جمعه ۲۱ شهريور ۱۴۰۴ 12 September 2025
جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۷
کد خبر: ۶۲۹۳۹

شناسایی بیش از ۱۱ هزار بیمار مبتلا به جذام در کشور

شناسایی بیش از ۱۱ هزار بیمار مبتلا به جذام در کشور
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۱ هزار و ۹۰۶ بیمار مبتلا به جذام در سال گذشته در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۵۰۳ بیمار جان خود را از دست دادند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۱ هزار و ۹۰۶ بیمار مبتلا به جذام در سال گذشته در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۵۰۳ بیمار جان خود را از دست دادند.

او با بیان اینکه ، اظهار داشت: میزان شیوع کشوری جذام هفت هزار دهم در ۱۰ هزار نفر جمعیت است و بیماران شناسایی شده بالای ۱۵ سال سن داشتند همچنین هیچ کدام از بیماران سابقه تماس با بیمار جذامی را نداشتند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: عامل بیماری جذام یک باکتری از خانواده باسیل‌هایی است که بیماری سل را به وجود می‌آورد.

به گفته وی، این باکتری بر روی تنه‌های عصبی می‌نشیند و نواحی که کنترل عملکرد اندام (دست‌ها و پاها) را برعهده دارد، درگیر می‌کند. در نتیجه بیمار دچار اختلالات حسی حرکتی شده و چشم‌های وی نیز ممکن است درگیر شوند.

به گزارش ایرنا، جذام یک بیماری عفونی مزمن است که توسط باسیل اسید فاست ومیله ای شکل مایکوباکتریوم لپرا ایجاد می‌شود. این بیماری بیشتر پوست، اعصاب محیطی، مخاط دستگاه تنفسی فوقانی و نیز چشم‌ها را درگیر می‌کند ولی اعضای دیگر نیز گرفتار می‌شوند. جذام می‌تواند هر دو جنس را در تمام سنین مبتلا کند.

این بیماری دوره نهفتگی بسیار طولانی دارد و می‌تواند چند سال به طول انجامد اما در بیشتر موارد سه تا پنج سال است و راه اصلی ورود عامل بیماری جذام به بدن مشخص نیست ولی محتمل‌ترین راه سرایت جذام از یک شخص درمان نشده به شخص دیگر، از طریق دستگاه تنفسی یا پوست است. انتقال این بیماری نیاز به دوره تماس طولانی دارد و فقط نسبت کمی از مردم به آن مبتلا می‌شوند.

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

و حالا بریدن سر رئیس متل در تگزاس

وزارت خارجه اسرائیل تصویب «اعلامیه نیویورک» در سازمان ملل را به شدت محکوم کرد

رئیس جمهور؛ مسعود پزشکیان به منظور شرکت در نشست اضطراری سران کشور‌های اسلامی عازم دوحه میشود

فرماندار ایالت یوتا: دستگیری قاتل چارلی کرک نتیجه همکاری نهاد‌های امنیتی و قضایی بود

مخالفت آمریکا در سازمان ملل در تشکیل کشور فلسطین

حکم قصاص قاتل الهه حسین نژاد در ملاعام اجرا می‌شود

مجمع عمومی سازمان ملل اعلامیه فرانسه و عربستان برای راه حل دو کشوری را تصویب کرد

فرمانده سنتکام و نماینده ویژه آمریکا در دمشق با الحمدالشرع دیدار کردند

روایت رویترز از اعتراف قاتل چارلی کرک در مقابل پدرش

میزبانی الجولانی از فرمانده سنتکام در کاخ الشعب

وزیر خارجه آمریکا به اسرائیل می‌برود

اسپانیا کاردار تل‌آویو در مادرید را احضار کرد

ترامپ ضمن تهدید روسیه: صبرم از دست پوتین در حال اتمام است

پیشنهاد سردبیر

روایت سامه‌یح نماینده یهودیان از دفاع مقدس در برابر اسراییل

سرباز یهودی در سنگر دفاع از ایران

زندگی