۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۵:۲۶
دوشنبه ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۵
کد خبر: ۶۴۳۴۰

دلار فرو ریخت/ پیش‌بینی جدید از قیمت دلار در بازار

دلار فرو ریخت/ پیش‌بینی جدید از قیمت دلار در بازار
به گزارش فراز: امروز قیمت دلار متاثر از سیگنال‌های معامله‌گران کاهشی بازار در شب گذشته، کانال ۴۹ هزار تومانی را بعد از یک ماه از دست داد. بازیگران ارزی معتقدند بازار خالی از سیگنال منفی است و زمزمه‌هایی از توافق موقت نیز به گوش می‌رسد.

امروز ۲۵ تیر بعد از گذشت بیش از سه هفته، قیمت دلار کانال ۴۹ هزار تومانی را از دست داد و در کانال پایین‌تر معامله‌ شد. تعبیر معامله‌گران بازار ارز از این کاهش قیمت، عدم تزریق سیگنال منفی به بازار است. امروز دلار با قیمت ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان به کار خود پایان داد.

در حالی که تنها سه روز به آغاز محرم باقی مانده، برخی از معامله‌گران شکست سد ۴۹ هزار تومانی را ناشی از رکود بازار در ماه محرم می‌دانند. این در حالی است که دیروز برخی معامله‌گران دم از افزایش مقطعی قیمت دلار در روزهای آینده به جهت راهپیمایی اربعین و خروج چند میلیون نفر از کشور می‌زدند. به اعتقاد آنها این افراد احتیاج به ارز دارند و تقاضای نقدی ارز بالا می‌رود.

چرا کاهش قیمت دلار خطرناک است؟

جواد فلاحیان کارشناس اقتصادی، معتقد است که نوسانات سه تا چهار درصدی در بازار ارز منطقی است در همین راستا وی به تجارت‌نیوز گفت: «هنوز بازار در حالت نوسانات سایدوی است و بازار ارز همچنان در بلاتکلیفی قرار دارد. باید توجه داشت فعلا این بازار با مخابره اخبار مثبت مدیریت می‌شود.»

وی به فاکتورهای کلان اثرگذار بر قیمت دلار اشاره کرد و افزود: «نقدینگی و تورم در حال رشد است و این ناترازی تمام فعالان اقتصادی را مردد کرده است که دلار به کدام سمت حرکت می‌کند.»

این کارشناس اقتصادی افزود: «ماه‌هاست که در اقتصاد کشور اقلام و کالاها با دلار بالای ۵۰ هزار تومان مبادله می‌شود و این قیمت در سایر کالاها تثبیت شده و با کاهش دلار روند نزولی نمی‌گیرد. بنابراین پایین آمدن بیش از حد قیمت دلار می‌تواند اثرات بدی را روی کلیت اقتصاد داشته باشد.»

وی با تاکید بر اینکه کلیت بازارها اعم از خودرو، مسکن، طلا و سکه و حتی بازار سرمایه در رکود به سر می‌برند، خاطرنشان کرد: «برخلاف رکود قیمت‌ها در سال جاری، سال گذشته بازارها رشد قیمتی قابل توجهی داشتند، به همین منظور شاید بتوان گفت بازاری که رشد بیشتری داشته، امسال با ریزش بیشتری مواجه شده است.»

اسکناس آمریکایی با کدام سیگنال ریخت؟

در حالی که برخی معامله‌گران معتقدند بازارساز با ثبات نرخ حواله درهم امارات سعی کرده قیمت دلار را در یک محدوده خاص نگه دارد. اما به نظر نمی‌رسد مسیر نزولی قیمت دلار به این سادگی‌ها فراهم شده باشد. موید این موضوع نیز کنایه برخی معامله‌گران بازار ارز به قیمت مرغ در روز جاری بود. به اعتقاد آنها زمانی که سایر اقلام و کالاها جهش قیمتی دارند،‌ چرا قیمت دلار که به سایر بازارها خط می‌دهد باید ارزان شود؟

شاید اشاره به این مقدمه خالی از لطف نباشد که، این روزها اوضاع برای ایران خوب پیش می‌رود و در کنار فروکش کردن اعتراضات داخلی، روابط با چین و روسیه به ثمر نشسته، کشورهای عربی به دنبال راه‌هایی برای نزدیک‌ شدن به تهران هستند و موضوع دیگر، مربوط به توافق با ایالات متحده است. این مقدمه مربوط به گزارشی در خصوص توافق موقت ایران با آمریکا از روزنامه رژیم صهیونیستی هاآرتص منتشر شده است.

محدودیت غنی‌سازی در ازای آزادسازی ارزی

این رسانه که سابقه انتشار اخبار محرمانه را در پرونده خود دارد، اشاره کرده که دولت بایدن در حال اجرای یک توافق‌نامه نانوشته با ایران است که اجرای بخش قابل توجهی از آن شروع شده است. دولت بایدن از اعلام رسمی آن به عنوان یک توافق امتناع می‌کند، خصوصا به این دلیل که واکنشی منفی از سمت جمهوری‌ خواهان کنگره را در پی خواهد داشت.

این روزنامه مدعی است که ابتکار ایالات متحده مبتنی بر «توقف در ازای آزادسازی» است. ایران متعهد شده که اورانیوم را بالاتر از سطح ۶۰ درصد غنی‌سازی نکند. واشنگتن نیز به صورت ضمنی با آزادسازی دارایی‌های ایران به ارزش ۲۰ میلیارد دلار در بانک‌های چندین کشور موافقت می‌کند. ایران و کشورهای غربی متقابلاً زندانیان یکدیگر را آزاد خواهند کرد. این تفاهمات غیررسمی از قبل عملی شده و به نظر می‌رسد که ایران سرعت غنی‌سازی اورانیوم را بسیار کاهش داده است.

کاهش قیمت در بازار ارز مقطعی است؟

باید توجه داشت که روز چهارشنبه ۱۷ خرداد این نشریه در گزارشی مدعی شد که مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت چشمگیری داشته است. که بعدتر توسط دولت بایدن هر گونه توافقی با ایران تکذیب شد. اما این خبر بار اخبار سیاسی را بر دوش بازارهای مالی سنگین‌تر کرد و توانست قیمت سکه را میلیونی کاهش دهد و دلار نیز کریدور ۵۰ هزار تومانی را از دست داد.

کارشناسان اقتصادی همواره بر سیاست تنش‌زدایی مسئولان کشور تاکید دارند. آنها معتقدند این رویکرد بدون توافق حداقلی در حوزه برجام نتایج چندانی برای کشور نخواهد داشت. با این وجود این عده می‌گویند اگر در حوزه برجام اتفاق خاصی رخ دهد، قیمت دلار تا ۴۴ هزار تومان هم می‌رسد اما این روند نزولی موقتی است زیرا شرایط کلان اقتصادی ، مانع ماندگاری طولانی‌ مدت دلار در این محدوده می‌شود.

 

منبع خبر : تجارت نیوز
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
حمایت بانک تجارت از طرح‌های زیرساختی، انرژی‌های تجدید پذیر و زنجیره تأمین پروژه‌های استانی
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
مدیرعامل: «اعتماد» مهمترین سرمایه بانک اقتصادنوین است
جهش درآمد بانک تجارت با ورود به بانکداری مدرن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی