنی‌های اخیر قیمت‌ها، هنوز دلار چارت قیمتی حدود ۳۷ هزار تومان را پر نکرده و بدین جهت احتمال بازگشت قیمت‌ها از ۴۳ هزار تومان به رقم‌های پائین‌تر و حتی زیر ۴۰ هزار تومان هم محتمل و ممکن است.

با این ترتیب به احتمال زیاد قیمت ۴۳ هزار تومان فعلی دلار در بازار آزاد ایران را باید سقف قیمت دانست و منتظر بازگشت آن در روزهای آتی بود. البته که بازار ایران را نمی‌توان تابع دقیقی از تحلیل‌ها و چارت‌ها دانست و به طور دقیق آن را پیش‌بینی کرد.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
بهار ۱۴۰۵ بانک سینا با علی ابدالی؛ جهش ۴ برابری مطالبات مشکوک‌الوصول و سقوط ۷۰ درصدی درآمد شعب
«نبرد هرمز» روز شصت و دوم | گزارش درحال به روز رسانی
عملکرد بانک رفاه کارگران در حوزه حاکمیت شرکتی شایسته قدردانی است
بانک رفاه کارگران اقدامات ارزشمندی برای کارگران و بازنشستگان انجام داده است
قدردانی مدیرعامل بانک اقتصادنوین از همکاری قوه قضاییه و قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران برای کمک به استیفای حقوق بانک
خسارت واقعی سیل مازندران چقدر است؟! جبران خسارت مردم چگونه انجام می‌شود؟!
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
تحول دیجیتال سایپا وارد مرحله جدید شد/ توسعه SAP در زنجیره تأمین
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
بانک گردشگری به سمت مدیریت اکوسیستم مالی حرکت می‌کند
سطح یک نسبت توانگری مالی
بازگشت واحد پلی‌اتیلن سنگین ۲ پتروشیمی جم به مدار تولید؛ ثبت ۱۰۵ درصد ظرفیت اسمی پس از چند ماه توقف
مالیبل‌سایپا به دانش فنی تولید پوشان پایه آب دست یافت
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مهسا بهشتی: طرح حمایت بانک اقتصادنوین از ورزشکاران، فاصله میان «می‌توانم» و «نمی‌توانم» است
رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام: بانک اقتصادنوین مسیر درستی را انتخاب کرده است
عضو کمیسیون اقتصادی: بانک اقتصادنوین، حرمت اولین بودن را نگه داشت
مدیرعامل: «اعتماد» مهمترین سرمایه بانک اقتصادنوین است
جهش درآمد بانک تجارت با ورود به بانکداری مدرن
پیشنهاد سردبیر
زندگی