۰۲ آبان ۱۴۰۵ ۱۶:۴۹
يکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۵
کد خبر: ۶۵۲۲۶

دریاچه ارومیه در بحرانی‌ترین وضعیت ۵۰ سال گذشته قرار دارد

دریاچه ارومیه در بحرانی‌ترین وضعیت ۵۰ سال گذشته قرار دارد
عادل نجف زاده عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: رسانه های از مرگ دریاچه ارومیه می نویسند اما باید گفت بحث دریاچه واژه ای نیست، بلکه اگر تداوم خشکی دریاچه ارومیه و روند موجود ادامه پیدا کند، ابدا امیدی به احیای دریاچه ارومیه نخواهیم داشت.

عادل نجف زاده در واکنش به مرگ دریاچه ارومیه که در برخی رسانه ها مطرح شده است، گفت: بیان مرگ دریاچه ارومیه بازی با کلمات است اما آنچه در واقعیت اتفاق می افتد این است که دریاچه در بحرانی ترین وضعیت 50 سال گذشته قرار دارد.

نماینده خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: حجم بسیار زیادی از آب دریاچه تبخیر شده است، آب های ورودی پاسخگو نیست، اکوسیستم دریاچه به شکل نامطلوبی بهم خورده است، قطع یقین اگر در اسرع زمان برای ورود آب به دریاچه، چه از سرشاخه های انتقال آبی که «زاو» انجام داده اند چه بارش صورت نگیرد، دریاچه مجدد احیا نمی شود.

وی با تاکید براینکه شرایط دریاچه ارومیه بحران است بیان کرد: آب باقی مانده در دریاچه از نقطه نظر زمین شناسی در بدترین شرایط قرار دارد، شورابه های بسیار سنگین رسوب زای نمک شکل گرفته است، بخش عظیمی از سطح دریاچه در معرض فرسایش های آبی و بادی قرار دارد و جریان های هوای منجر به ایجاد طوفان های منطقه ای در شعاع 600 کیلیومتر خواهد شد و بحران نمک بخش اعظم زیست محیطی آذربایجان های غربی و شرقی و استان های همجوار را در بر خواهد گرفت.

این نماینده مجلس در خصوص اقدامات دولت رئیسی برای احیا دریاچه گفت: در دولت رئیسی اقدام بسیار مناسبی در زمینه اتمام انتقال آب به دریاچه اتفاق افتاده است اما با توجه به اینکه بخش اعظم دریاچه از عقب خشک شده بود و آبی که وارد دریاچه می شود شیرین است اقدامات موثر نیست.

نجف زاده ادامه داد: متاسفانه در دولت آقای احمدی نژاد تعداد زیادی مجوز حفر چاه در حوزه آبریز دریاچه ارومیه برای استفاده کشاورزی به کشاورزان داده شد که این امر هم سطح  آب زیر زمینی و هم چشمه های منتهی به دریاچه را کم کرد. متاسفانه الگوی کشت در منطقه اصلاح نشد، همچنان صنایع آب بر، کشت آب بر و غرق آبی در اطراف وجود دارد که همه این عوامل و به ویژه احداث میان گذری در دریاچه ارومیه، سیستم هیدرولوژیکی دریاچه را بهم زد و موجب ایجاد 2 به اصطلاح کولاب جداگانه تبخیری و پهنه تبخیری در منطقه شده است.

وی در خصوص امید به احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: احیای دریاچه ارومیه علاوه بر عزم ملی نیاز به عزم بین المللی دارد و باید توجه حوزه های بین المللی و کشورهای همجوار به این موضوع را جلب کنیم، از این رو یا می توان آب دریاچه وان که به لحاظ شیمیایی به آب دریاچه ارومیه نزدیک است را انتقال دهیم یا آب دریاچه خزر را.

این نماینده مجلس مطرح کرد: فاصله دریاچه وان یا ارومیه به صورت هوایی 180 کیلومتر است که می توان با تهاتر مواد پتروشیمی، نفت و گاز انتقال آب را رقم بزنیم. انتقال آب خزر به ارومیه طرح بزرگ ملی است که در کنار آن باید انتقال آب رودخانه های اطراف را هم فراهم کنیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد:  رسانه های از مرگ دریاچه ارومیه می نویسند اما باید گفت بحث دریاچه واژه ای نیست، بلکه اگر تداوم خشکی دریاچه ارومیه و روند موجود ادامه پیدا کند، ابدا امیدی به احیای دریاچه ارومیه نخواهیم داشت.

 

منبع خبر : خانه ملت
منبع: خانه ملت
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
وزرای خارجه اروپا و خاورمیانه بر لزوم دیپلماسی و پرهیز از حملات جدید به ایران تأکید کردند
میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶؛ رأی‌گیری جهانی در لباس انتخابات داخلی آمریکا
سنتز عهدشکنی؛ کارنامه تاریخی واشنگتن در انهدام معاهدات بین‌المللی و پشت کردن به متحدان
از حاشیه تا ائتلاف اضطراری؛ واکاوی ساختاری جایگاه اعراب ۴۸ در سپهر سیاسی اسرائیل
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
رشد ۹ برابری سود عملیاتی بانک پارسیان در نیمه نخست سال
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
پیشنهاد سردبیر
زندگی