۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۶:۵۸
چهارشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۳
کد خبر: ۶۴۴۶۹

اجازه ورود خودرو‌های آمریکایی به جاده‌ های ایران برای چه کسانی صادر شد؟

اجازه ورود خودرو‌های آمریکایی به جاده‌ های ایران برای چه کسانی صادر شد؟
به گزارش فراز:‌ محدودیت کشورهای مبدا برای ورود خودرو برداشته شده و حالا باید منتظر ورود موقت خودروهای مختلف از جمله خودروهای آمریکایی به جاده های ایران باشیم

اجازه ورود خودروهای خارجی از همه کشورها به ایران برای چهار گروه متقاضی و یک شرط دلاری برای سرمایه گذاری و محدودیت حداکثر پنج ساله؛ این خلاصه بخشنامه مهم گمرک با محوریت حمایت از گردشگران و سرمایه گذاران خارجی است.

یک هفته پیش، گمرک کشورمان با صدور بخشنامه‌ای به مدیران کل گمرکات اجرایی کشور با موضوع «دستورالعمل ورود موقت خودروی سواری» اعلام کرد تا اطلاع ثانوی در راستای تکریم هموطنان مقیم خارج از کشور، حمایت از صنعت گردشگری، تمرکز زدایی، تسهیل در تشریفات گمرک و صرفه جوی در وقت خدمت گیرندگان گمرک ایران، اختیارات صدور مجوز تردد و یا تمدید مهلت تردد خودرو‌های ورود موقت با رعایت کامل مفاد و مندرجات مواد قانون امور گمرکی و آیین نامه اجرایی قانون، مراتب به شرح ذیل جهت اقدام به ادارات کل گمرک کشور ابلاغ می‌گردد. شایان ذکر است مهلت‌های قانونی اعطا شده غیرقابل تمدید خواهد بود.

در ادامه این بخشنامه، جدولی شامل چهار ردیف مربوط به متقاضیان این دستورالعمل آمده است که نشان می‌دهد در گروه اول، ایرانیان مقیم خارج از کشور حضور دارند که می‌توانند از تمامی کشور‌های مبدا خودرو‌های مورد نظر را با شرط حداکثر تردد پنج ماهه به کشور وارد کنند.

در گروه دوم نیز مسافران غیرمقیم ایران هستند که این گروه نیز همچون ایرانیان مقیم خارج از کشور، می‌توانند حداکثر تا پنج ماه، خودروی مورد نظر را از تمام کشور‌های مبدا راهی جاده‌های ایران کنند.

تحصیل رایگان کارشناسی و ارشد در آلمان به زبان انگلیسی

(پیش از این مدت زمان یاد شده فقط دو ماه بود و در صورت امکان و موافقت گمرک سه ماه دیگر نیز تمدید می‌شد، اما با تعیین سقف زمان قانونی تعیین شده از ابتدا ضمن از بین رفتن حاشیه فساد احتمالی، هم اکنون متقاضیان در بدو ورود به کشور می‌توانند از تسهیلات پنج ماهه ورود موقت خودرو به کشور استفاده نمایند. همچنین با ابلاغ این بخشنامه محدودیت کشور‌ها نیز که قبلاً شامل کشور‌های خاصی می‌شد، برداشته شده است.)

اما در گروه سوم؛ متقاضیان با عنوان سرمایه گذاران خارجی دیده می‌شوند که این افراد بر خلاف دو گروه قبلی می‌توانند سقف پنج سال، خودروی سواری مورد نظرشان را از تمام کشور‌های مبدا به داخل کشورمان بیاورند و در نهایت گروه چهارم از متقاضیان واردات خودروی سواری به کشور آن هم به صورت موقت، ساکنان مناطق آزاد هستند. این افراد حداکثر یک ماه اجازه تردد در داخل کشور را دارند.

شرط مهم چیست؟

گمرک در بخشنامه خود تاکید کرد: بر اساس تبصره ۳ ماده ۱۴۲ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی، گمرک می‌تواند برای آن دسته از سرمایه گذاران خارجی که مجوز  موضوع ماده ۶ قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی مصوب ۱۳۸۰ را دریافت نموده اند، پس از شروع عملیات اجرایی طرح و ورود تمام یا بخشی از سرمایه خارجی به کشور با تایید سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، به ازای هر ۳۰۰ هزار دلار سرمایه گذاری خارجی یا معادل آن به ارز‌های دیگر که جذب و وارد شده باشد، یک دستگاه و حداکثر تا سقف سه دستگاه خودروی سواری نو مورد نیاز را بدون ارائه جواز عبور و صرفا پس از تشریفات گمرکی و اخذ تضامین لازم در اجرای بند (ح) ماده ۱ قانون امور گمرکی به مدت یک سال و قابل تمدید (با تایید سازمان مذکور) تا پنج سال و با رعیات استاندارد‌های مربوط، ورود موقت نماید.

همچنین تاکید شده است که ایرانیان مقیم خارج از کشور قبل از ورود به ایران، دست کم سه ماه پی در پی در خارج از کشور اقامت داشته باشند. میزان تضمین نیز یک برابر ارزش گمرکی به علاوه جمع وجوه متعلقه است.

همچنین گفته شده است: در اجرای تصویب نامه مورخ ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۳ هیات وزیران، تردد خودرو‌های با حجم بیش از ۲۵۰۰ سی سی (ساخت آمریکا یا سایر کشورها) از مناطق آزاد و ویژه به خارج از این مناطق ممنوع می‌باشد.

بر اساس این گزارش؛ همان طور که در بخشنامه مذکور اشاره شده است، محدودیت کشورهای مبدا برای ورود خودرو برداشته شده و حالا باید منتظر ورود موقت خودروهای مختلف از جمله خودروهای آمریکایی باشیم؛ اتفاقی که در این سال ها با محدودیت مواجه بود، به گونه ای که تیرماه ۱۳۹۵ اکبر ترکان، مشاور وقت رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ابلاغیه ای به مدیران عامل سازمان های مناطق آزاد در ایران، ممنوعیت واردات خودروهای آمریکایی را اعلام کرده بود و طی این سال ها نیز این ممنوعیت تداوم داشت.

 

  

 

منبع خبر : تابناک
منبع: تابناک
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
رشد ۹ برابری سود عملیاتی بانک پارسیان در نیمه نخست سال
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
پیشنهاد سردبیر
زندگی