۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۲:۳۹
يکشنبه ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
کد خبر: ۶۵۵۷۰

طالبان حضور زنان در پارک ملی بند امیر را ممنوع کرد؛ سیاحت در اسلام نه فرض است نه واجب

طالبان حضور زنان در پارک ملی بند امیر را ممنوع کرد؛ سیاحت در اسلام نه فرض است نه واجب
طالبان در ادامه محدودیت علیه زنان، حضور آنان در پارک ملی بند امیر را ممنوع کردند. خالد حنفی وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفت: کسانی که تبلیغ می‌کنند که باز خانم‌ها را بند کردند، همین دو سال تجربه کردیم و آزموده را آزمودن خطاست و بعد از این در بند امیر خانم‌ها و خواهرهای ما رفته نمی‌توانند، تا وقتی اصول جور (آماده) سازیم. همین سیاحت کردن نه فرض است و نه هم واجب.

 طالبان در ادامه محدودیت علیه زنان، حضور آنان در پارک ملی بند امیر را ممنوع کردند.

به گزارش ایندیپندنت، «خالد حنفی»، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان روز شنبه چهارم شهریور (۲۶ اوت) در سفرش به استان بامیان دستور داد که ورود زنان به پارک تفریحی بند امیر منع شود.

او در یک نشست در میان شماری از ساکنان بامیان گفت که نیروهای امنیتی طالبان، علمای دینی و کارکنان وزارت امر به معروف و نهی از منکر، باید مانع ورود زنان به پارک ملی بند امیر شوند.

او گفت: «باید ما و شما جدا از امروز اقدام کنیم و از بی‌حجابی جلوگیری کنیم؛ علمای کرام هم می‌خواهد، ملت هم می‌خواهد و امیرالمومنین هم هدایت می‌کند و حکم الهی هم است و دیگر مانع چه است؟ خدا ناخواسته نافرمان نشویم.»

این مقام طالبان افزود: «کسانی که تبلیغ می‌کنند که باز خانم‌ها را بند کردند، همین دو سال تجربه کردیم و آزموده را آزمودن خطاست و بعد از این در بند امیر خانم‌ها و خواهرهای ما رفته نمی‌توانند، تا وقتی اصول جور (آماده) سازیم. همین سیاحت کردن نه فرض است و نه هم واجب.»

طالبان ممنوعیت‌ها برای دختران و زنان افغانستان را تشدید کرده است و هفته گذشته نیز یک سرمایه دار اماراتی با نام «خلف بن‌احمد حبتور» که از او با عنوان رئیس شرکت حبتور نام برده می‌شود، در پیامی ویدئویی در حساب خود در شبکه ایکس گفت در حالی که او از تحصیل حدود ۱۰۰ دختر افغانستانی در دانشگاه‌های امارت حمایت مالی کرده بود و برای همین منظور هزینه پرواز یک هواپیما برای آوردن آنها را به امارات در بامداد روز چهارشنبه نیز پرداخته بود، اما مقامات طالبان مانع از خروج این دختران از افغانستان شدند.

خلف بن‌احمد حبتور در این ارتباط گفت: «حکومت طالبان اجازه نداد صد دختری که قرار بود با حمایت مالی من (به امارات) بیایند، سفر کنند. به آنها اجازه داده نشد که سوار هواپیما شوند. قبلاً هزینه این هواپیما را پرداخت کرده‌ایم، همه چیز را برای آمدن آنها به اینجا از جمله، اسکان، تحصیل، امنیت و حمل و نقل برنامه‌ریزی کرده بودیم.»

در پاییز سال گذشته، گروه طالبان اعلام کرده بود که دختران و زنان در افغانستان تا اطلاع ثانوی از تحصیلات دانشگاهی منع هستند. بر اساس این گزارش، «حافظ ضیا الله هاشمی» سخنگوی وزارت آموزش عالی دولت طالبان اعلام کرد: وزارت آموزش عالی ابلاغیه‌ای را به تمام دانشگاه‌های دولتی و خصوصی مبنی بر ممنوعیت تحصیلات دانشگاهی زنان تا اطلاع ثانوی ارسال کرده است.

این در حالی است که وزیر کشور طالبان پیش از آن در گفتگویی کم سابقه که توسط سی ان ان پخش شد، وعده «خبر بسیار خوب» درباره بازگشت دختران به مدارس متوسطه را اعلام کرده بود. «سراج الدین حقانی»، وزیر کشور طالبان در این ارتباط گفت: «هیچ کس مخالف تحصیل زنان نیست.» حقانی اشاره کرد که «مکانیسمی برای آموزش دختران در نظر گرفته شده» با پوشش در مدارس مرتبط است و توضیح داد که آموزش باید بر اساس «فرهنگ» افغانی و «قوانین و اصول اسلامی» باشد.

گزارش‌های زیادی مبنی بر اینکه دختران در رده‌های سنی خاصی نمی‌توانند در افغانستان درس بخوانند و به مدرسه بروند، منتشر شده و در حالی که مدارس افغانستان به روی دانش آموزان پسر بازگشایی شده است، سرنوشت تحصیل برخی دختران افغانستانی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

وزارت معارف طالبان، هفت ماه پس از به قدرت رسیدن، در روز بازگشایی مدارس دخترانه، اعلام کرد که تمام مدارس دخترانه تا اطلاع ثانوی بسته خواهد بود و این تعطیلی تا به امروز ادامه دارد. علت این تعطیلی، نبود «لباس مکتب» مناسب عنوان شده است. طالبان در این باره توضیح داد: «هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی لباس مکتب طراحی شود، آن گاه بر اساس حکم رهبری طالبان مکاتب دخترانه آغاز خواهد شد.»

 
 

 

منبع خبر : مهر
منبع: مهر
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی