۱۸ شهريور ۱۴۰۵ ۱۲:۲۱
دوشنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۶۴۸۲۴

هاآرتص خبر داد؛ تفاهم آمریکا و ایران ‌وارد مرحله اجرایی شده

هاآرتص خبر داد؛ تفاهم آمریکا و ایران ‌وارد مرحله اجرایی شده
هاآرتص نوشت: در حالی که اسرائیل به دلیل بحران داخلی فلج شده، تفاهم واشنگتن با ایرانی ها وارد مرحله اجرایی شده است. هر دو کشور به وضوح برای آرام کردن اوضاع تلاش می کنند.

به گزارش فراز، 

 در ادامه این مطلب آمده است: هدف دولت بایدن روشن است: حفظ آرامش در جبهه ایران و متوقف شدن رشد برنامه هسته ای تهران تا پس از انتخابات ریاست جمهوری امریکا در نوامبر 2024. دولت بایدن همچنین علی رغم ملاحظاتش در مورد نتانیاهو و بن سلمان، به‌شدت به تحرکات خود برای دستیابی به پیشرفت در روابط اسرائیل و عربستان، ادامه می دهد.

واشنگتن در ازای پیشرفت در روابط ریاض-تل آویو، نسبت به خواسته های سعودی ها انعطاف نشان می دهد. مقامات نظامی اسرائیل معتقدند، در نهایت به عربستان وضعیتی مشابه اسرائیل در زمینه تامین تسلیحات پیشرفته اعطا خواهد شد. واشنگتن همچنین فاصله چندانی با پذیرش درخواست ریاض برای داشتن یک برنامه هسته ای غیرنظامی، ندارد.

عادی سازی روابط با عربستان سعودی، کارت اصلی نتانیاهو برای بهبود وضعیت سیاسی اش در داخل و خارج از اسرائیل است. اما آرامش کنونی در موضوع ایران، ممکن است گمراه کننده باشد. بر اساس یک شبیه سازی جنگی که هفته گذشته توسط موسسه مطالعات امنیت ملی مستقر در تل آویو انجام شد، اگر ایران غنی سازی 90 درصدی را آغاز کند، ممکن است فورا موجب درگیری با ایالات متحده و اسرائیل و حتی یک جنگ منطقه ای شود. رهبران ارشد سیاسی و نظامی سابق اسرائیل، امریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی در این شبیه سازی شرکت کردند.

این شبیه سازی استراتژیک، با یک ترور مرموز در تهران که به اسرائیل نسبت داده شد، آغاز گردید. سه دانشمند هسته ای ایران کشته شدند و تهران در واکنش به این ترور، غنی سازی 90 درصدی اورانیوم را آغاز کرد و مدعی شد که هدف از این کار، ساخت تسلیحات هسته ای نیست.

در این شبیه سازی، یک مقام ارشد سابق در دولت های دموکرات، نقش رئیس جمهور ایالات متحده را بر عهده داشت و در واکنش به اقدام تهران، تصمیمی غافل گیر کننده گرفت. تصمیم وی بر اساس معیاری که جو بایدن قبلا اعلام کرده بود گرفته شد. بایدن پیش تر گفته بود: «ایالات متحده، غنی سازی 90 درصدی را اقدامی در جهت ساخت یک سلاح هسته ای در نظر خواهد گرفت و بر این اساس پاسخ خواهد داد.»

در این شبیه سازی، پس از شروع غنی سازی 90 درصدی، امریکا و اسرائیل برای واکنش به این اقدام تهران، وارد مذاکره شدند و امریکایی ها از عملیات نظامی مستقیم اسرائیل در ایران حمایت کردند. اسرائیل سپس وارد عمل شد و دو سایت هسته ای ایران را منهدم کرد.
در این مرحله کشورهای مختلف سعی کردند اوضاع را آرام کنند. اما ایرانی ها اقدام تل آویو را با حمله موشکی حزب الله و شبه نظامیان شیعه در عراق و سوریه به مواضعی در خاک اسرائیل، پاسخ دادند. اسرائیل سپس به سایت های تولید موشک حزب الله در لبنان حمله کرد.

واشنگتن به ایران اولتیماتوم داد تا تمام اقدامات نظامی خود را ظرف 24 ساعت متوقف کند، اما تهران به حملات موشکی علیه اسرائیل و اهداف امریکایی در منطقه ادامه داد.

در عرض پنج روز، اسرائیل وارد یک جنگ منطقه ای علیه ایران، حزب الله و شبه نظامیان شیعه شد. واشنگتن که فکر می کرد واکنش محدودش، می تواند تهران را مهار می کند، خود را عمیقا درگیر یک جنگ دید. ایران و حزب الله نیز درگیر جنگ منطقه ای شده بودند که احتمالا تمایلی به آن نداشتند.

تمام تلاش ها برای کاهش تنش شکست خورد. اقدام نظامی ای که طرف آغازکننده آن را یک پاسخ محدود به غنی سازی 90 درصدی می دانست، برای طرف مقابل معنای دیگری داشت و تلقی تهران این بود که اقدام اسرائیل، چیزی است که حتما باید پاسخ داده شود.

یکی از سازمان دهندگان این شبیه سازی، معتقد است واکنش نظامی روش خوبی برای انتقال پیام به تهران نیست. وی در این باره گفت: «هیچ مکانیسم خوبی برای ارسال پیام از طریق اقدام نظامی وجود ندارد. پیام ارسالی به صورت تحریف شده، دریافت می شود.» 

نتایج فرعی: در لحظه سرنوشت ساز، عربستان سعودی اگرچه خودش هیچ اقدامی انجام نمی دهد، ولی از خط امریکا و اسرائیل پیروی خواهد کرد. اروپا تقریبا به طور کامل بر جنگ اوکراین متمرکز است و بعید است وارد درگیری در خاورمیانه شود. و اگرچه همه از عملیات نظامی بدون ورود به جنگ تمام عیار، از ترور گرفته تا عملیات پهپادی، صحبت می کنند، اما پس از شروع رویارویی، هیچ یک از اینها مهم نیست. آنچه تعیین کننده است افزایش نیروی نظامی است.

برای حامیان نتانیاهو، نتایج این بازی جنگی ممکن است دقیقا مطابق آن چیزی باشد که تمایل دارند، یعنی کشاندن پای ایالات متحده با قابلیت های نظامی گسترده و موقعیت بین المللی قوی اش به حمله نظامی به سایت های هسته ای ایران.

اما ممکن است این نتیجه گیری درستی نباشد. در پایان این شبیه سازی، کل منطقه در آتش جنگ می سوخت و اسرائیل مورد حملات بی سابقه ای قرار گرفت و بهای سنگینی پرداخت.

 

منبع خبر : انتخاب
منبع: انتخاب
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
«نبرد هرمز» روز شصت و یکم | گزارش درحال به روز رسانی
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | واکنش قالیباف به شکار زیرسطحی آمریکایی در تنگۀ هرمز: ناک اوت!
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | معاون اول رئیس جمهور: جنگ ما تمام نشده است
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
پیشنهاد سردبیر
زندگی